Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2023 15:16
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.12.50

Zdravím, vím že se to tu řeší pořád, ale potřebuji radu jak postupovat dál.

1) První samice připuštěna 1.3. na 3skoky hned po sobě (samec se vždy zkulil)

6.3 byla dána na kontrolní skok ( jednou se samcovi podařilo zaskorovat pak samice bručela a šla do rohu.

Každý den ryla prehrabovala

V 19ctym dnu si postavila hnízdo i s chlupama.. hnízdo už spíše zaniklo.

Do dnes nic. Mám čekat bo ji dát zítra k samci znovu?

2) To samé se stalo u druhé samice ta byla připuštěna 3.3. na dva skoky .. samec se vždy zkulil. Kontrolní skok - nedala mu.

Hnízdo s chlupama si postavila taktéž v 17)19 dnu. Myslel jsem tedy že se jedná o falešku a tuto druhou samici jsem dal 21.3 na kontrolní skok. Samice nastavila samci velmi viditelně a samec se zkulil.. po té začala knučet a vrcet...

Do dneška nic.. prehrabuje neustále, doluje podestýlku

Vůbec nevím co u které samice teďka dělat.
. děkuji za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2023 16:31

Připuštěna 1.3. je březí 32.den,to není nic pozdě.
3.3. ta má také čas.
Mám teď mladou samici připuštěnou 19.3. ve čtvrtek si postavila hnízdo i s chlupama a březí je 100%.
Zkuste samice zlehka osáhnout,pokud jsou na vás zvyklé a nejančí.Před porodem už je břicho velké,to byste mohl poznat.
Jinak je nechte být a počkejte.

Nos je samec i samice?

2.4.2023 19:19
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.12.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
3.3. ta má také čas.
Mám teď mladou samici připuštěnou 19.3. ve čtvrtek si postavila hnízdo i s chlupama a březí je 100%.
Zkuste samice zlehka osáhnout,pokud jsou na vás zvyklé a nejančí.Před porodem už je břicho velké,to byste mohl poznat.

Nos je samec i samice?

Ano samec i samice jsou Nos.

Budu tedy čekat. Jsou zvyklé na hlazení, zkoušel jsem je pohladit po břichu jenže nic nepoznám. Buď bude malý vrh nebo prostě nemám ten cit pro to

2.4.2023 19:52

Ono to chce jedině trénovat.Osahat si samice které nejsou březí a pak porovnávat s těmi připuštěnými. Ve druhé polovině březosti už se dají zárodky dobře nahmatat i ne moc trénovanému chovateli.Navíc Nos je velký králík,takový se dobře prohmatává.
Nejlepší je nechat si to ukázat a vyzkoušet s někým,kdo to umí.

2.4.2023 21:54
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.12.50

Ono to chce jedině trénovat.Osahat si samice které nejsou březí a pak porovnávat s těmi připuštěnými. Ve druhé polovině březosti už se dají zárodky dobře nahmatat i ne moc trénovanému chovateli.Navíc Nos je velký králík,takový se dobře prohmatává.

Nojo právě.. bříško možná cítím, že je zvětšené,ale na to prohmatavani se bojím a necítím.. nechci něco pokazit .. max vždy tedy čerpám z toho, že se obě samice chovají jinak než obvykle, ale to nepoznám na 100,% zda je březí bo se jedná třeba o faleš

georgi

3.4.2023 12:05
georgi

XXX.XXX.118.61

Do 35 dne máte čas . Jen je možné že jich bude méně.. Většinou stačí samici sledovat ,když se bříško zvětší , pak jen v klidu čekám . Chce to jen trochu praxe . Stalo se mi že se mi samice okotili 33 nebo34 den . Kontrolním skokem ani prohmatáváním samice nestresuji .

3.4.2023 12:45
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.12.39

georgi napsal(a):
Do 35 dne máte čas . Jen je možné že jich bude méně.. Většinou stačí samici sledovat ,když se bříško zvětší , pak jen v klidu čekám . Chce to jen trochu praxe . Stalo se mi že se mi samice okotili 33 nebo34 den . Kontrolním skokem ani prohmatáváním samice nestresuji .

Dobře budu čekat do toho 35dne. Děkuju

3.4.2023 16:57
hokrví

XXX.XXX.96.2

Samice zapuštěné 23 24 25.2. porodily po 31 dnech, další které 1 2 4. 3. byly u samce ještě zatím nedělají ani hnízdo, jestli cítí zimu.

3.4.2023 17:40

Omlouvám se tímto kometě,že jsem napsala zárodky a ne plody.

4.4.2023 08:40

Omlouvám se tímto kometě,že jsem napsala zárodky a ne plody.

Jéžiši, to přece nemusíte. Proto jsem vám to poslala do SZ. Aby to bylo jen mezi námi (děvčaty)..

Vašich příspěvku si jinak vážím.

19.4.2023 17:53

3.3. ta má také čas.

Nos je samec i samice?

Pokračování,tak ta samice dnes porodila 6 mladých.Do už udělaného hnízda ještě natrhala hromadu chlupů.

16.5.2023 17:16
Snehy

XXX.XXX.247.44

Ach toľko vecí okolo ničoho. Ak je samica v ruji a samec je schopný, čo riešiť? Nechávam samca 2 skoky a už žiadne kontrolné či prehmatávanie. Zmena chovania samice je viditeľná na cca 10-12 deň. Niektorá samica postaví hniezdo 2 týždne vopred. Niektorá to spraví za pol dňa a aj s okotením (nevynímajúc prvorodičky).
30 deň +- 2 dni je normal

16.5.2023 19:36
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.12.197

Snehy napsal(a):
Ach toľko vecí okolo ničoho. Ak je samica v ruji a samec je schopný, čo riešiť? Nechávam samca 2 skoky a už žiadne kontrolné či prehmatávanie. Zmena chovania samice je viditeľná na cca 10-12 deň. Niektorá samica postaví hniezdo 2 týždne vopred. Niektorá to spraví za pol dňa a aj s okotením (nevynímajúc prvorodičky).
30 deň +- 2 dni je normal

Jasně,ale mě treba samice pokaždé postavili hnízdo z chlupů už 18 den a stejně nic . A to se stalo snad 3x po sobě už

16.5.2023 20:56
Snehy

XXX.XXX.247.44

Tak sprav krížovy skok. Samicu s iným samcom a svojho s inou a najdceš chybu. Pozeral si na genitálie? Má ich v poriadku?

16.5.2023 23:21
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.12.197

Snehy napsal(a):
Tak sprav krížovy skok. Samicu s iným samcom a svojho s inou a najdceš chybu. Pozeral si na genitálie? Má ich v poriadku?

Zkusil jsem jiného samce tak uvidím.. jinak genitálie v pořádku jsou

Přidejte reakci

Přidat smajlík