Timáliovití nebo tymáliovití?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2018 04:18
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Asi budu za rýpala, ale mám pocit, že v nabídce nad inzeráty by mohl být správný nápis. Občas mám pocit, že ten náš češtin je zrádný a je tu mezi námi spousta chovatelů "cizinců".
Nebo jsem nepostřehl změny v češtině jako například syrup na sirup?

18.1.2018 05:41
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Máte pravdu někdy je to úsměvné. Tenhle případ bych ještě omluvil, většina lidí si prostě myslí.že po T se píše tvrdé Y. Ale když máte v jedné větě :Modrý Alexandr malí, tak to je již na pováženou.
Pravda je, že admin by měl být v obraze.

18.1.2018 19:44
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pterodactyll napsal(a):
Máte pravdu někdy je to úsměvné. Tenhle případ bych ještě omluvil, většina lidí si prostě myslí.že po T se píše tvrdé Y. Ale když máte v jedné větě :Modrý Alexandr malí, tak to je již na pováženou.
Pravda je, že admin by měl být v obraze.

Pánové, máte pravdu, ale asi vás 90 % čtenářů nepochopí.
Diskutuji zde dlouho a vzorek diskutujících jserm si utvořil. Rád bych se mýlil. A nyní se do mě potrefené husy pustí.
Měl jsem Vám dvěma odpovědět interně, ale už se stalo.

20.1.2018 07:49
V.N.

XXX.XXX.2.242

corvuscorax napsal(a):
Asi budu za rýpala, ale mám pocit, že v nabídce nad inzeráty by mohl být správný nápis. Občas mám pocit, že ten náš češtin je zrádný a je tu mezi námi spousta chovatelů "cizinců".
Nebo jsem nepostřehl změny v češtině jako například syrup na sirup?

Někdy sou bidla a někdy bydla...

11.2.2018 20:19
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

V.N. napsal(a):
Někdy sou bidla a někdy bydla...

Ano někdy je bidlo a někdy bydlo. To je ale české slovo a zde je to jasné kdy se co používá.
U slov cizích můžou býti nesrovnalosti, každý se někdy splete.

https://www.pravopisne.cz/2010/10/bidlo-x-bydlo/.

11.2.2018 20:48
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pterodactyll napsal(a):
Ano někdy je bidlo a někdy bydlo. To je ale české slovo a zde je to jasné kdy se co používá.
U slov cizích můžou býti nesrovnalosti, každý se někdy splete.

https://www.pravopisne.cz/2010/10/bidlo-x-bydlo/.

Možná je tato diskuze po formální stránce mnohým směšná. A má reakce asi nepatří na tuto diskuzi. Ale názvosloví i ptáků má svůj vývoj, čeština též.
Bidlo skutečně není bydlo.
Naprosto souhlasím s výše uvedeným příspěvkem. Co je to národ, co jsou jeho znaky? Ať si každý najde. Jsme Češi, něco umíme a i v chovu exotů se od nás mohou mnozí učit. Za ty peníze, co naši chovatelé dokázali by se k tomu ti super zahraniční nikdy nedopracoivali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík