Zdravím, jdu sem s dotazem, jestli je možné aby obě mé samice německý obrovitý strakáč Jedna stáří 1rok a 2 měsíce, druhá stáří 9mesicu měly obě za sebou dvojitou falešnou březost. Obě samice byli obskoceni několikrát stejným samcem nos stáří 8,5 měsíce.. Samec se vždy zkulil. Obě byli vždy v říji. Ale pokaždé si obě mezi 16-19 dnem postavili hnízdo i s chlupama.. Po prvé jsem čekal do 35 dne. Potom jsem je tam dal znova a zase čekal. Stalo se to samé 16-19 postaveno u obou hnízdo z chlupů. Do dneška tedy 35dne nic.
Teďka jsem je teda připustil po třetí tak jsem zvědavý.
Čím to může být? Krmím: ječmen s granulema, tlustý nejsou, seno, voda neustále. Sem tam jablko, mrkev.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsou připuštěné stejným samcem? A po samcovi už nějaké mladé máte?

samec střílí slepejma, nic dalšího v tom nehledejte.
králík má provokovanou ovulaci, takže samice skokem zovulovaly, ale nezabřezly. progesteron ze žlutých tělísek ale způsobí projevy falešné březosti.
georgi

XXX.XXX.118.61
Jestli po samci nemáte žádné mladé , budete muset vyměnit samce . Nic jiného nezbyde .

Sněžný_Evžen
napsal(a):
Je to nově koupený samec od jednoho chovatele z Bavorova.. všichni si ho chválí, že má pěkné zdravé jedince no
To může mít,ale že se objeví neplodný jedinec neovlivní.

možná na toho samce moc spěcháte. je to obří plemeno, ne brojler.
MichalK

XXX.XXX.155.254
dobre rano. Ja si osobne tiez myslim ze este nie je plodny... ja som obrim samcom pripustal az 10 mesacnym. ideal je rok. a tiez som sa stretol s tym ze samec skace a skace. aj sa spari a nic... je to vekom podla mna a s tym som sa aj stretol. zatial za tie roky co chovam som sa s neplodnostou u samca nestretol.
a este B skusenost - mal som velky problem aby tieto velke ciste plemena zostali kotne. sparili sa a mal som od samca uz mlade a cakal som a cakal a nic... rocne mavala jedna samica belgickeho obra iba raz mlade a to na jar... takze teraz mate velku sancu ze sa to podari...
moja rada: skuste aspon nateraz ineho samca
prajem vsetko dobre
MichalK
napsal(a):
dobre rano. Ja si osobne tiez myslim ze este nie je plodny... ja som obrim samcom pripustal az 10 mesacnym. ideal je rok. a tiez som sa stretol s tym ze samec skace a skace. aj sa spari a nic... je to vekom podla mna a s tym som sa aj stretol. zatial za tie roky co chovam som sa s neplodnostou u samca nestretol.
a este B skusenost - mal som velky problem aby tieto velke ciste plemena zostali kotne. sparili sa a mal som od samca uz mlade a cakal som a cakal a nic... rocne mavala jedna samica belgickeho obra iba raz mlade a to na jar... takze teraz mate velku sancu ze sa to podari...
moja rada: skuste aspon nateraz ineho samca
prajem vsetko dobre
Dobře děkuju vám za rady
georgi

XXX.XXX.118.61
Od toho pána z Bavorova mám samce . Vybíral jsem tenkrát asi z deseti kusů .V šesti měsících už skákal a měl mladé . Letos mám od něj už čtyři hnízda . I když výjimka se nedá vyloučit .
georgi
napsal(a):
Od toho pána z Bavorova mám samce . Vybíral jsem tenkrát asi z deseti kusů .V šesti měsících už skákal a měl mladé . Letos mám od něj už čtyři hnízda . I když výjimka se nedá vyloučit .
Ano vždyť jsme spolu volali a vy jste mi i pana doporučoval. Nechal nám taktéž vybrat asi ze 4 samců..
georgi

XXX.XXX.118.61
Ještě mě napadlo , jak jsou velké samice . Není samec , jak říkal zkušený chovatel , krátký na samici . Myslím, jestli před odpadnutím dojde ke spojení . Ještě by se dala vyzkoušet jedna možnost . Jestli máte možnost nechat samce a samici pohromadě na větším prostoru , menší chlívek a nebo volně běhat po králičinci .Tak čtyři nebo pět dní . Nesmí to být v kotci . Já jsem to tak u jedné samice udělal , když nešla připustit .

georgi
napsal(a):
Ještě mě napadlo , jak jsou velké samice . Není samec , jak říkal zkušený chovatel , krátký na samici . Myslím, jestli před odpadnutím dojde ke spojení . Ještě by se dala vyzkoušet jedna možnost . Jestli máte možnost nechat samce a samici pohromadě na větším prostoru , menší chlívek a nebo volně běhat po králičinci .Tak čtyři nebo pět dní . Nesmí to být v kotci . Já jsem to tak u jedné samice udělal , když nešla připustit .
Ono to je spíš o šikovnosti toho samce.Nám 2kilový 5ti měsíční tříslák připustil 4kg aljašku a ještě v přenosce během asi 5ti minut.známýmu se zase zarslík prokousal k Bu a také ji připustil.
georgi
napsal(a):
Tu možnost mám samce a samici jsem měl když bylo hezky na travnatém výběhu oploceném.. samec ji 3x obskočil, tak uvidím zda ta samice něco porodí. Dnes má nějaký 25 den.
Jinak samec je tedy ještě zatím o trochu menší než ty samice.. to je pravda ale rozdíl je minimální. Navíc ty samice pěkně nastavovali takže samec si myslím měl přístup vždy dobrý.. ale bohužel už 2x faleška.
georgi

XXX.XXX.118.61
Přeju Vám ať to vyjde .
Dobrý den, psala jsem tady před dvěmi lety se stejným problémem.
Samice byla v říji, nadržená jako hrom, sama po samcích skákala až se svalila a pokaždé si v půli začala trhat chlupy.
Krytí probíhalo v následujících termínech (píšu si to) a pořád vytrhané chlupy a nic....
9.7., 28.7., 3.9., 20.9., 25.10. okotila se až 26.11.
V té době dost línala i samci.
Od té doby se to neopakovalo, naopak dala 45 mladých v 6 vrzích.
Dnes má téměř 4 roky a 8 mladých.
Vydržte, vrátí vám to.
Ať se daří!

Na podzim to není nic vyjímečného,že samice nezabřezne.Na jaře to je ale podezdřelé.Jaro je pro rozmnožování,narozdíl od podzimu,přirozená doba.
Porovnávat připouštění na jaře a na podzim není adekvátní.
Já jsem tím jen chtěla říct, že i línání může být příčinou, proč samice nezabřezne a mě teda línají i na jaře i na podzim. Samce chtějí během celého roku, ale jen tahle jedna měla tu falešku od července do listopadu. Předtím odchovala 3 vrhy.
Může být samozřejmě problém i v samci (mladý, menší) nebo v samicích, ale že by měl pán smůlu na obě samice?
Samice také můžou být přeříjené. To mi tady taky někdo radil, když byla ta moje tak nadržená.

Vali80
napsal(a):
Já jsem tím jen chtěla říct, že i línání může být příčinou, proč samice nezabřezne a mě teda línají i na jaře i na podzim. Samce chtějí během celého roku, ale jen tahle jedna měla tu falešku od července do listopadu. Předtím odchovala 3 vrhy.
Může být samozřejmě problém i v samci (mladý, menší) nebo v samicích, ale že by měl pán smůlu na obě samice?
Samice také můžou být přeříjené. To mi tady taky někdo radil, když byla ta moje tak nadržená.
Ano, králíci teď také línají,ale intenzita línání na podzim je podstatně větší.I králíci,pokud jsou chováni venku,se řídí délkou dne jako v přírodě.Proto je i připouštění a zabřeznutí na jaře daleko přirozenějš,í a tím i jednodušší, než na podzim.
Přeříjená samice být může,ale zase obě a opakovaně.
Vali80
napsal(a):
Dobrý den, psala jsem tady před dvěmi lety se stejným problémem.
Samice byla v říji, nadržená jako hrom, sama po samcích skákala až se svalila a pokaždé si v půli začala trhat chlupy.
Krytí probíhalo v následujících termínech (píšu si to) a pořád vytrhané chlupy a nic....
9.7., 28.7., 3.9., 20.9., 25.10. okotila se až 26.11.
V té době dost línala i samci.
Od té doby se to neopakovalo, naopak dala 45 mladých v 6 vrzích.
Dnes má téměř 4 roky a 8 mladých.
Vydržte, vrátí vám to.
Ať se daří!
No snad jo .. teďka je od něj třetí samice která má 31 den a zatím nic.. ale hnízdo a chlupy si tentokrát nepostavila.. tak třeba se to prolomí
Děkuju