Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2023 18:41
Nelus96

XXX.XXX.97.125

Dobrý den, zajímalo by mě, kdy je pochrupovaní zoubkama v pořádku a kdy může značit problémy, třeba zdravotní.

Nás 8mi lety králíček chloupek zoubkama často, třeba když usíná. Nemá žádnou divnou polohu u toho. Hezký leží nebo spinka. Žere i pije normálně, srst má lesklou a cura i bobkuje standardně.

Jenom mi přijde, že teď chrupka často. Je to jen projev spokojenosti?

Ještě by mě zajímala aktivita kralika ve skoro 9 letech, poslední dobou jediné co je jinak, že častěji spinka a odpočívá, venku se proběhne chvilku večer a pak tak různě odpociva.

Děkuji všem za rady, hezky den

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2023 08:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nelus96 napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, kdy je pochrupovaní zoubkama v pořádku a kdy může značit problémy, třeba zdravotní.

Nás 8mi lety králíček chloupek zoubkama často, třeba když usíná. Nemá žádnou divnou polohu u toho. Hezký leží nebo spinka. Žere i pije normálně, srst má lesklou a cura i bobkuje standardně.

Jenom mi přijde, že teď chrupka často. Je to jen projev spokojenosti?

Ještě by mě zajímala aktivita kralika ve skoro 9 letech, poslední dobou jediné co je jinak, že častěji spinka a odpočívá, venku se proběhne chvilku večer a pak tak různě odpociva.

Děkuji všem za rady, hezky den

Když se to zjistí u veterináře rentgenem. Pak budete mít jistotu, že je králík v pořádku.

11.1.2023 14:24
atriplex

XXX.XXX.17.5

Chroupání zuby je opravdu projev pohody. Pokud by byl nemocný, tak to zní úplně jinak. Je to takové skřípání.

Pokud by měl problém se zuby, tak se to dá poznat:
- když žere seno, tak ten pohyb stébel do tlamy není rovnoměrný, vždycky trochu vyplivne a pak znovu pokračuje
- má uslintanou tlamu
- přední řezáky nejsou stejnoměrně zbroušené

Pokud máte pochybnosti, veterinář to snadno pozná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík