Proč mláďata hynou 3. den po porodu?

Kastorex (Ca)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rado147

1.5.2022 09:52
Rado147

XXX.XXX.77.1

Zdravím, prosím o radu, chovám plemeno Kastorex, samice sa okotili (mali pocetne vrhy), hniezdo urobili , srst naskubana , krmiva mali dostatok. Na cca. 3 den po okotení mlade hynu a neviem dovod .... Prístup iných hlodavcov ako mysi a potkanov tam nie je , rusene ludmi neboli. Budky na okotenie nepouzivam, hniezdo bolo plytsie, pohyb mladat tam bol, cize sa presuvali, ale stale boli pokope. Je mozne podchladene? alebo ze ich nekrmila ?? Je chybou ze tam nebola budka ? prosiím o kazdu logicku radu . Stalo sa mi to u viacerych samic a uz po 2 okoteni ...... Dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2022 09:54

čím krmíte ty samice?

jak je napájíte?

1.5.2022 10:05

viz. Bodlinka a dodám.jak jsou samice krmené v březosti,po porodu.Samice nejspíš nemají mléko.Jak mladý vypadají,jsou napití nebo mají prázdná bříška.
Kotiště samice nepotřebuje stačí dostatek slámy na stavbu hnízda.Jak jsou samice staré?Možná by něco napovědělo foto.

Rado147

1.5.2022 10:38
Rado147

XXX.XXX.77.1

Samice su stare skoro rok , pozeral som bradavky a ich okolie- na okoli je sucha srst , ako vsade po tele, ako keby ani neboli mlade prisate. Lebo ak by boli tak ta srst je od zaschnutych slín. Krmene su senom, a zmesou granul a ovsa. Tu sa chsem opytat, v akej davke by som ich mal krmit ? vodu maju v keramickych hnedych miskách .....

1.5.2022 11:22

Rado147 napsal(a):
Samice su stare skoro rok , pozeral som bradavky a ich okolie- na okoli je sucha srst , ako vsade po tele, ako keby ani neboli mlade prisate. Lebo ak by boli tak ta srst je od zaschnutych slín. Krmene su senom, a zmesou granul a ovsa. Tu sa chsem opytat, v akej davke by som ich mal krmit ? vodu maju v keramickych hnedych miskách .....

Roční samice mají druhé mladé?Jestli to dobře chápu?
Samice před připuštěním musí být v chovné kondici.Pak se krmí prvních asi 10 dní stejně,pak se dávka zrní zvyšuje asi o polovinu.před porodem je ale dobré dávku na několik dní snížit a po porodu postupně navyšovat.
Níže máte odkaz,který jsem sem už dávala mockrát,ale je tam o krmení jednotlivých kategorií napsáno vše.

http://klubvss.cz/wp-content/uploads/2011/02/VyzivaAKrmeniKraliku.pdf

Rado147

1.5.2022 11:26
Rado147

XXX.XXX.77.1

Ja som sa nevenoval chovu z casoveho hladiska, nepripustal som ich, chcem sa oyptat, je mozne ze nemala samica mlieko ? ked ich nekrmila ? - teda jedna z moznosti , mlade boli vyvinovo v poriadku . na bradavkach (nie na vsetkych je zatvrdnutie )

1.5.2022 18:44
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Rado147 napsal(a):
Ja som sa nevenoval chovu z casoveho hladiska, nepripustal som ich, chcem sa oyptat, je mozne ze nemala samica mlieko ? ked ich nekrmila ? - teda jedna z moznosti , mlade boli vyvinovo v poriadku . na bradavkach (nie na vsetkych je zatvrdnutie )

Když samice neměla mléko,tak jsou zaschlé...samice nemá mléko nejspíš z důvodu toho, že byla nedostatečně a nekvalitně krmená během březosti..v ničem jiném problém nebude..veškerá energie jde na vývin mláďat,na tvorbu mléka nezbylo..

18.5.2022 12:14
Snehy

XXX.XXX.174.203

Tak samo ma zaskočilo necelý rok samica a už druhý vrh??? Ak vezmem v úvahu, že prvý skok bol na 7 mesiac čo je minimum, a pripúšťalo sa hneď po strate hniezda ... vychádza to cca na chlup do roka.

Nakŕmené králiča je spokojné má guľaté bruško napríklad

Viedla sa tu debata ako krmiť kotné králičice. Ja 2 týždne pre okotením podávam max krmenia (granule, jačmeň, (suché pečivo v obmedzení), krmna repa, mrkva ... podľa toho čo zo zeleniny pivnica ešte da na jar). Maju ho permanentne k dispozícii. O prístupu k vode sa vyjadrovať nebudem to je logické, že to musí mať hlavne po okotení. Takúto krmnu dávku so zvyšovaním ak mladé začínaju prijímať potravu zvyšujem. Proste maju to na full. Po odstave podávam bežnú krmnu davku a zas dokola

Ak prejdete prstami po bokoch dlžky chrbtice králika, sú dobre osvalené? Taký prvý ukazovateľ kondície by som nazval.

18.5.2022 12:25
Snehy

XXX.XXX.174.203

Rado147 napsal(a):

keramické misky vyhoď a investuj do niplov na rozvod z centralu alebo aspoň litrových napájačiek čo sa zavesujú z exteriéru.

Ovos pokiaľ máš bežný, že nie je bezpluhý zmeň za jačmeň. Predpoklad, že seno maš ok, ale ak máš čas a možnosť, kŕmenie zelným je bomba, králik automatický prijíma aj viac granúl a obilovín. (takže to dochováš skôr na .... )

Dobre je ak máš aj prístup k repným rezkom alebo sladový kvet. Ale to zas nemôžeš podávať v období gravidity. Daju sa zakúpiť ako granule a sú vhodná voľba do vlhkej miešanice počas laktácie.

Viac ti asi nepomôžem, možno posledná rada. Králikovi sa treba venovať denne a 2x je optimálne minimum

Přidejte reakci

Přidat smajlík