Jirka8287

XXX.XXX.33.124
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda dělám něco špatně, když mým králíkům trvá 7 měsíců nabrat 3 kg.
Mám i francouzské berany a u těch je to 6 měsíců.
Krmím granulemi a senem.
Dělám něco špatně?
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

asi děláte něco špatně, protože normálně trvá výkrm kratší dobu
ale co konkrétně to bude se z vašeho příspěvku vyvěštit nedá
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jirka8287
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda dělám něco špatně, když mým králíkům trvá 7 měsíců nabrat 3 kg.
Krmím granulemi a senem.
Dělám něco špatně?
Děkuji za odpověď.
Jestli máte čisté FB,tak to by v 6 měsících měli mít alespoń 4,5kg.Také záleží na tom,jak moc je krmíte.Kolik těch granulí dostanou a také jakých.
georgi

XXX.XXX.118.61
Nepíšete jakou váhu mají rodiče . Jestli máte čistokrevné králíky nebo křížence a jaké . ,jak často a kolik krmíte . Jak máte veliké kotce .Tam děláte něco určitě špatně .Váhu něco přes 3kg mám ve čtyřech měsících . Chtělo by to víc informací .
georgi

XXX.XXX.118.61
Pokud budete mít kotec menší než je potřeba bude problém se zdravím a první co se projeví jsou i přírůstky .naopak na větším prostoru mi králíci prospívají lépe . U jirky bude problém i jinde ,ale všechno souvisí se vším . I ta příbuzenská plemenitba může být problém. Může tam hrát i roli brzké připuštění . Na dobré přírůstky se mi také vyplatilo ,stejně jako Vám , zařazovat do chovu čistokrevné jedince nebo jedince u kterých znám původ .
Jirka8287
napsal(a):
Dobrý den,
Krmím granulemi a senem.
Dělám něco špatně?
Děkuji za odpověď.
Málo krmite..seno + granule ..já krmím mladé se samicí směsí granule Energys, ječmen a ovesné vločky 3x denně...seno,voda stále, teď ještě trochu trávy..
georgi

XXX.XXX.118.61
Krmím v létě trávu ,v zimě seno .V zimě seno ,voda stále . Večer výkrmové granule ráno oves nebo kukuřici ,pokud jí mám .Dneska jsem vážil čtyřměsíční králíky . Samec kříženec NOS s čistokrevnou samicí NOS měli váhu od 3,5 do 3,85kg . Kříženci stejného samce se samicí , kříženkou masných plemen s NOS . Byli v rozmezí od 3,3 do 3,6kg .