Neprospìvajìcì korelý mládě v budce

Korela chocholatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Holátko

8.6.2019 15:06
Holátko

XXX.XXX.54.120

Prosím může mi někdo poradit co s korelým mládětem v budce? Jeden pár korel má tři mladé, dvě už jsou týden vylétlé z budky, ale třetí je skoro holé bez peří. Má jen zapeřenou hlavu a po těle jen sem tam pírko a je poloviční velikosti oproti sourozencům. Může to být genetická vada nebo je to důsledek špatné péče rodičů. Mládě mělo dnes dopoledne prázdné volátko,takže mám obavy, že ho rodiče přestali krmit. Chtěla bych vědět jestli má cenu ho zkusit ručně dokrmit. Pokud takhle vypadá mládě při nějaké vadě, tak bych ho nechtěla trápit ručním dokrmováním když by nebyla šance na to aby ještě vyrostl a normálně se zapeřil.

8.6.2019 15:35
Jamro

XXX.XXX.59.112

Skuste ho rucne dokrmit, ked ho rodicia nekrmia tak scipne. Vada to nemusi byt, mohlo byt od zaciatku utlacene a dostavalo sa mu menej potravy. Niekedy staci rozdiel vo vyliahnuti dva dni a uz to vyzera tak ako pisete.
Najlepsie je dat prispevok aj s foto

Holátko

8.6.2019 15:42
Holátko

XXX.XXX.54.120

Moc děkuji za radu, foto ještě dodám. A jak často krmit takové mládě? Byla by to pro mě první zkušenost. Mám se řídit podle plného volete? Přítel jede zítra na burzu, takže by obstaral i směs na dokrmování.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2019 16:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Z toho mláděte již nebude normální vitální pták-pokud vůbec přežije.Pokud má sourozence vylétlé dokonce týden a to je jaké je, půjde zřejmě o genetickou vadu!

Holátko

8.6.2019 17:57
Holátko

XXX.XXX.54.120

Tady mám fotku a vole má prázdné 😔

8.6.2019 20:07
Jamro

XXX.XXX.210.216

Skusenosti s dokrmovanim nemate, tu mate moznost ich ziskat ich do buducna. Za pokus to stoji. Ci bude v poriadku a prezije ukaze cas. Bez dokrmenia nema sancu.

Holátko

9.6.2019 09:50
Holátko

XXX.XXX.54.120

Tak mládě jsme začali včera dokrmovat a potravu přijímá ze stříkačky dobře. Dneska už bylo i živější a přijímá i více potravy, tak snad se mu bude dál dařit. Moc děkuji za reakce a rady 😊😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík