Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nicola24

27.12.2021 17:19
Nicola24

XXX.XXX.9.139

Dobrý den,
prosím o radu 😔
Králice mi vrhla 4 mladé dne 24.12. Dnes odpoledne je z ničeho nic přemístila na druhý konec klece. Neudělala jim hnízdo nic, jen je přesunula.
Prosím o nějakou radu jak postupovat dále. Mám strach, že je přestane krmit nebo je udupe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2021 18:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samice mladé nepřenáší,není to kočka.Mláďata přelezou sama.Otázka z jakého důvodu.Mohou mít hlad,je jim teplo,samici chybí klid aby je nakojila a mladý pak spali v klidu v hnízdě.Pokud samici rušíte a ona na mladé skáče,vyruší je,mladý se snaží sát,samice odskočí a mladé vytáhne nebo prostě lezou za ní.
Pokud má samice klid chodí k mladým většinou jednou denně,nakojí a nechá je být,nevšímá si jich.

georgi

27.12.2021 19:36
georgi

XXX.XXX.118.61

Je to přesně jak psal . Samice v kleci nemá klid . V kotci má vždy nějaký kout , u klece tomu tak není . Jestli jí máte doma v odkryté kleci , i když je někde v rohu , pak klid určitě nemá . Vždycky je doma nějaký zvuk který tam nepatří , to venku v kotci není . Když je nenakojí pak se rozlézají a vše je na nejlepší cestě o ně přijít . Můžete je jen přikrýt senem a věřit že se nepodchladí . Samice by se měla postarat .

28.12.2021 07:33
Vali80

XXX.XXX.236.123

Nicola24 napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu 😔
Králice mi vrhla 4 mladé dne 24.12. Dnes odpoledne je z ničeho nic přemístila na druhý konec klece. Neudělala jim hnízdo nic, jen je přesunula.
Prosím o nějakou radu jak postupovat dále. Mám strach, že je přestane krmit nebo je udupe.

Samičku opatrně vyndejte, tam kde jsou mláďata, tak zkuste ze sena vytvořit něco jako hnízdo. Pak samičce z oblasti břicha vytrhejte pár chlupů a dejte do hnízda. Na ně položte mláďata. Nejlépe když si v ruce promnete podestýlku, abyste získala pach samice, než je chytnete. Já třeba používám chirurgické rukavice. Pak na ně dejte seno. Část klece, kde jsou mláďata přikryjte tenkou dekou, aby měla samička přítmí. Samičku vraťte do klece a dejte něco dobrého. Třeba mrkev.
Ať vám odchov vyjdete.
Z.

Přidejte reakci

Přidat smajlík