Amazoňan modročelý

Prodám Amazoňana modročelého - Prodám loňské amazoňany jsou vychované pod r...
Amazonek 01
napsal(a):
Dobrý den.
V kolika letech Vám poprvé úspěšně zahnízdili amazoňani modročelý? Samice již od dvou let snáší každoročně vejce, ale stále nejsou opolozené. Samice se chce pářit, ale samec na ní jen našlapuje, pravé páření jsem doposud neviděl. Letos jim bude 5 let.
Děkuji za info.
Ano jsou pripady kdy zasedne a odchova i dvoulety par jindy musime cekat a bud se nekdy dockame a nebo ne. Nespolehejte na to ze mate par a hned ze by se vam zadarilo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý večer
Já mám úplně ten stejný problém.
Někteří chovatelé radili počkat, jiní zase vyměnit samce z důvodu že může být ručně dokrmený a prostě pářit nebude.
Každý má jiné zkušenosti.
Já se rozhodl tomu dát šanci
Ať se daří
exotchov
napsal(a):
Ano jsou pripady kdy zasedne a odchova i dvoulety par jindy musime cekat a bud se nekdy dockame a nebo ne. Nespolehejte na to ze mate par a hned ze by se vam zadarilo.
Na to samozřejmě nespoléhám a určitě si počkám, protože pár jinak velmi harmonizuje. Jen bych chtěl slyšet přesný věk úspěšného zahnízdění od chovatelů kteří je odchovali.
napsal(a):
Dobrý večer
Já mám úplně ten stejný problém.
Někteří chovatelé radili počkat, jiní zase vyměnit samce z důvodu že může být ručně dokrmený a prostě pářit nebude.
Každý má jiné zkušenosti.
Já se rozhodl tomu dát šanci
Ať se daří
Ručně dokrmený samec určitě není problém, spíše naopak. Říká se, že ručně dokrmený samec je jakoby o rok starší a je schopen mít plná vejce o rok dřív než divoký. Pokud není fixován na člověka a byl pouze ručně dokrmen, tak je to podle mě nejlepší varianta.
Někteří samci se nikdy pářit nenaučí. Někteří nepáří vůbec, jiní se točí kolem samice na větvi a jen našlapují na samici. První rok při pokusech páření snad. Jak se to opakuje , tak je lepší vyměnit samce.
Dobrý den. U modročelých záleží jakou formu má Váš samec. Samci jižní formy většinou odchovávají až po 7 letech. Takže pokud máte tuto formu dal bych jim ještě šanci a počkal bych.
napsal(a):
Dobrý den. U modročelých záleží jakou formu má Váš samec. Samci jižní formy většinou odchovávají až po 7 letech. Takže pokud máte tuto formu dal bych jim ještě šanci a počkal bych.
Pane, vaše odpověď naprosto přesná. Už nevím, který velice známý chovatel to před asi deseti lety někde psal. Mám dojem v souvislosti se "žlutými" modročelými. Znalí už jistě ví o koho se jedná.
Děkuji za informace
Já mám 6 leteho samce a 5 letou samici.
Samec řve roztahuje ocas ale nejde Mě do hlavy že samici ani nekrmí, spí vedle sebe, doprovází ji do budky ale to je vše.
Samice v loni měla 4 vajíčka a vše čisté.
Letos už se chce pářit a on nic jen sedí a kouká.
napsal(a):
Děkuji za informace
Samec řve roztahuje ocas ale nejde Mě do hlavy že samici ani nekrmí, spí vedle sebe, doprovází ji do budky ale to je vše.
Chápu že je to mrzuté, ale trochu odlehčím Asi to je než "pozorovatel", zkuste ho vzít do ložnice.
napsal(a):
Děkuji za informace
Přesně toto u mě dělali venezuelci. Pořád jsem čekal a dával jim šanci. Nakonec jsem koupil další dva kusy a přeparoval je. Hned ten rok jeden pár zahnizdil bohužel vejce poškodily. Další rok 3 mláďata a další rok 4 mláďata. Asi bych jim dal rok šanci a pak bych uvažoval nad tím zda je nechat spolu. Oba původní ptáci byli odchov pod rodiči.
To by se naučil spát 😀