Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mazacovanatalie

28.3.2023 00:25
mazacovanatalie

XXX.XXX.235.110

Dobrý den,
ráda bych se zeptala - před čtyřmi dny jsem si vzala od pána králíčka. Měl přerostlé zoubky a drápky, které jsme ihned nechali zkrátit, ale jinak se zdá v pořádku. Dnes jsem byla u veterináře (na krácení těch zoubků) a králíčka jsem nechala rovnou i přeočkovat. Pan doktor mi řekl, že může být dva dny přešlý, ale že se nemáme bát. Skoro celý den odpočíval. Moc nežral ani nepil, ale všimla jsem si, že mi začal občas frkat a jakoby „smrkat” a teče mu trošku vodnatá kapalina z čumáčku, ale ne moc. Když spal, tak to znělo, jakoby lehce pochrupoval. Nevšimla jsem si, že by si čumáček často myl, ani že by měl slepenou srst kolem něj. Oči má v pořádku, zatím neslzí. Proto se ptám, mohla by to být rýma? Měla bych to řešit ihned s veterinářem, nebo mohu ještě počkat? Popřípadě co jiného by to mohlo být? Na internetu jsem toho moc nenašla. Spíše mě to děsí a mám o něj větší strach.

28.3.2023 06:59
borax

XXX.XXX.91.21

mazacovanatalie napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala - před čtyřmi dny jsem si vzala od pána králíčka. Měl přerostlé zoubky a drápky, které jsme ihned nechali zkrátit, ale jinak se zdá v pořádku. Dnes jsem byla u veterináře (na krácení těch zoubků) a králíčka jsem nechala rovnou i přeočkovat. Pan doktor mi řekl, že může být dva dny přešlý, ale že se nemáme bát. Skoro celý den odpočíval. Moc nežral ani nepil, ale všimla jsem si, že mi začal občas frkat a jakoby „smrkat” a teče mu trošku vodnatá kapalina z čumáčku, ale ne moc. Když spal, tak to znělo, jakoby lehce pochrupoval. Nevšimla jsem si, že by si čumáček často myl, ani že by měl slepenou srst kolem něj. Oči má v pořádku, zatím neslzí. Proto se ptám, mohla by to být rýma? Měla bych to řešit ihned s veterinářem, nebo mohu ještě počkat? Popřípadě co jiného by to mohlo být? Na internetu jsem toho moc nenašla. Spíše mě to děsí a mám o něj větší strach.

Vy jste především měls toho králíka vrátit povodnímu majiteli.

Přerůstání zubů je genetická vada.
Dost často způsobená příbuzenskou plemenitbou.

No a pokud má rýmu, tak stejně uhyne.
Pastereloza je neléčitelná nemoc.
Teď už do králíka budete jen sypat peníze, ale radost vám neudělá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2023 08:26

mazacovanatalie napsal(a):
Dobrý den,

Viz borax.

Poučení i pro ostatní. Takové zvíře od takového "chovatele" bych si nevzala.

To je stejné, jako když koupím auto s rezavými blatníky a shnilou podlahou.

28.3.2023 09:17

zajímalo by mě v detailech to "krácení zoubků".

28.3.2023 15:31
angor

XXX.XXX.174.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zajímalo by mě v detailech to "krácení zoubků".

Mně by také zajímalo to krácení zoubků, úplně vodnatelna rýma se mi také nezdá jako bakteriální rýma.

28.3.2023 16:06
borax

XXX.XXX.59.147

Další ze zbytečných vláken, které už nikoho ( hlavně tazatele ) nezajímá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík