Králík-Červeno v okolí očí a hnis uvnitř očí

Zakrslý teddy (ZTd)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Podpoklop

1.8.2022 14:03
Podpoklop

XXX.XXX.9.16

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, můj králíček má červeno v okolí očí a uvnitř ma hnis. V okolí očí mu také vypadly chloupky a ocicka casto mhouří. Nevím jestli mám s ní mám rovnou běžet k veterináři, nejak to zkusit ošetřit doma nebo jestli mám počkat jestli se to zhorší. Popřípadě kdyby někdo měl stejnou zkušenost tak prosím napište co se z toho nakonec vyklubalo :/ Budu moc rada za všechny rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2022 14:35

rovnou běžet.

1.8.2022 18:41
borax

XXX.XXX.125.237

Podpoklop napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, můj králíček má červeno v okolí očí a uvnitř ma hnis. V okolí očí mu také vypadly chloupky a ocicka casto mhouří. Nevím jestli mám s ní mám rovnou běžet k veterináři, nejak to zkusit ošetřit doma nebo jestli mám počkat jestli se to zhorší. Popřípadě kdyby někdo měl stejnou zkušenost tak prosím napište co se z toho nakonec vyklubalo :/ Budu moc rada za všechny rady.

Asi myxomatoza.
Teď už jedno co uděláte...
Očkování asi nebylo, že?

Podpoklop

1.8.2022 20:51
Podpoklop

XXX.XXX.9.16

Nebylo no.. Může mít myxomatózu i když je veselá v pořádku papá, má normální teplotu a vubec nic jiného kromě těch ocicek ji není.. nemůže mít třeba jenom na něco alergii?

1.8.2022 23:41
borax

XXX.XXX.91.21

Podpoklop napsal(a):
Nebylo no.. Může mít myxomatózu i když je veselá v pořádku papá, má normální teplotu a vubec nic jiného kromě těch ocicek ji není.. nemůže mít třeba jenom na něco alergii?

Trvá to tak 3-4 dny než se to rozjede.
Neočkujete, tak nezbývá než čekat.

Mazlíčci by měli být vždy očkování!!

Podpoklop

2.8.2022 08:48
Podpoklop

XXX.XXX.9.16

Dekuji za rady, ale můj králíček to ma už delší dobu.. normálně ma extrémně dlouhé chloupky v okolí očí a celkově je dlouho srsty.. akorát teď když jsem ho po nějaké době ostříhala tak jsem si všimla že to má takovéhle..podle mě je to opravdu jen podráždění v ocickach nemá žádný zákal a každý den to má o trošku lepší..za mě netřeba to zatím hrotit :)

2.8.2022 10:13

Podpoklop napsal(a):
Dekuji za rady, ale můj králíček to ma už delší dobu.. normálně ma extrémně dlouhé chloupky v okolí očí a celkově je dlouho srsty.. akorát teď když jsem ho po nějaké době ostříhala tak jsem si všimla že to má takovéhle..podle mě je to opravdu jen podráždění v ocickach nemá žádný zákal a každý den to má o trošku lepší..za mě netřeba to zatím hrotit :)

tak pokud to má delší dobu

tak to asi samo nezmizí, ne?

může to být encefalitozoonóza, neprůchodné slzné kanálky nebo třeba onemocnění zubů.

2.8.2022 12:28

Podpoklop napsal(a):

Tak proč se ptáte, když to stejně nechcete hrotit?

Podpoklop

2.8.2022 13:29
Podpoklop

XXX.XXX.9.16

No takhle má to už delší dobu, ale jelikož to měla zarostlé chloupky nešlo si toho skoro vůbec všimnout. Ted když jsem jí ostříhala je to více vidět a začala jsem ji to mazat mastičkou na bolavé oči kterou nam doporučil jeden pán a dneska to má oproti včerejšku mnoohem lepší.. nevím jestli to chápete ale ještě jednou to shrnu..Memu kralickovi uz dlouho slzí oči kvůli dlouhým chlupům v okolí očí.. předevčírem jsem ho celeho ostříhala a všimla jsem si že to ma vic cervene nez jsem si myslela..tak jsem se sem šla zeptat jestli to není nějaká nemoc a mezitím mi jeden pán napsal že to žádná nemoc nejspíš není at hned neletim k veterináři a že at to zkusim namazat tou mastičkou..no a tak jsem to udělala a dneska uz to ma jen světle růžové a hnis nikde takže namazem ještě jednou a uvidime

2.8.2022 14:34

Podpoklop napsal(a):
No takhle má to už delší dobu, ale jelikož to měla zarostlé chloupky nešlo si toho skoro vůbec všimnout. Ted když jsem jí ostříhala je to více vidět a začala jsem ji to mazat mastičkou na bolavé oči kterou nam doporučil jeden pán a dneska to má oproti včerejšku mnoohem lepší.. nevím jestli to chápete ale ještě jednou to shrnu..Memu kralickovi uz dlouho slzí oči kvůli dlouhým chlupům v okolí očí.. předevčírem jsem ho celeho ostříhala a všimla jsem si že to ma vic cervene nez jsem si myslela..tak jsem se sem šla zeptat jestli to není nějaká nemoc a mezitím mi jeden pán napsal že to žádná nemoc nejspíš není at hned neletim k veterináři a že at to zkusim namazat tou mastičkou..no a tak jsem to udělala a dneska uz to ma jen světle růžové a hnis nikde takže namazem ještě jednou a uvidime

Co je to za mastičku?
Jestli jsou v ní antibiotika, musíte mazat týden v kuse, jinak se to vrátí...

2.8.2022 19:27
borax

XXX.XXX.35.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak proč se ptáte, když to stejně nechcete hrotit?

Aby řeč nestála 😄🤭👎
Bože můj, proč?!
Očkovaný není, za měsíc se rozletí komáři.

Jen co se trošku ochladí...a pak už to bude úplně jedno.

2.8.2022 20:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co je to za mastičku?
Jestli jsou v ní antibiotika, musíte mazat týden v kuse, jinak se to vrátí...

Taky by mě zajímalo, co je to za mastičku. A jakou má expiraci. U ATB mastí do očí je to docela důležité. A co je to za pána, který mezitím napsal. Na SZ asi ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík