Adyyyyyyy

XXX.XXX.133.7
Ahoj,
zajimalo by mně jestli se Vám něco podobného někdy přihodilo. Nechala jsem připustit dve samičky ve stejny den. Jedna mi porodila 31.den a ta druhá ne. Byla na 100 % těhotná byla na vyšetření a dělali ji sono, někdy v 15. dnu těhotenství. A bylo krásne videt ze tam jsou. Dneska to byl 36.den a stále neporodila, tak jsme jeli na veterinu a zjistilo se že už zadne mlade nemá. Prohledala jsem celou klec a žádná znamka toho ze by došlo k potratu. Žádná krev, zbytky, nic. Stalo se Vám někomu, ze by samička snedla svoje mladý úplně bezestopy? 3 dny zpatky mela pokus o to si stavět hnizdo, běhala se slamou a postavila hnizdo, které teda nevypadalo úplně ukazkove. Jinak žije v byte v kleci, takže žádní potkani nebo tak. Ještě dodám že to byla prvorodicka zakrsleho kralicka.
Dekuji za reakce :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak březí nebyla a vet to špatně vyhodnotil.Nebylo by to poprvé.
Za 50let chovu se mně sestalo,že by samice sežrala mladý.Třeba pokousaná,to ano,ale šežraná úplně nikdy.
A že stavěla hnízdo,mohla být v říji.
Adyyyyyyy

XXX.XXX.133.7
To si nemyslím, ze by to špatně vyhodnotil i ja tam viděla pohyb. Sice nejsem expert na králíky ani nejsem veterinář, ale řekla bych ze by se ji v děloze nic nehybalo kdyby tam nebyli.Šly tam vidět male hybajici se kulicky. Sama jsem tomu byla přítomná.
Tahle přehnaná péče strašně těm zvířatům ubližuje. To mazlení je příjemné jenom pro člověka nikoliv pro králíka. Je to zvíře a tak bychom se měli i vyjadřovat. Králice nikdy nemůže být těhotná, ale březí. Mladé nejsou miminka ale králíčata. Je to zvíře, které člověk domestikoval jako zdroj potravy a kožešiny, ale určití lidé ho degradovali na hračku. Zvíře si ale zvykne na všechno a nezbývá mu nic jiného než to trpět. Chovám králíky už hodně přes padesát let a ještě se mi nestalo aby si králík zlomil nohu, tady to čtu docela často, už jenom to braní do rukou je pro něj stres a všechny ty zvuky a pachy. Ten králík vlastně žije celý život ve stresu. Zažívací ústrojí králíka je tak složíté, že sebemenší podnět mu způsobuje potíže. Kdysi každé dítě toužilo po pejskovi, ale toho je třeba venčit a po krátké době nadšení se z toho stane nudná povinnost, až se vztah k pejskovi úplně vytratí a zbyde to na rodičích. Proto si radši pořizují králíčky, ty není potřeba venčit a i krmení tolik nestojí jako pro psa. Přitom mnohdy nemají ani tušení co ten králík potřebuje, co je pro něj důležité, co nebezpečné a co nepřijatelné.