Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

juura

2.9.2021 22:01
juura

XXX.XXX.115.34

Dobrý den,
u samce jsem při porážce našel na játrech tuhle anomálii. Játra i ostatní orgány jinak vypadají normálně.
Králík měl cca 4 roky, zhoršila se mu srst a neprospíval. Takřka žádný podkožní a vnitřní tuk.
Čím to může být? Můžu maso normálně zpracovat nebo to už není k jídlu?
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2021 22:12

to jsou cysty tasemnice.

pravděpodobně tasemnice hrášková, možná i měchožil, velké je to dost.

záleží na tom, co máte doma neodčerveného za zvíře.

juura

2.9.2021 22:53
juura

XXX.XXX.115.34

Děkuji za rychlou reakci, velikostí se to vyrovná samotným játrům.
Naše kočka a pes odčerveni jsou ale půda se senem je přístupná. Byl by možný přenos přes psí/kočičí exkrement? Něco ve smyslu kočka nechá bobek v seně kterým já nakrmím králíky.
Co teď s tím? Zabezpečit půdu se senem aby do něj nemohlo nic kálet, odčervit důkladně všechna zvířata. A králíka jako takového zakopat?

3.9.2021 00:59
borax

XXX.XXX.91.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to jsou cysty tasemnice.

pravděpodobně tasemnice hrášková, možná i měchožil, velké je to dost.

záleží na tom, co máte doma neodčerveného za zvíře.

Tak to jsem v životě neviděl!

Děkuji Bodlinko za výklad ❤️👍

3.9.2021 05:40

juura napsal(a):
Děkuji za rychlou reakci, velikostí se to vyrovná samotným játrům.
Naše kočka a pes odčerveni jsou ale půda se senem je přístupná. Byl by možný přenos přes psí/kočičí exkrement? Něco ve smyslu kočka nechá bobek v seně kterým já nakrmím králíky.
Co teď s tím? Zabezpečit půdu se senem aby do něj nemohlo nic kálet, odčervit důkladně všechna zvířata. A králíka jako takového zakopat?

ano, králík se nakazí vajíčky, které jsou v trusu jiných zvířat. hostitelem tasemnice hráškové je pes. hostitelem měchožila je liška. trus nemusí být čerstvý a kontaminace krmiva je běžný způsob přenosu.

ten králík by mi asi nechutnal, kor jestli říkáte, že byl hubený a neprospívající. hlavně ho nekrmte za syrova tomu psovi.

3.9.2021 09:05

juura napsal(a):
Dobrý den,
u samce jsem při porážce našel na játrech tuhle anomálii. Játra i ostatní orgány jinak vypadají normálně.
Králík měl cca 4 roky, zhoršila se mu srst a neprospíval. Takřka žádný podkožní a vnitřní tuk.
Čím to může být? Můžu maso normálně zpracovat nebo to už není k jídlu?
Díky.

"Krásná" cysticerkóza. Pokud souhlasíte, použiju vaši fotografii a zařadím do výukové prezentace pro studenty.

Juura

3.9.2021 14:01
Juura

XXX.XXX.9.56

"Krásná" cysticerkóza. Pokud souhlasíte, použiju vaši fotografii a zařadím do výukové prezentace pro studenty.

Určitě. Napište mi prosím svůj mail, vyhrabal jsem to a zdokumentoval v lepším světle i s měřítkem ať už to má nějaký význam.

3.9.2021 18:14

Juura napsal(a):
Určitě. Napište mi prosím svůj mail, vyhrabal jsem to a zdokumentoval v lepším světle i s měřítkem ať už to má nějaký význam.

Stačí kliknout na zelenou obálečku vedle nicku a pošlete mi tak SZ (soukromou zprávu) na mail, nemusíte nic vyťukávat. Děkuji.

3.9.2021 18:19

Stačí kliknout na zelenou obálečku vedle nicku a pošlete mi tak SZ (soukromou zprávu) na mail, nemusíte nic vyťukávat. Děkuji.

To se ale musí zaregistrovat.Jinak SZ nepošle.

3.9.2021 19:10

To se ale musí zaregistrovat.Jinak SZ nepošle.

Aha, děkuji, to mi nedošlo.

3.9.2021 19:10

Juura napsal(a):

V tom případě - rencamo@email.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík