Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2021 14:16
paranoid android

XXX.XXX.184.41

Dobrý den,
už jednou jsem sem psala ohledně agresivitě rýžovníka, kdy jsem situaci chtěla napravit tím, že jsem jednomu páru koupila komínovou volieru o rozměrech 160x70x60. Četla jsem, že chov v takových rozměrech by neměl být problém, mají docela velký prostor, létají a skoro vše se zdá být ok. Přesto jsou na sebe rýžovníci agresivní, nevím, zda je to obvyklé u tohoto druhu, ale vzhledem k tomu, že se tu často píše, jak je to bezproblémový ptáček, tak mi to vrtá hlavou. Zpívá jen jeden, takže si myslím, že jde o pár. Mohlo by to být i tím, že jdou do toku a proto jsou agresivnější.. Ale jinak mě nic nenapadá, jak to napravit, resp. jestli si tím nedělat hlavu, protože je to běžné. Děkuji za radu.

15.4.2021 16:02
paranoid android

XXX.XXX.184.41

Dělají něco takového, i když je oba pustím z voliéry.

https://youtube.com/watch?v=ZbVQZOs7b9U&feature=share

15.4.2021 16:04
skrobisko96

XXX.XXX.70.148

třeba mate dva samce sam je chovam ale tohle vidim po preve ale mam j e cca 1 rok ted maji snusku tak uvidime s první nebylo nic ale ted maji oplozene vejce

15.4.2021 16:53
paranoid android

XXX.XXX.184.41

skrobisko96 napsal(a):
třeba mate dva samce sam je chovam ale tohle vidim po preve ale mam j e cca 1 rok ted maji snusku tak uvidime s první nebylo nic ale ted maji oplozene vejce

To mě také napadlo, protože rozlišit jejich pohlaví podle vzhledu je složitější a chovatel může udělat chybu a prodat někomu 2 samce... Ale zpívá jen jeden a agresivnější je samice.

15.4.2021 17:23
Honza12

XXX.XXX.52.3

Rýžovníky chovám přibližně 5 let a nic podobného se mi nestalo. Pokud se nemýlím, tak se rýžovníci dají chovat i v hejnu, což znamená že by neměli být vůči sobě příliš agresivní. Třeba máte jen nějaké „výjimečné“ jedince . Možná zkuste vyfotit detail hlavy (zobáku) jestli se opravdu jedná o pár.

16.4.2021 10:24
paranoid android

XXX.XXX.184.41

skrobisko96 napsal(a):

Měním svůj názor ... myslím, že to jsou vážně 2 samci.
Jestli je ta fotka špatná, pořídím klidně jinou.. dá se z toho něco vyčíst? Nebo jste mysleli vyfotit ten zobák z jiného pohledu?

16.4.2021 10:52
skrobisko96

XXX.XXX.70.148

ja mel zase choval cca pul roku dve samice i snaseli do jednoho hnízda a snuska 16 vajec mi bylo jasne ze mam dve samice pak jsem koupil samce a zacali byt i vejce oplozena

Giulietta

13.10.2021 21:53
Giulietta

XXX.XXX.215.147

Dobrý den, mám samečka a samičku (při zakoupení byla samice ještě mládě, sameček se jí ujal), později začala být agresivní, na samečka vrčela, odhání ho od jídla, ale když se chystá snést vajíčko, obtěžuje samečka vrtěním ocasu, rve v kleci papír na kusy, je zlá. Mají se oba dobře, prostorná klec, zelenina, rýže, směs pro exoty... nicméně nic se nemění. Při prodeji mi nikdo nebyl schopen říct, co je sameček a co samička. Ani teď, když jsou oba dospělí, není dle vzhledu jak určit, kdo je kdo. Zajímavější je variabilní chování obou jedinců - chvíli sedí u sebe, jeden druhého opečovávaji, čistí, za chvíli se perou... nejhorší je toto chování na jaře. Čím jsou starší, tím se tyto projevy zmírňují. Vydržte 🙂🐦🐦

Přidejte reakci

Přidat smajlík