Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2022 02:57
jewarix

XXX.XXX.33.55

Zdravím, včera se nám narodil první registrovaný vrh králíčat zakrslého berana modrého. Jedno mládě jsem v kleci nalezla mrtvé. Do hnízda v budce jsem se zatím nedívala, aby nebyla samice ve stresu. Jak dlouho po porodu je nutné dodržovat klid, aby samice mladé neopustila či neroztahala a kdy mohu hnízdo nejdříve zkontrolovat? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2022 06:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

prostě hned. pohladťe samici, tou stejnou rukou prohrábněte hnízdo a je to. dobrá máma neopustí hnízdo kvůli kontrole chovatele

ale pokud je v hnízdě uhynulé mládě, tak taková rozkládající se zdechlina může způsobit leccos.

28.6.2022 09:13
jewarix

XXX.XXX.33.55

Mnohokrát děkuji za radu. Po kontrole hnízda jsem zjistila, že jsou všechna mláďata mrtvá. Slyšela jsem, že se má samice hned znovu připustit kvůli mléčným žlázám. Kdy ji mohu dát nejdříve znovu k samci?

georgi

2.7.2022 21:01
georgi

XXX.XXX.118.61

připusťte ji ihned

9.7.2022 10:57
Snehy

XXX.XXX.85.188

georgi napsal(a):
připusťte ji ihned

Ja síce v chove takéto stavy nemám ale nie som zástanca ihneď. Dať samici "vydýchnuť" cca 5 dní. Gravidita a pôrod je istá záťaž na organizmus.

georgi

9.7.2022 19:53
georgi

XXX.XXX.118.61

Pokud se Vám nezdá kondice samice , máte pravdu Snehy , můžete pár dní počkat .

9.7.2022 21:42
Snehy

XXX.XXX.255.156

Ja používam v chove kotišta mimo vnútorný priestor. Jednak je to pre samicu prirodzenejšie ako v rohu a všetko mám pod kontrolou z exteriéru. Ak otvorím kotište tak poniektorá samica strčí do vnútra hlavu a všetko je ok. Takto si viem kontrolovať hniezdo bez toho aby to samicu vyrušovalo. Je tu aj ale ... Mám samice čo maju tendenciu do vnútra nahrabať všetko aby "zakryli" otvor do vnútra, takže vtedy zakročím. Pozitívum je vždy sú zajačata pokope :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík