Koupě zvyklého králíčka od majitele

Zakrslý beran (ZB)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2022 00:41
hanulis.prokopova@seznam.cz

XXX.XXX.68.196

Ahoj, chtěla bych se tu s někým ,kdo má třeba zkušenost nebo tomu rozumí poradit, ohledně chování našeho nového člena rodiny:) Od paní ,která prodávala králíčka z důvodu nedostatku času,jsme si přinesli roční samičku Minilop /Beránek s listem původu.Jsou to sice teprve dva dny,ale i tak se mi zdá,že to nové prostředí a nový lidi na ni doléhají víc než první den. První den byla zvědavá mazlivá a nechala se normálně chytit. Tedkom když se někdo přiblíží ke kleci ,vystartuje a začne po ní zběsile prebehavat ze strany na stranu. A když ji chceme chytit ,tak k tomu běhání zacala dnes vydávat zvláštní vrčivé zvuky. Když ji teda nakonec chytime a uklidnime v náručí,tak potom už se necháva pěkně hladit. Hlavně ale ji čím dál více teče z jednoho oka. Už jak jsme ji brali tak to měla tak mírně uslzené ,ale nevěnovala jsem tomu pozornost,protože to nebylo moc. Teď už má ale chlupy kolem oka dost viditelné slepené a nevíme ,jestli s tím třeba nesouvisí i to vrčení, že by třeba mohla být nějak nemocná...nebo čím by to mohlo být.. Budu ráda za každý názor nebo radu ,jak dál postupovat.. Díky:))

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2022 08:09

hanulis.prokopova@seznam.cz napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se tu s někým ,kdo má třeba zkušenost nebo tomu rozumí poradit, ohledně chování našeho nového člena rodiny:) Od paní ,která prodávala králíčka z důvodu nedostatku času,jsme si přinesli roční samičku Minilop /Beránek s listem původu.Jsou to sice teprve dva dny,ale i tak se mi zdá,že to nové prostředí a nový lidi na ni doléhají víc než první den. První den byla zvědavá mazlivá a nechala se normálně chytit. Tedkom když se někdo přiblíží ke kleci ,vystartuje a začne po ní zběsile prebehavat ze strany na stranu. A když ji chceme chytit ,tak k tomu běhání zacala dnes vydávat zvláštní vrčivé zvuky. Když ji teda nakonec chytime a uklidnime v náručí,tak potom už se necháva pěkně hladit. Hlavně ale ji čím dál více teče z jednoho oka. Už jak jsme ji brali tak to měla tak mírně uslzené ,ale nevěnovala jsem tomu pozornost,protože to nebylo moc. Teď už má ale chlupy kolem oka dost viditelné slepené a nevíme ,jestli s tím třeba nesouvisí i to vrčení, že by třeba mohla být nějak nemocná...nebo čím by to mohlo být.. Budu ráda za každý názor nebo radu ,jak dál postupovat.. Díky:))

Nesnažila bych se chytat králíka, který je očividně vyděšený z nového prostředí. Oko je potencionální problém. Foto? Nebo rovnou veterinář.I za předpokladu, že popřu první větu. Mimochodem - prodej králíka z nedostatku času...mi připadá zvláštní. Není to pes, který potřebuje venčit + další čas věnovaný výcviku nebo aspoň výchově.

5.4.2022 09:06

Tak oko u králika je dosť háklivý bod. Nechápem, naivitu ktorá sprevádza tak výhodnú kúpu...

6.4.2022 11:20
bongani

XXX.XXX.22.108

S okem vám nejlépe poradí veterinář.
Jinak králíka nechytat, nehonit, nebrat násilím do náručí. Musí si zvyknout a až bude chtít, tak si sama přijde pro pohlazení. Chytáním si naopak vždycky zničíte tu trochu důvěry, kterou jste získali.
Já mám kluka mazlíka, kterej miluje hlazení a běhá za mnou, abych ho podrbala. Ale nikdy ho nesmím vzít nebo zvedat, ani na klíně nebo v náručí mi sedět nechce. Nenutím ho, je to zvíře, ne plyšák. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík