Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2021 20:41
berousek

XXX.XXX.96.11

Kříží někdo Vídeňský bílý ×Novozélandský bílý. Zajímá mě jak po tomto spojení králíci rostou jakou mají barvu. Jak je zastoupena holandská kresba.

12.2.2021 18:37
samec

XXX.XXX.96.100

berousek napsal(a):
Kříží někdo Vídeňský bílý ×Novozélandský bílý. Zajímá mě jak po tomto spojení králíci rostou jakou mají barvu. Jak je zastoupena holandská kresba.

Vb a Nb barva bílá, a jakou by jste chtěl mít barvu u mládých ???? A HOLANDSKÝ , jste úplně mimo....

12.2.2021 19:10
berousek

XXX.XXX.44.111

Proč mám být mimo. Vídeňský bílý je Leucín s vlohou pro Holandskou kresbu. Novozélandský bílý je albín. Jestli ste četl trochu genetiku králíků tak tam to píšou. Já s tím nemám zkušenosti a tak se ptám. Ale obávám se vý asi nejste ten pravý a mimo jste asi vy.

12.2.2021 19:28
samec

XXX.XXX.96.100

berousek napsal(a):
Proč mám být mimo. Vídeňský bílý je Leucín s vlohou pro Holandskou kresbu. Novozélandský bílý je albín. Jestli ste četl trochu genetiku králíků tak tam to píšou. Já s tím nemám zkušenosti a tak se ptám. Ale obávám se vý asi nejste ten pravý a mimo jste asi vy.

Ano, ale pokud dáte na sebe oba jedince bílé, kde není potlačena vloha zbarvení , tak asi budou černí...asi jste dlouholeté chovatel a genetiku máte v malíčku...

12.2.2021 19:29
berousek

XXX.XXX.44.111

Vídeňský bílý ( Vb ) Bílé plemeno s modrým okem ( leucín ). Živá hmotnost je 4,0-5,0kg. Lze ho využít při tvorbě hybridů. Při křížení albínů a leucínů vzniká zbarvení holandská strakatost.

Více zde: http://m.chovamekraliky.webnode.cz/krizeni/vhodna-plemena/

12.2.2021 19:48
berousek

XXX.XXX.44.111

Vídeňský bílý byl vyšlechtěn v Rakousku Wilhelmem Muckem. Poprvé byli vystavováni roku 1907 na výstavě ve Vídni. Vznikl jako mutace v chovu holandských modrých. Ze začátku se zde projevoval vliv holandských králíků a zvířata té doby byla ještě dost malá.

K nám se dostávali z Německa a Rakouska. Zpočátku byli posuzováni spolu s vídeňským modrým jako jedno plemeno. Vídeňský bílý 50. a 60. let ojediněle trpěl epilepsií, ale tato vada již byla odstraněna.

Další informace: Tomáš Janků - Vídeňský bílý, Chovatel 12/1996
Alois Chmelař - Vídeňské králíky chovám přes 20 let
Klub chovatelů Vídeňských
Kozub Miroslav, Jesenická 464, 793 51 Břidličná

Standard plemene
Genotypy:
AA ------xx leucín

Měsíční

12.2.2021 19:55
berousek

XXX.XXX.44.111

Hlavně si přečtěte že píšou že vznikl z holandských králíků. Tak asi kde vzal vlohu na Holandskou strakatost. Tak asi něco k tomu že ač jsou oba rodiče bílý tak vídeňský bílý právě předá tu vlohu na Holandskou strakatost. Ale samice musí být albín. Tak to chápu já pane.

20.12.2021 10:45
berousek

XXX.XXX.41.44

Křížení Vídeňský bílý - Kalifornský. Černí králíci s náznakem holandské kresby. Po samci mají modré oči. Křížení Vídeňský bílý - Novozélandský bílý mláďata všechna divoce zbarvená. To je ukázka hlavně pro pána který tady při diskuzi tvrdil že při křížení s Vídeňským bílým musejí být mladý jenom bíle zbarvení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík