Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2023 22:54
Verush21

XXX.XXX.94.60

Dobrý večer, měla bych takový dotaz co si mám počít. Pořídila jsem si zakrsleho králíčka před půl rokem ze zverimexu takže nevím ani kolik ji je let. Ze začátku byla hodna, zvědavá, nechala se pohladit ale asi po měsíci začala být agresivní. Nenechá si sáhnout ani do klece abych ji vyměnila vodu nebo ji dala čerství krmeni, zeleninu nebo vyčistila klec a pohladit jí to vůbec nejde. Dupe, vrčí, útočí a chce kousat.

Byla by tu nějaká rada ? Co si s ní mám počít?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2023 08:05

Verush21 napsal(a):
Dobrý večer, měla bych takový dotaz co si mám počít. Pořídila jsem si zakrsleho králíčka před půl rokem ze zverimexu takže nevím ani kolik ji je let. Ze začátku byla hodna, zvědavá, nechala se pohladit ale asi po měsíci začala být agresivní. Nenechá si sáhnout ani do klece abych ji vyměnila vodu nebo ji dala čerství krmeni, zeleninu nebo vyčistila klec a pohladit jí to vůbec nejde. Dupe, vrčí, útočí a chce kousat.

Byla by tu nějaká rada ? Co si s ní mám počít?

Ano, je tady asi 126 předchozích vláken na stejné téma (jako na akvaristice evergreen zvaný betta bojovnice). Třeba téma Močení a útočení, páté vlákno pod vámi. Přečtěte si.

Někdy pomůže kastrace, někdy nic. Prostě zakrslíci nejsou vždy mazliví.

12.2.2023 17:16
angor

XXX.XXX.174.238

Nesahejte ji do klece, když v ní je, může být v riji nebo je prostě více teritoriální. Nesmíte ji k ničemu nutit, králík je povahove jako kočka, co se mu nelíbí, dává dost jasně najevo.

12.2.2023 22:09

angor napsal(a):
Nesahejte ji do klece, když v ní je, může být v riji nebo je prostě více teritoriální. Nesmíte ji k ničemu nutit, králík je povahove jako kočka, co se mu nelíbí, dává dost jasně najevo.

Takže podle vašeho návodu mít takové králíky v králíkárně,tak pochcípou hlady a v hnoji když bych jim neměla sahat do kotce.

13.2.2023 06:43
angor

XXX.XXX.174.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže podle vašeho návodu mít takové králíky v králíkárně,tak pochcípou hlady a v hnoji když bych jim neměla sahat do kotce.

Tak králík v kralikarne má osud zpeceteny, ale to samé neudělá někdo, kdo si ho pořídí jako mazlíčka domu. V tom je ten rozdíl. 😉

13.2.2023 07:21

angor napsal(a):
Tak králík v kralikarne má osud zpeceteny, ale to samé neudělá někdo, kdo si ho pořídí jako mazlíčka domu. V tom je ten rozdíl. 😉

No právě proto bych takového nechtěla.Vnoučata tu mají několik mazlíků,nejstaršímu je 7 let,ale kdyby útočil,tak bych jim vysvětlila,že na mazlíka není vhodný.V tom je ten rozdíl.

13.2.2023 08:20

angor napsal(a):

Takže se nechá dalších dalších x let okusovat....A mazlíčka z něj stejně mít nebude.

13.2.2023 11:08
angor

XXX.XXX.174.238

Takže se nechá dalších dalších x let okusovat....A mazlíčka z něj stejně mít nebude.

Chápu to tak, že to dělá hlavně v kleci. A ke všemu teď dospívá, takže může být i v říji nebo s falešnou březosti. Ne vždy je nutné hned zvíře zabíjet, kvůli tomu, že nereaguje tak, jak si pan tvorstva představuje. Je třeba najít příčinu, situace kdy to dělá a to řešit- a nejdy stačí se prostě jistým situacím vyhýbat. Pokud utoci bezdůvodně i mimo obydlí, první bych řešila kastraci, pokud to je hormonalni problém, tak pomůže. Pokud je to problém povahovy, tak se prostě vyhýbat situacím, kdy je problém a také výchova pomůže.
Zabít je velice jednoduché řešení pro někoho, kdo má ke zvířeti vztah jako k jídlu.

13.2.2023 11:23

angor napsal(a):
Chápu to tak, že to dělá hlavně v kleci. A ke všemu teď dospívá, takže může být i v říji nebo s falešnou březosti. Ne vždy je nutné hned zvíře zabíjet, kvůli tomu, že nereaguje tak, jak si pan tvorstva představuje. Je třeba najít příčinu, situace kdy to dělá a to řešit- a nejdy stačí se prostě jistým situacím vyhýbat. Pokud utoci bezdůvodně i mimo obydlí, první bych řešila kastraci, pokud to je hormonalni problém, tak pomůže. Pokud je to problém povahovy, tak se prostě vyhýbat situacím, kdy je problém a také výchova pomůže.
Zabít je velice jednoduché řešení pro někoho, kdo má ke zvířeti vztah jako k jídlu.

Však jsem psala - jako první kastrace. Když nepomůže..., pak nemá mazlíka. A přizpůsobí se tomu.

13.2.2023 11:54
angor

XXX.XXX.174.238

Však jsem psala - jako první kastrace. Když nepomůže..., pak nemá mazlíka. A přizpůsobí se tomu.

Já zažila kousaci kralici, tehdy se kastrovat samici neodvazovali, možná 2, 3 pracoviště. Koukala jen když ji někdo zasahoval do jejího koutku- klec neměla- a teda veterináře nesnášela fest, tomu se klidně zakousla do ruky. Zas pak ale překvapila, v 7 letech se narodila dcera a s tou byla opravdu partacka a dovolila ji všechno. Teď zas máme samce a samičku a samec je dominantní- v povaze. Trochu se zklidnil kastraci, ale klidně si kousne, ale ne v kleci, ten kouše, když se ho někdo pokusí vyhodit třeba z ložnice kam nesmí. No a rád si stipne do mladší dcery - zase ale jemne, protože mu od ní kapou Dobrůtky, starší se klidně zakousne do nohy, pokud se mu nelíbí, že mu něco rozkazuje. Kromě kastrace dost ale pomohla partacka, ta ho má jako podrizeneho a díky ní si tak nevyskakuje. Samička je zas plachá- z prostředí ustekanych ratliku, ale moc hodná, ta asi neví, že ty zuby může i použít.

georgi

13.2.2023 19:43
georgi

XXX.XXX.118.61

Nevím čemu se divíte . Mám velmi klidné králíky velkého plemene a nikdy nečistím kotec pokud je králík v kotci . Vždycky ho přendám a nebo nechám proběhnout . Žádný králík nemá rád když se mu přehrabujete v kotci .Pak ho v klidu dám zpátky . Když potřebuji vykydat kotec se čtrnbáctideními mladými dám samici bokem a vykydám celý kotec . To je celé . I když je pravda že někteří zakrslíci jsou šelmy . Rozdíl je v tom že já bych takového brzy z chovu vyřadil .

Přidejte reakci

Přidat smajlík