Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
o jakou mutaci se jedná, vim, že je to oranž straka, ale ma červená záda.
A za kolik se zhruba prodává?
Děkuji.

Děkuji myslel jsem si to

Zatím není naprodej když tak pište na email arachov@post.cz

Hezký den. Mohu poprosit o určení mutace našeho páru papoušků zpěvavých? Díky.
Samce dle fotek, co jsem našla na netu i v knížce p.Lukače, tipuji na červený opalín / oranž ? A samice ? U samice chovatel říkal rubino, ale to asi spíš lutino rubino, ne? 🤔
napsal(a):
Hezký den. Mohu poprosit o určení mutace našeho páru papoušků zpěvavých? Díky.
Samce dle fotek, co jsem našla na netu i v knížce p.Lukače, tipuji na červený opalín / oranž ? A samice ? U samice chovatel říkal rubino, ale to asi spíš lutino rubino, ne? 🤔
Samice je rubino /lutino opalín/.Co je to za mutaci lutino rubino?Samec je červený opalín.Podle čeho usuzujete že štěpí na oranž?

petajz
napsal(a):
Samice je rubino /lutino opalín/.Co je to za mutaci lutino rubino?Samec je červený opalín.Podle čeho usuzujete že štěpí na oranž?
No, já to právě zkoumám různé dle fotek a někdo psal u takto světlé samice lutino rubino. 🤭 Co jsem našla jiné rubino, tak měly totiž tmavší záda.
To štěpení na oranžovou jsem si říkala, že je světlejší než červení opalíni, které jsem všude našla. 🤔
napsal(a):
No, já to právě zkoumám různé dle fotek a někdo psal u takto světlé samice lutino rubino. 🤭 Co jsem našla jiné rubino, tak měly totiž tmavší záda.
To štěpení na oranžovou jsem si říkala, že je světlejší než červení opalíni, které jsem všude našla. 🤔
Aha,tak vy typujete mutaci a štěpitelnost podle toho jak je pták světlý.Genetika vám nic neříká?Toto jsou základy.
petajz
napsal(a):
Co je to za mutaci červený opalín....ona snad existuje u zpěváků existuje červená mutace ??? Jinak na fotce je podle mého kombinace mutací oranžové a opalínové. Takž tu genetiku si procvičte i vy:-)

Tak pokud vím, tak mutace je fenotyp, tj. co vidím. A štěpitelnost je genotyp, tj. co nese pták geneticky. A samec měl oranžového otce, tak jsem si říkala, zda se i ta štěpitelnost nemohla trochu projevit i v té barvě.
PS: Nevím, jak Vy, ale já teda tipuju. 😁
Miroslav Bláha
napsal(a):
Co je to za mutaci červený opalín....ona snad existuje u zpěváků existuje červená mutace ??? Jinak na fotce je podle mého kombinace mutací oranžové a opalínové. Takž tu genetiku si procvičte i vy:-)
To jste ale v prvním příspěvku nenapsala že měl samec oranžového otce.V tom případě máte pravdu a váš opalínový samec štěpí do oranžové.Pokud ovšem už oranžový není jak píše Miroslav Bláha což já si alespoň podle těchto fotek nemyslím.Fotky klamou.Pokud matka samce byla aspoň štěpačka do oranžové tak sameček může být oranžový.
Miroslav Bláha
napsal(a):
Tak dobře.Běžně se mezi chovateli /což vy určitě víte/ uvádí u zpěváků opalínů červený a oranžový místo opalín a kobinace opalín a oranžová.Já napsal že je to červený opalín,o mutaci jsem nic nepsal.Pěkný večer.

petajz
napsal(a):
To jste ale v prvním příspěvku nenapsala že měl samec oranžového otce.V tom případě máte pravdu a váš opalínový samec štěpí do oranžové.Pokud ovšem už oranžový není jak píše Miroslav Bláha což já si alespoň podle těchto fotek nemyslím.Fotky klamou.Pokud matka samce byla aspoň štěpačka do oranžové tak sameček může být oranžový.
A jak to teda rozlousknu, když i fotky můžou klamat? :)
Matka byla rubino. Štěpitelnost u ní netuším.
Dobrý den,popravdě už netuším na co se vlastně ptáte?Chcete je odchovat v tomto páru nebo je nabízíte k prodeji a jdeVám o presné určení mutace.
Jak psal Petajs samec červený opalín,možná oranž a samička je rubino jak jste koupila od chovatele.
Jestli chcete louskat tak počkejte na odchov a budete moudřejší.
Neberte to ve zlém jen můj názor.

jikuma
napsal(a):
Dobrý den,popravdě už netuším na co se vlastně ptáte?Chcete je odchovat v tomto páru nebo je nabízíte k prodeji a jdeVám o presné určení mutace.
Jak psal Petajs samec červený opalín,možná oranž a samička je rubino jak jste koupila od chovatele.
Jestli chcete louskat tak počkejte na odchov a budete moudřejší.
Neberte to ve zlém jen můj názor.
Je to náš chovný pár. A šlo mi o to, že bych ráda pak zájemci o mláďata, když se povedou, řekla správnou mutaci rodičů. :)
Dobrý den, 1.0 "červený?" opalin (oranžový nejspíš nebude, musel by mít oranžovější kostrč a záda než na fotu č. 4 a 6- nejspíše bude starší než rok- je moc pěkně vybarven do červené barvy) štepitelnost do oranžové barvy nevylučuji- to zjistíte pouze na odchovech se samicí oranžové barvy nebo minimálně do oranžové štěpící...
0.1 rubino (ino opalina)- stejně jako u samce těžko říci, zda do oranžové barvy štěpí... Je to stejné jako se samcem. Pouze vhodným křížením s jedincem oranžové barvy nebo do oranžové štěpícím to zjistíte...
Přeji mnoho úspěchů v chovu. S pozdravem V. Škvor...

Venca Škvor
napsal(a):
Dobrý den, 1.0 "červený?" opalin (oranžový nejspíš nebude, musel by mít oranžovější kostrč a záda než na fotu č. 4 a 6- nejspíše bude starší než rok- je moc pěkně vybarven do červené barvy) štepitelnost do oranžové barvy nevylučuji- to zjistíte pouze na odchovech se samicí oranžové barvy nebo minimálně do oranžové štěpící...
0.1 rubino (ino opalina)- stejně jako u samce těžko říci, zda do oranžové barvy štěpí... Je to stejné jako se samcem. Pouze vhodným křížením s jedincem oranžové barvy nebo do oranžové štěpícím to zjistíte...
Přeji mnoho úspěchů v chovu. S pozdravem V. Škvor...
Děkuji za odpověď. :)
Jinak samec je necelý rok starý. ☺️

Venca Škvor
napsal(a):
V tom případě je krásný a za 2 roky bude ještě hezčí... Přeji mnoho úspěchů. V. Škvor...
Díky moc ☺️ Vám též hodně štěstí v chovu. 😉