Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jkl

3.9.2022 20:52
Jkl

XXX.XXX.149.184

Dobrý večer, dnes se mi stala nemilá věc, mám králíčka samičku jako mazlíčka. Je zdravá a teď by měla mít 4 měsíce. Říkala jsem si, že jí pořídím kamarádku, aby nebyla samotná. Ve zverimexu jsme vybrali králíčka u kterého nám bylo řečeno, že je to holčička. Dnes po pár dnech, kdy byli spolu v kleci, jsme zjistili, že je to kluk. Mám strach, aby nebyla samička březí.
Kdyby byla co mám dělat? Nechci ji nijak ohrozit, co byste radili?

3.9.2022 21:38
jkx

XXX.XXX.96.40

veterina

3.9.2022 21:46
kralickova

XXX.XXX.250.170

Jkl napsal(a):
Dobrý večer, dnes se mi stala nemilá věc, mám králíčka samičku jako mazlíčka. Je zdravá a teď by měla mít 4 měsíce. Říkala jsem si, že jí pořídím kamarádku, aby nebyla samotná. Ve zverimexu jsme vybrali králíčka u kterého nám bylo řečeno, že je to holčička. Dnes po pár dnech, kdy byli spolu v kleci, jsme zjistili, že je to kluk. Mám strach, aby nebyla samička březí.

Záleží, jak starý je druhý (nový) králíček. Jestli má pod 3 měsíce, byla bych v naprostém klidu. Je-li 3-4 měsíce už malá šance na připuštění a opravdu zabřeznutí (plodnost samce) je. Je-li sameček 4+ pak samozřejmě šance roste, ale stále je i u zakrslíků spíše větší šance nezabřeznutí než nežádoucí březosti. Byť samečci pod 5 měsíců často už skočí, tak hodně často ještě střílí "slepýma".

3.9.2022 21:49
kralickova

XXX.XXX.250.170

Jkl napsal(a):

Ještě lze kouknout na penis samečka. U dorostenců je po vysunutí stále ve tvaru "trubičky", "sopky". Postupně se tvaruje do běžné "špice", kde žádný výrazný otvor na hrotu nevidíte. Také varlata nejsou u mladých sestouplá v šourku, tzn. vidět vedle penisu. Nenajdete-li ještě varlata a penis bude ještě nedovyvinutý, pak je březost vyloučená.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2022 07:48

kralickova napsal(a):
Ještě lze kouknout na penis samečka. U dorostenců je po vysunutí stále ve tvaru "trubičky", "sopky". Postupně se tvaruje do běžné "špice", kde žádný výrazný otvor na hrotu nevidíte. Také varlata nejsou u mladých sestouplá v šourku, tzn. vidět vedle penisu. Nenajdete-li ještě varlata a penis bude ještě nedovyvinutý, pak je březost vyloučená.

A myslíte, že to laik zvládne? Prohlédnout a posoudit? Jenom podle popisu? Já hlasuji pro veterináře, který to už umí.
Ale pokud je nový králík, jak píšete, pod 3 měsíce, nemělo by se nic stát.

4.9.2022 08:15
kralickova

XXX.XXX.250.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A myslíte, že to laik zvládne? Prohlédnout a posoudit? Jenom podle popisu? Já hlasuji pro veterináře, který to už umí.
Ale pokud je nový králík, jak píšete, pod 3 měsíce, nemělo by se nic stát.

Jestli zvládli zjistit, že mají samce, pak asi viděli penis ;-) tak už by neměl být problém rozhodnout, zda vidí / viděli penis hotový ("do špičky) nebo stále ne, tedy s jasným otvorem ve tvaru "sopky".

4.9.2022 09:14

kralickova napsal(a):
Jestli zvládli zjistit, že mají samce, pak asi viděli penis ;-) tak už by neměl být problém rozhodnout, zda vidí / viděli penis hotový ("do špičky) nebo stále ne, tedy s jasným otvorem ve tvaru "sopky".

Možná jenom viděli, že údajná samička naskakuje na tu původní. Ale to nám musí říct zadavatel(ka).

Přidejte reakci

Přidat smajlík