Zdravím dnes je to druhý den co se můj roční samec a samice Nos nedotkl misky s jídlem. Krmim hrstka ječmene s trochou vyloupané kukuřice, seno voda. Na přilepšení tvrdý chléb, mrkev, strouzek jablka ( ne každý den občas). Dal jsem ji vrbový proutek- samec se vrhnul na lístky. Nevíte co s tím? Krmim pořád stejně nikdy nebyli problémy. Nějaké rady? Krmim špatně? Děkuju
Uživatel s deaktivovaným účtem

je úplně jedno, co se stalo, teď je to velký problém. ti králíci sami nemusí začít žrát a hodlají už jen zdechnout. Pokud žerou aspoň ty větvičky, tak šup, nakrmte větvičky. Pokud nežerou nic, sežeňte rodicare nebo aspoň granule bez léčiv, rozmixujte ve vodě a dokrmujte ze stříkačky.
je to akutní.

Sněžný_Evžen
napsal(a):
Takže špatně krmim? Nebo proč se to stalo nechápu to
je to teď fakt fakt fakt fuk. to můžete řešit, až tyhle rozkrmíte, nebo zakopete. když budete dlouho dumat, tak budete zakopávat.
si to představte, jakože před vámi leží třeba vás otec v bezvědomí. má asi infarkt. co uděláte? budete volat rychlou a zahájíte srdeční masáž, nebo budete přemýšlet, jestli nemá zvýšený cholesterol a že zítra k snídani mu vajíčka teda vařit nebudete?

Králíci mají dosti specifický trávicí systém. Docela složitý, založený na neustálém posunu tráveniny do fermentační komory, což je slepé střevo, a produkci dvou tipů bobků. Jejich střevní stěna ale není sama o sobě dost silná k tomu, aby tráveninu posouvala peristaltikou. Aby to fungovalo, musí se neustále dodávat další trávenina. Králík nesnese hladovku! Prostě nesnese. Jakmile se nenažere, posun se zastaví, trávenina dehydratuje, v žaludku se nahromadí olízané chlupy a králíkovi začne být blbě a tuplem se nenažere. Tak je schopný vesele zdechnout i když se nenažral třeba protože ho během noci vylekal třeba ohňostroj od sousedů.

zkuste nejdřív cestou nejmenšího odporu, pokud chtějí okusovat vrbové lístky, prosím. nebo kůru nebo já nevím nať z mrkve, prostě cokoliv lákavého, co by si dali. Ale musí to být vláknité, žádné jádro, žádné ovoce nebo šťavnatou zeleninu (jako pro lidi).
když budete dokrmovat ze stříkačky, tak se připravte na to, že to moc nechtějí a že to do nich budete cpát jak do husy, klidně menší množství vícekrát.