Králíčččččček

XXX.XXX.125.5
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy můžu začít králíčka krmit větvičkami, zeleninou a sušené bylinky. Včera jsem si králíčka přivezla domů od chovatelky je mu 7 týdnů a 4 dny je preventivně ošetřen proti kokcidióze. Ale mám strach že mu dám něco moc brzo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Králíčččččček
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy můžu začít králíčka krmit větvičkami, zeleninou a sušené bylinky. Včera jsem si králíčka přivezla domů od chovatelky je mu 7 týdnů a 4 dny je preventivně ošetřen proti kokcidióze. Ale mám strach že mu dám něco moc brzo.
Chovatelka neporadila? A vy jste se nezeptal(a)?
Kvalitní senem určitě nic nezkazíte. Co myslíte tou zeleninou?
7 týdenní mlade má být ještě u matky. Co znamená "preventivní ošetření " proti kokcidioze? Byl dělaný rozbor bobku, přidáván třeba acidomid do pití nebo emanox, či mu rovnou nacpali antibiotika jen tak? To vše je nutné vědět, nyní máte králíčka ohrozeneho kokcidiozou a je nutné to řešit - po dobu 3-5 dnů sbírat bobky, uchovávat zakapnute vodou ve sklenicce v lednici, vzit je na veterinu a udelat rozbor. Zatím mu dávejte jen seno a granule, co jste dostali od původního majitele. Postupně přecházejte na kvalitní - ubírat původní a přidávat nové. Zeleninu a jiné šťavnaté krmení můžete od 3 měsíců a po troškách. Muze pak trávu, natě, listové saláty, bylinky. Velmi omezene kořenovou zeleninu a ovoce, vůbec nedavat nadymavou zeleninu.