Dobrý den , chci se zeptat co se může udělat a jestli to je nebezpečnější u domácího králíčka.
Začalo mu nehorázně žblunkat v břiše, dřív to bylo jen když jedl ale teď je to i mimo jídlo. Trvá to asi 2 týdny ale zhoršuje se to . Střídá se mu průjem s zácpou, už byl 2 na injekci. Předevčírem přestal jíst zelí co mu běžné dáváme ale mrkev a pamlsek si vezme. Přijde mi že se začal chovat i trochu divně, chce přítomnost a víc hladit. Jídlo jsme mu nezměnily, přísun k senu má pořád, je v bytě kde je normální teplota.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nikol0602
napsal(a):
Dobrý den , chci se zeptat co se může udělat a jestli to je nebezpečnější u domácího králíčka.
Začalo mu nehorázně žblunkat v břiše, dřív to bylo jen když jedl ale teď je to i mimo jídlo. Trvá to asi 2 týdny ale zhoršuje se to . Střídá se mu průjem s zácpou, už byl 2 na injekci. Předevčírem přestal jíst zelí co mu běžné dáváme ale mrkev a pamlsek si vezme. Přijde mi že se začal chovat i trochu divně, chce přítomnost a víc hladit. Jídlo jsme mu nezměnily, přísun k senu má pořád, je v bytě kde je normální teplota.
Jaké injekce? Dala bych jenom seno a vodu. Nic víc.
Nikol0602
napsal(a):
Enterokolitida, tj žbluňkavka...... Skúste Emanox do papuľky, okyslovať vodu....ak sa dá masírovať bruško (jemne).....event 1ml Baycox striekačkou do papuľky aspon 3 dni po sebe....a ak máte slamu, vyradte na pár dní seno a dávajte slamu, žiadne živiny, ale vláknina, ktorá prerajbá črevá.....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Baycox určitě nedávejte,ten je na kokcidiózu a při ERE nepomůže spíš zhorší.Emanox ano,alespoń 2x denně a dietu,seno,slámu ,větvičky.Žádnou zeleninu,granule obilí.
Jinak doporučuji poslední číslo časopisu Chovatel a 1.část článku Jak a čím správně krmit králíky.
borax
napsal(a):
Králík už asi uhynul.
Vůbec bych se nedivil.
Krmit králíka zelím!?
Na to snad není co říct.
Hmm, je to dost mimo. Pochopila bych třeba dát malý kousek na chuť (ne, že bych to dělala, náš králík je hysterka trpící na koliky), ale dávat mu zelí, když má zažívací potíže... Když se nad tím zamyslím selským rozumem, přijde mi to obdobné, jako kdybych si já při průjmu a zvracení dávala dietu z klobás. 🙈