Dobrý den, chtěla bych si pořídit andulku. Chtěla bych ho teď ke svým 13 narozeninám. Mám 1 ježka a 2 morčátka. Myslím že jsem dost zoodpovědná a známky na vízo nejsou hrozné ( letos se snažím o samé jedníčky ale jina k v 7. třídě mám pět dvojek). Rodiče mi ji nechtějí dovolit ze dvou důvodů
1. je : Mame chatu a ob vikend jezdime na chatu a o letnich prázdninách a v zimě častěji ale máme dvě možnosti hlidání a to u babičky a tety (která má táky ptáky hlavně chovný ale i ochočeny vždycky když mám čas jedu tam a dokrmuji mlaďata žaků) mohla bych tedy pořídit dvě klece a jednu nechat doma a jednu a své babičky (tam je totiž daváme častěji) a ty dvě klece + přepravka se zvířatama by se naložily do auta a jelo by se.
2. Důvod: Že prý to dělá hrozny nepořádek a páchne to (no o ježkovi řikaly to samí a nepachne vůbec a to mi ho ještě kradou z pokoje aby si s ní mohli hrát ) já nevím jako mám v pokoji kde by byl koberec ktery se mi tam dával pred 4 - 5 lety a je celkem zničeny jakože jestli by tam mohl zůstat a jen to vysavat a nebo oddělat a nechat jenpodlahu a stí rat hadrem.
Tím to se chci zeptat na ten koberec jestli ho mam nechat a nebo sundat, jestli páchnou a dělaji nepořádek kolem klece a řvou ps: mam v pokoji rolety takze je tam tma= nesvítá takze he pro ne rano až je odtáhnu.
Lili25

XXX.XXX.240.77
Andulka je super. Mám jednu ochočenú a vie povedať aj dosť slov. V noci je tichučko a počas dna si väčšinou brble
Nepáchne ale klietku mu čistím každý deň.
No a čo sa tíka toho bordelu tak záleží v akých krmítkach ma papanie. Môj má v takých dobrých že s nich nevyhadzuje ven šupky, boli ku klietke ale čo mám v druhej klietke forpusíkov tak tí už bordel narobia, papanie majú naspodu v miske a z nej to vyhadzujú aj mimo klietky. No a andulka narobí bordel keď preperuje to mám pierka všade okolo klietky. Ale všetko to zaleží od povahy andulky.