Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2023 08:14
spfhak

XXX.XXX.39.50

Chtela bych se zeptat, jestli se da zakrsly kralicek celorocne chovat venku? Nekde jsem cetla ze ano, a nekde jinde ze ne, tak se chci radsi zeptat tady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2023 08:53

spfhak napsal(a):
Chtela bych se zeptat, jestli se da zakrsly kralicek celorocne chovat venku? Nekde jsem cetla ze ano, a nekde jinde ze ne, tak se chci radsi zeptat tady.

Ano, dá. Pokud je zvyklý a není v průvanu.

7.1.2023 09:44

Zakrslé králíky chovatelé čistokrevných zakrslíků,chovají normálně venku v králíkárně.Ale to jsou králíci s rodokmenem ČSCH a ne množka s výpisem předků.

15.1.2023 18:28
kralickova

XXX.XXX.250.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zakrslé králíky chovatelé čistokrevných zakrslíků,chovají normálně venku v králíkárně.Ale to jsou králíci s rodokmenem ČSCH a ne množka s výpisem předků.

Jsem "množka s výpisem předků" neboť chovám minilopy (importované z Anglie od chovatelů úspěšných na tamních výstavách!), kteří zde nejsou uznaným plemenem. A světe div se i já mám část svého chovu normálně venku v králíkárnách.

Pro zadavatelku: většina plemen nemá s plně venkovním chovem problém, jsou-li kotce správně umístěné, dobře dimenzované (plná závětrná část kotce), správně nastlané apod. Samozřejmě mohou být výjimky v případě tradičních tuhých zim. Vím, že třeba králíci se saténovou srstí mohou být díky struktuře srsti citlivější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík