Rýžovník bílý

Prodám Rýžovníka šedého - Dobrý den, prodám mladé rýžovníky bílé 300 Kč/ks....
300 KčProsím o určení pohlaví ten s tmavě červeným zobákem by měl být samec a ta světla samička moc dekuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Lucie.Luci
napsal(a):
Prosím o určení pohlaví ten s tmavě červeným zobákem by měl být samec a ta světla samička moc dekuji.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak rýžovníky mám od r.1973, dnes jen 10 kusů pro potěšení a oživení voliéry. Ani nezkoumám, kteří vyvedli mláďata. Věnuji se papouškům a drobnějším náročnějším astrildům a ani to už nestíhám, ikdyž všichni i ti rýžovníci mají v potravě " modré z nebe".
Samici jsem většinou odhadl, ale jistotu nemáte nikdy. Že samec zpívá, a samice snáší je pravdivá, ale úsměvná rada.
Překvapuje mě ten velice světlý zobák. I samice mají červený zobák. Samec ho má u kořene silnější, jakoby oteklý, samice jemnější, okruží oka méně výrazné. Celkově je hlava se zobákem užší, drobnější. Čekat na zpěv a na snesení vajíčka a poznat, kdo ho snesl je jako čekat na zemětřesení. I po letech bych si na určení pohlaví na 100 % nevsadil. Snad jsem trochu poradil.
Čekat na zpěv...
není nic nemožného
Samec ho má u kořene silnější, jakoby oteklý, samice jemnější, okruží oka méně výrazné. Celkově je hlava se zobákem užší, drobnější.
platí u starších stejně starých ptáků, bude-li 0,1 stará a 1,0 mladý tak to je přesně obráceně
u šedých je zpěv 100% znak.