Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2021 18:46
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.173.64

Dobrý den, mám 2 pejsky (bígl 2 roky a Jack Russell 1 rok)
Krmila jsem granulky Platinum Hovězí a brambor.
Teď jsem změnila granule na Platinum kuřecí a Calibra jehněčí, nevím co mě napadlo ale tyhle 2 pytle jsem smíchala dohromady. Od včera večer ten starší má zelený trus, dnes vykonal potřebu 3x a všechny opět zelené, ten mladší měl trus ráno a odpoledne ok ale teď večer taky zelený, někde jsem četla že prý potrava projde rychle tak proto je zelený, nemůže to být přeci jen těma novýma granulema?
Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2021 22:05

zvonickovak@email.cz napsal(a):
Dobrý den, mám 2 pejsky (bígl 2 roky a Jack Russell 1 rok)
Krmila jsem granulky Platinum Hovězí a brambor.
Teď jsem změnila granule na Platinum kuřecí a Calibra jehněčí, nevím co mě napadlo ale tyhle 2 pytle jsem smíchala dohromady. Od včera večer ten starší má zelený trus, dnes vykonal potřebu 3x a všechny opět zelené, ten mladší měl trus ráno a odpoledne ok ale teď večer taky zelený, někde jsem četla že prý potrava projde rychle tak proto je zelený, nemůže to být přeci jen těma novýma granulema?
Děkuji za odpověď.

Foto? Zelený trus jsem ještě neviděla. Teda u psa. U koní ano, ale i tam jenom nazelenalý.

12.3.2021 22:08
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.173.64

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Foto? Zelený trus jsem ještě neviděla. Teda u psa. U koní ano, ale i tam jenom nazelenalý.

No přítel říká že je nazelenalý, já zase šílím tak proto píšu zelený 🤷 jen mě zajímá zda to může být z těch granulí nebo změnou krmiva

12.3.2021 22:23

No přítel říká že je nazelenalý, já zase šílím tak proto píšu zelený 🤷 jen mě zajímá zda to může být z těch granulí nebo změnou krmiva

Proto jsem psala foto. Je zelený a zelený. Už jste psala o hnědé a šedé.

12.3.2021 22:29
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.173.64

Foto pošlu zítra, teď v noci asi nic nenajdu

14.3.2021 01:25
fikovnice

XXX.XXX.135.23

Paní tu má více vláken?

Jinak, pokud došlo k náhlé změně krmiva a následně v časové návaznosti ke změně vylučování (jakýmkoli způsobem), tak bych jako první uvažovala právě o té změně krmiva. Navíc dva psi, kterým jste dala jiné granule... Ale zase, aby to nezastřelo nějakou infekci např.

14.3.2021 06:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Já jo - když psi ve stáji kradou z kýblů granule koním.
A pak jsem to ještě viděla u psa, kterého majitel krmil jakousi obarvenou supermarketovkou - to byla normálně zářivě zelená 😱

14.3.2021 06:50
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.246.14

fikovnice napsal(a):
Paní tu má více vláken?

Jinak, pokud došlo k náhlé změně krmiva a následně v časové návaznosti ke změně vylučování (jakýmkoli způsobem), tak bych jako první uvažovala právě o té změně krmiva. Navíc dva psi, kterým jste dala jiné granule... Ale zase, aby to nezastřelo nějakou infekci např.

Ano mám, nejdříve měl tmavě hnědý trus, vypadal fakt zvláštně, potom jsme zjistili že je to tím že dostával větší obsah masa, potom co jsme přešli na jiné granule měl hned šedivý a teď má zelený. Včera ráno ok a na večer na prochazce take ok, jen při dokakaní zelené. Fotku bych raději poslala do e-mailu než to tu dávat veřejně.

14.3.2021 08:35

fikovnice napsal(a):
Paní tu má více vláken?

Ano, vlákno šedý trus u pejska.

14.3.2021 08:37

Ano mám, nejdříve měl tmavě hnědý trus, vypadal fakt zvláštně, potom jsme zjistili že je to tím že dostával větší obsah masa, potom co jsme přešli na jiné granule měl hned šedivý a teď má zelený. Včera ráno ok a na večer na prochazce take ok, jen při dokakaní zelené. Fotku bych raději poslala do e-mailu než to tu dávat veřejně.

Proč ne veřejně? Nám to nevadí. Naopak, někoho může něco napadnout. Už jsme tady pár fotek různých fotek bobků měli. Nejsme cimprlich, jdeme na to vědecky.

14.3.2021 08:38

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já jo - když psi ve stáji kradou z kýblů granule koním.
A pak jsem to ještě viděla u psa, kterého majitel krmil jakousi obarvenou supermarketovkou - to byla normálně zářivě zelená 😱

To barvili malachitovou zelení?

14.3.2021 08:40

Co znamená, vypadal zvláštně? Jak píšu, foto. Bez upejpání a uzardění. Ono je to docela vypovídající o situaci. A umožňující přesnější diagnózu.

14.3.2021 08:41
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.246.14

Přidávám tedy:)

14.3.2021 09:07

Nevidím nic zvláštního. Hnědý a měkčí bobek po granulích, ten večerní trochu kašovitější (tam vidím nějaká vlákna, se kterými si, upřímně řečeno, nevím rady), ale žádná tragédie. Po mase to není - to je bobek černý a tuhý - beru podle svých kocourů. Mám 2 domácí a hned poznám, kdy sežrali víc masa (tuhý černý), kdy konzerv nebo granulí (hnědý měkčí) a kdy kostí (tvrdý bělavý).

14.3.2021 09:15
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.246.14

Nevidím nic zvláštního. Hnědý a měkčí bobek po granulích, ten večerní trochu kašovitější (tam vidím nějaká vlákna, se kterými si, upřímně řečeno, nevím rady), ale žádná tragédie. Po mase to není - to je bobek černý a tuhý - beru podle svých kocourů. Mám 2 domácí a hned poznám, kdy sežrali víc masa (tuhý černý), kdy konzerv nebo granulí (hnědý měkčí) a kdy kostí (tvrdý bělavý).

A ještě prosím ještě tento, ten je vykonán asi 10 minut zpátky

14.3.2021 09:35
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.246.14

Prosím vás, asi jsem už blázen ale po 10 minutách změnil trus barvu.. přikládám fotografii

14.3.2021 09:39

Prosím vás, asi jsem už blázen ale po 10 minutách změnil trus barvu.. přikládám fotografii

Já teda žádnou změnu barvy nevidím, ale to je asi můj problém. Nicméně, stále je to naprosto normální bobek.

14.3.2021 09:44
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.246.14

Já teda žádnou změnu barvy nevidím, ale to je asi můj problém. Nicméně, stále je to naprosto normální bobek.

Je to teda v pořádku i když je zelený? Jinak je hafan ok. Krmíme podle mého i kvalitní konzervy od Barf králičí maso, koňské maso a bílou rybu.

14.3.2021 10:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To se strašně mění v závislosti na tom, co pes žere. Pokud má pestrou stravu, tzn. že krom třeba misky granulí, dostane tu pamlsky, tu kousek rohlíku, masa, můj ještě papírový kapesník pečené kuře atd...má klidně stejně jako váš na jedno kadění tři bobky, ale každý má úplně jinou barvu. Pokud pes neprůjmuje a normálně prospívá, tak neřešte

14.3.2021 11:51

Je to teda v pořádku i když je zelený? Jinak je hafan ok. Krmíme podle mého i kvalitní konzervy od Barf králičí maso, koňské maso a bílou rybu.

Je to v pořádku. Zase ho (a to...) tolik nepozorujte.

14.3.2021 12:30
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.246.14

Dobře, tak vám moc děkuji za radu 😊

14.3.2021 12:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ty vlákna jsou chlupy - psi teď línají a jak se olizují, nebo i berou hračky apod ze země, tak do sebe dostanou i ty chlupy.

14.3.2021 14:08
fikovnice

XXX.XXX.132.218

No dle mě zcela normální ho.no!

14.3.2021 14:16
fikovnice

XXX.XXX.132.218

Btw, zadavatelko, je známým faktem, že i my - lidé po vykonání potřeby koukneme do mísy na náš "výrobek" (teda ne všichni). Pokud jste to párkrát udělala, jistě jste Vaše výkaly neměla šablonovité a stejného odstínu barvy.

14.3.2021 17:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

Udělejte ještě 9 fotek a můžete vyrobit a vydat kalendář
pěkně tématický dle ročních období
třeba ...po třešních...po melounu...po syr. mase (bože chraň )

20.3.2021 09:21
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.147.82

Dobrý, prosím vás je normální že mají nazelenalý trus celou dobu co jsem zadávala tuto diskuzi?

20.3.2021 10:24
Happy1234

XXX.XXX.49.215

Dobrý, prosím vás je normální že mají nazelenalý trus celou dobu co jsem zadávala tuto diskuzi?

Ak sa vam cokolvek nezda, dajte urobit rozbor trusu.

20.3.2021 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Pokud jste zůstala u krmiva, po kterém se to objevilo, tak asi ano, bude to nějakou složkou krmiva.

20.3.2021 11:23
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.147.82

lesnížínka napsal(a):
Pokud jste zůstala u krmiva, po kterém se to objevilo, tak asi ano, bude to nějakou složkou krmiva.

Ano zůstala, toto krmivo obsahuje řasy, hrášek, brokolici a salát tak mě napadá jestli to není z toho.

20.3.2021 11:30

Ano zůstala, toto krmivo obsahuje řasy, hrášek, brokolici a salát tak mě napadá jestli to není z toho.

Ano, je.

20.3.2021 13:38
fikovnice

XXX.XXX.135.144

Ano, je.

...a ještě bych dodala, aby zadavatelka toho psa tak extrémně nezkoumala... Pokud nějak nestrádá, nemá průjem, v trusu není krev, tak ať má ho.na třeba modrá!

20.3.2021 14:21
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.147.82

fikovnice napsal(a):
...a ještě bych dodala, aby zadavatelka toho psa tak extrémně nezkoumala... Pokud nějak nestrádá, nemá průjem, v trusu není krev, tak ať má ho.na třeba modrá!

Posnažím se😄 jinak moc děkuji za radu. Hafan je ok, zlobí, lítá, baští hraje si s druhým hafanem a nahání kočky 😄

20.3.2021 14:23

fikovnice napsal(a):

Já už zadavatelce psala, ať ta ho...exkrementy tolik nezkoumá. Myslí to dobře, ale je to zase druhý extrém proti těm, kteří jdou až po třech týdnech zvracení k veterináři a pak psa stejně nechají utratit (jelikož nechtějí platit za "zbytečné" zákroky) - a my při pitvě našli sežranou půlku míčku. Operace by byla bývala pomohla a pes mohl žít.

20.3.2021 15:27
fikovnice

XXX.XXX.135.144

Posnažím se😄 jinak moc děkuji za radu. Hafan je ok, zlobí, lítá, baští hraje si s druhým hafanem a nahání kočky 😄

Super, akorát to nahánění koček, pokud je to stresuje a nejde vyloženě o hru, se mi nelíbí.

20.3.2021 15:28
fikovnice

XXX.XXX.135.144

Já už zadavatelce psala, ať ta ho...exkrementy tolik nezkoumá. Myslí to dobře, ale je to zase druhý extrém proti těm, kteří jdou až po třech týdnech zvracení k veterináři a pak psa stejně nechají utratit (jelikož nechtějí platit za "zbytečné" zákroky) - a my při pitvě našli sežranou půlku míčku. Operace by byla bývala pomohla a pes mohl žít.

Tak to bezpochyby, lepší být hypochondr stran psa, než na něj kašlat.

20.3.2021 15:35
zvonickovak@email.cz

XXX.XXX.147.82

fikovnice napsal(a):
Super, akorát to nahánění koček, pokud je to stresuje a nejde vyloženě o hru, se mi nelíbí.

Nebojte, nenechala bych kočku trápit, většinou je provokuje, utíká před nimi, schovává se pod auto a když jde pes kolem tak vystartuje a pak spolu lítají 😊 teď už jen málo ale, micina bude mít malý tak si hrát koc nechce teď 😊

20.3.2021 15:39
fikovnice

XXX.XXX.135.144

Nebojte, nenechala bych kočku trápit, většinou je provokuje, utíká před nimi, schovává se pod auto a když jde pes kolem tak vystartuje a pak spolu lítají 😊 teď už jen málo ale, micina bude mít malý tak si hrát koc nechce teď 😊

21.3.2021 18:39
fikovnice

XXX.XXX.132.109

Myslíte, že nemá tolik zkoumat ty jeho experimenty, že...?
(...volně přecházím z jiného vlákna )

21.3.2021 18:56
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Musí zkoumat.
Neměla by to zlehčovat.
Dokonce se psem trajdat po venku
či snad ho nechat lítat.
Radím koupit mikroskop
a zkoumat a zkoumat a nejen barvu.
"""""""
Prosím vás, asi jsem už blázen ale po 10 minutách změnil trus barvu..

Ne, ne nejste, nepolevujte v úsilí.
Kdo hledá, najde .

Přidejte reakci

Přidat smajlík