Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marekkraliky1996

3.4.2021 20:59
Marekkraliky1996

XXX.XXX.241.77

Mohu se zeptat ako dlho držať chovnu samicu na chv mladých kúpil som 2rocnu samicu ktorá mala 2 krát malé viem ze samce sa covaju aj 6 rokou ale nikde neviem nájsť ako dlho sa chovaju samice viete mi niekto poradit

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2021 21:39

To záleží na vás, co od samice očekáváte.Někdo mění samice po dvou,třech letech,sama si nechávám samice které dobře odchovávají kvalitní potomstvo i 7 let.
Také bude záležet na tom,kolik vrhů do roka bude mít,jestli bude zdravá,to se jednoznačně říci nedá.

3.4.2021 21:49
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To záleží na vás, co od samice očekáváte.Někdo mění samice po dvou,třech letech,sama si nechávám samice které dobře odchovávají kvalitní potomstvo i 7 let.
Také bude záležet na tom,kolik vrhů do roka bude mít,jestli bude zdravá,to se jednoznačně říci nedá.

Já obvykle 3 chovné sezony, výjimečně dobrou i další rok (t.j. do 5 let).

3.4.2021 22:02

Štefan1 napsal(a):
Já obvykle 3 chovné sezony, výjimečně dobrou i další rok (t.j. do 5 let).

Tak já chovám výstaváky,takže pokud mám kvalitní chovné jedince ať už samice či samce,dávají mně taková mláďata jaká si představuji,tak se je snažím využít co nejdéle.Navíc pokud samice i samec jsou zdraví,plodní,bez problémů s rozmnožováním a odchovem svědčí to o jejich kvalitním genetickém základě který předávají i svým potomkům.
Pokud mně samec ve dvou letech nechce skákat a samice ve třech už špatně zabřezává či odchovává,tak to potomstvo také nebude moc kvalitní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík