Prosím nevíte co mu je? Oddělil jsem ho od ostatních nemůžou to chytit? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli není očkovaný nebo je očkovaný kombinovanou vakcínou tak myxomatóza.
Momentálně řádí hodně a všude. Pokud nemáte králíky řádně naočkované tak to s velkou pravděpodobností chytí všichni.

jj, to je myxa

máte naočkováno?

Sněžný_Evžen
napsal(a):
Bohužel ne
Tak co čekáte.

Sněžný_Evžen
napsal(a):
Já vím akorát co teď dělat, protože většina už ma 4.5kg tak jsem to chtěl pomalu zabíjet a co teď mám čekat? Je nějaká doba kdy se to pozná Jestli to také chytli?
pokud nemáte naočkováno, tak to chytí úplně ale úplně všichni
prostě to musíte vyzabíjet možná to stihnete v inkubační době.
napsal(a):
pokud nemáte naočkováno, tak to chytí úplně ale úplně všichni
prostě to musíte vyzabíjet možná to stihnete v inkubační době.
No dobře zatím nic s očima nemají chovají se normálně. Jaká je ta inkubacni doba kdy se to u nich projevuje? Ja jen abych to nezabil a uz to v nich nebylo.. Aby se neco nestalo když to zkonzumuji

Sněžný_Evžen
napsal(a):
No dobře zatím nic s očima nemají chovají se normálně. Jaká je ta inkubacni doba kdy se to u nich projevuje? Ja jen abych to nezabil a uz to v nich nebylo.. Aby se neco nestalo když to zkonzumuji
nic se vám nestane
když má člověk žaludek, tak může zbaštit i ty nemocné, ale tam už jakost masa kvůli horečce a celkové nemoci jde prudce dolů
Dobře chápu to tak že to mohu tedy rychle zabít a dat do mrazáku aniž by to bylo to maso nějak špatne ( králíci jak jsem psal zatím příznaky nemají např ty otekle oči nebo nechutenstvi, těžké fuňeni .. + ještě viz obrázek nakažený samec se nacházel v levém boxu s dalšíma trema samcema naproti v levo to je rozděleno dratenkou od 4 samic. A prave boxy jsou rozdělený dřevěnou přepážkou jak v předu tak vzadu ty to mohou mit taky? Vždyť nepřišli s tim samcem do kontaktu když je to oddělené dřevěnou přepážkou to samé vzadu viz obr. Jsou 2 kotce se samicema ty s ním taky nebyli v kontaktu navíc tam mají dratenou sitovinu... Bohužel boxy s mladými jsou jen z dratenky s velkými otvory. Třeba tam je šance že se nikdo další nenakazil ale to si asi nalhávám.. Děkuji jsem z toho celý zklamaný
Mixu přenáší hlavně hmyz, proto je tak nebezpečná. Pokud je budete konzumovat, náš veterinář radí bez hlavy, tu zakopat.
U nás je mixomatóza už skoro měsíc ( myslím tím ves a okolní vsi). Stále se objevuje, dost lidem odešli i očkovani králíci, vím, že vakcina neni stoprocentní, ale i tak se to stalo dost lidem, na můj vkus. Ráno vždy jdu ke králíkům s obavou, chovní jsou očkováni, ale u samic je 20 mladých, to by mi bylo dost lito. Jsme na kopci, lidi okolo nás léta už králíky nemají, snad to k něčemu je.

Pokud onemocní očkovaní králíci,tak jsou buď očkovaní kombinovanou vakcínou nebo naočkovaní špatně.Nejčastěji ve špatném stáří a už nejsou přeočkování.Z vlastní zkušenosti.Lidi říkají máme naočkováno a králíci chcípou.A když se zeptám v jakém stáří králíky očkovali,řeknou já nevím,prostě jsme to všechno naočkovali v květnu .
Letos jsme očkovali okolo 180ti mladých králíků.Z toho 3 měli reakci.Jednoho jsme zabili a 2 se z toho dostali.Všude okolo to z velké části už vykapalo.
Sněžný_Evžen
napsal(a):
Vůbec na nic nečekejte!
Co není očkované onemocní velmi brzy taky.
Takže k ledu ihned.
Začněte znovu a tentokrát s očkovanými kusy.
Jestli chcete, za měsíc ( až tlak komárů poleví) vám můžu naočkované, chovné dodat 😉