Andulky 11/24 - 2/25

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 11/24 - 2/25. Výběr z více kus...
Dobrý den,
prosím nevíte jak naučit kočku aby neskákala na voliéru? Asi je to nemožné, když ji nemůžu ani vynadat. Před rokem jsme postavili voliéru (vnitřní prostory 3,5x2x2,5m, venkovní 4x2x2m). A kočka na ni pořád skákala. Všichni co mají papoušky a kočku říkali že si do pár týdnů zvykne, ale už to trvá přes rok. Tento rok mi zabila 6 andulek, vždy v noci jsem slyšela, jak se ptáci poplašil a narážejí do pletiva, tak jsem tam posvitila a na pletivu byla kočka.
Vždy jsou to buď mláďata pár dní z budky nebo starší ptáci. Dvakrát si troufla i když viděla, že tam jsem. Skočila na pletivo, andulka spadla zacukala se a bylo po ní. Je nějaké jiné řešení než elektrický ohradník?
Dvojité pletivo zamezí jen tomu, aby na ně nedosáhla ale ještě se mi nestalo, že by jí urvala nohu nebo ji propíchla břicho. Nechci dávat ptáky pryč, ale jestli se to nějak nevyřeší, tak asi budu muset. Naposledy zabila andulku 21.5. a před tím 8.5. zkoušela jsem je na noc zavírat, ale to do sebe naráželi a byli 2 mrtví a jeden bez oka. Andulky chovám 4 roky a kočka se naučila skákat až na velkou voliéru.
Děkuji za rady.
Dobrý den. Asi tomu úplně nerozumím. Jak by mohlo nepomoci dvojité pletivo, když bude prostor mezi pletivy dostatečný? Sice chápu, že se mohou ptáci za tmy poplašit a dejme tomu si způsobit zranění při nárazu. Nicméně to jim asi oko nevypíchne? Jak sama píšete, udělala to i ve vaší přítomnosti. Což tedy zřejmě bylo za světla a tedy by dvojité pletivo bývalo určitě pomohlo? Pokud jde o to světlo, já mám v záletu časový spínač, který přepne denní osvětlení jen na co nejslabší žárovku, jen aby tam nebyla úplná tma. Venku to nějak neřeším, přece jen jsme ve městě a tak je té tmy poskrovnu. Tam by možná stačilo nějaké to zahradní solární světýlko před voliérou? Nebo takové to dětské světýlko do zásuvky, pokud ji máte v dosahu.
Náš kocour to nedávno také zkusil. Koukal jsem na něj, jak se mu líbí korely a jak evidentně něco chystá. A říkal si "Zkus to a máš ji!" Seděly výš, než on mohl doskočit, takže jsem si to mohl dovolit. Když skočil, skočil jsem taky. A už jsem ho držel za krkem a seřezal jsem mu pozadí tak, že už jsem ho u voliéry od té doby neviděl. Mám ho rád, ale... Osobně tohle považuji konkrétně u těch koček za celkem nejlepší metodu. Kdysi mi jiná kočka zlikvidovala jednoho z mých pískomilů. Potom se bála na jejich akvárko byť jenom podívat. Chodila kolem a tvářila se vždycky, jakože je něco hrozně zajímavého na opačné straně.
nikol5511
napsal(a):
Dobrý den,
prosím nevíte jak naučit kočku aby neskákala na voliéru? Asi je to nemožné, když ji nemůžu ani vynadat. Před rokem jsme postavili voliéru (vnitřní prostory 3,5x2x2,5m, venkovní 4x2x2m). A kočka na ni pořád skákala. Všichni co mají papoušky a kočku říkali že si do pár týdnů zvykne, ale už to trvá přes rok. Tento rok mi zabila 6 andulek, vždy v noci jsem slyšela, jak se ptáci poplašil a narážejí do pletiva, tak jsem tam posvitila a na pletivu byla kočka.
Vždy jsou to buď mláďata pár dní z budky nebo starší ptáci. Dvakrát si troufla i když viděla, že tam jsem. Skočila na pletivo, andulka spadla zacukala se a bylo po ní. Je nějaké jiné řešení než elektrický ohradník?
Dvojité pletivo zamezí jen tomu, aby na ně nedosáhla ale ještě se mi nestalo, že by jí urvala nohu nebo ji propíchla břicho. Nechci dávat ptáky pryč, ale jestli se to nějak nevyřeší, tak asi budu muset. Naposledy zabila andulku 21.5. a před tím 8.5. zkoušela jsem je na noc zavírat, ale to do sebe naráželi a byli 2 mrtví a jeden bez oka. Andulky chovám 4 roky a kočka se naučila skákat až na velkou voliéru.
Děkuji za rady.
Mám tři kočky, na voliéry se boji okem podívat. Leží vedle, na ptáky neodráží. Když byly mladé a měli tendenci útočit na klec, ihned jsem zakročil. Z kočky jsem udělal ptáka. Takto jsem jim párkrát označil území které je pro ně tabu. Mám klid
sklopec na škodnou, chytit jí a buď někam odvést, nebo co se většinou daří v mém případě, kočku "vystrašit" v noci se chytne ráno jí objevíte, ona je už za těch pár hodin ve sklopci sama o sobě vystresovaná, vzít kýbl se studenou vodou a chrstnout ho na sklopec, pak kočku vypustit a nějaký čas se neukáže, bohužel za určitou dobu jí to přejde a přijde dělat zlo znova, už jsem z té kočičí havěti taky nešťastný, ničí mi skalku s drahými kaktusy, přes pletivo už několikrát poranili nebo usmrtili ptáka, dětem značkují hračky a židle pod pergolou, on kdyby každý majitel kočky za ní měl nést zodpovědnost tak jako je to se psem, škody hradit tak by je to přešlo mít plno koček, bohužel tomu tak není, tak je zapotřebí si zajistit vlastní pozemek proti kočkám podle svého uvážení.
Mám podobné potěšení v podobě kočičích nočních i denních návštěv. Sousedka má jednoho fešáka doma a táhnou se za ním kočičáci z celého okolí. Občas se nějaký chytí do sklopce, dostane pořádnou sprchu a pak se pár dnů neukáže. Nejde o to, že se do voliéry nedostane, ale ptáci se ve tmě umlátí o pletivo. Za ta léta co mám ptáky, jsem o dost ptáků přišel a to i díky arogantnímu sousedovi, který si chodí zalévat zahradu o půlnoci. Jeho názor: " JÁ SI MOHU ZAHRADU ZALÉVAT KDY CHCI." mluví za vše. Některé kočky projdou okolo voliéry a jen se kouknou a jdou pryč, ty zdivočelé co žijí venku jsou holt lovci. Akorát jim nedochází, že se nenažerou a mrtvý pták zůstane za pletivem voliéry. Mám okolo voliéry různé nádoby s vodou a na střeše voliéry větvičky růží s trny. Na druhou stranu, kočky brání vpádu kun a ty jsou daleko nebezpečnější.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je kočka vaše? Pokud ano, zavřete si jí domů. Pokud ne, sklopec a odvézt do útulku aspoň 100km daleko... Popř pokud máte důkazy, že kočka opravdu za smrt ptáků může, souseda žalovat o náhradu škody, jinak se kočkomilů asi nikdy česká příroda nezbaví. Jinak se dá kočka "převychovat" důrazným vyháněním ze zahrady, pokud jí to vysvětlíte tím správným způsobem, bude se zahradě vyhýbat.
exotchov
napsal(a):
Je tezke radit,ale staci pro to neco udelat a je po starosti.Napred vzdy zabezpecim volieru a pak neco chovam.Kdyz postavis dum bez strechy bude tam zakonite prset. Dvojite pletivo a slabe nocni osvetleni dokaze zazraky.
Stále omílané téma.
Kočka za nic nemůže. Loví myš nebo papouška. To je jako , že by člověk neměl zabíjet slepici.
Zabezpečím voléru, nestačí li to, kočku odstraším, jak výše uvedeno, nestačíli to, tak ji odstraním, neříkám, že zabiji, aby mě někdo nežaloval.
Chce to myslet vlastní hlavou a podle toho jednat. Velká diskuze na toto téma je křehký led.
Dobrý den,
pokud bydlíte ve městě, je to asi reálné naučit kočky se vyhýbat vaší zahradě, ale ne vesnici nebo na samotě je to jako odnaučit kočku mňoukat, což není zcela reálné. Je to pro kočku naprosto přirozené lovit ptáky, nám chytají i holuby na dvoře.
To nemluvím o kunách. Podle mne by mohl pomoct elektrický ohradník v kombinaci s nočním přisvícením a dvojitým pletivem. Víc voliéra asi zabezpečit nejde.
Právě se chystám stavět voliéru a udělám to přesně jak jsem popisoval, tak pak dám vědět jak to funguje. Máme asi 15 koček a několik kun nás navštěvuje stále.
Dobrý den rád bych se s vám chtěl podělit o moji zkušenost jak úspěšně jsem to vyřešil měl jsem taky problém s kočkami bydlím na vesnici v bytovce kde má každá rodina min.jednu a už minimálně deset let mám klid mám voliéry ze dřeva a před pletivo jsem přidělal sklo viz foto podotýkam že mám jednoduché pletivo tabule skla mají rozměr 170 na 80 cm kočky chodějí kolem voliér pozorují papoušky ale žádný problém nemám.
Jak vyhnat cizí kočky ze zahrady? Takto se vašemu pozemku vyhnou obloukem
06. 11. 2022 |
Dělají si u vás toulavé kočky své teritorium a vrací se k vám opakovaně? Máme pro vás pár fíglů, jak je můžete ze zahrady chytře vyhnat a zmást jejich smysly.
Pokud se vám usadí cizí kočky na zahradě, není to nic potěšujícího. Obzvlášť pokud se nejedná o jednorázovou návštěvu a zvířat je někdy i víc pohromadě. Kočky na zahradě totiž mohou nadělat pěknou spoušť.
Často vyhrabávají rostliny, které ve výsledku poškozují a někdy i naprosto zlikvidují. Stejně tak jsou na zahradě obtížné i jejich výkaly, které často bývají i plné choroboplodných zárodků. Mohou být nebezpečné nejen pro vás, ale i pro vaše domácí mazlíčky. Jak se s tímto problémem vypořádat? Zvolte jeden z humánních způsobů, který vám bude nejvíce vyhovovat. Jsou jednoduché a efektivní.
Pěstujte rostliny, které kočky odpuzují
Jestliže chcete kočkám zabránit vstupu na zahradu, využijte k tomu rostliny, které jim nevoní a doslova je odpuzují. Kočky se některým druhům doslova vyhýbají. Patří k nim rozmarýn, levandule, polej obecná, routa vonná, trnité růže, pelargonie, kopřivěnka psí nebo citronový tymián.
Využijte strašáky
Můžete si je snadno vyrobit, ale jsou dostupné i na současném trhu. Zpravidla se jedná o kočku z plechu nebo tvrdého kartonu v životní velikosti. Plechová verze je mnohem více odolnější a vydrží vám podstatně déle. Když má strašák reflexní oči, je ještě podstatně účinnější, protože funguje i v noci.
Toulavé kočky se zpravidla svítících očí vylekají. Protože jsou však kočky inteligentní bytosti, časem rozpoznají, že jsou kočky bez zápachu a stále na stejném místě. Proto nástrahu sem tam přemisťujte, vytvoříte u živé kočky dojem, že tam má kolegyni, která si chrání své teritorium. Siluety kočky můžete postříkat i odpuzovačem.
Kočkám smrdí citrusy
Odpuzovací spreje si nemusíte kupovat, ale snadno si je vyrobíte sami doma. Jak známo, kočky nesnášejí vůni citrusů. Proto ochraňte místa, kde se toulavé kočky vyskytují kůrou z pomerančů, mandarinek, citronů, limetek či grapefruitů, které je potřeba pravidelně obměňovat za čerstvé.
Navíc budete šetrní k přírodě, protože se jedná o naprosto netoxické řešení. Využít lze i citrusové oleje, nikdy je však nestříkejte přímo na kočku! Citrusový esenciální olej obsahuje velké množství fenolů, který kočkám ve skutečnosti likviduje játra, a tak se jim zvířata přirozeně vyhýbají.
Perfektně funguje i octový repelent
Smíchejte bílý vinný ocet, vodu a pár kapek saponátu na mytí nádobí. Směs aplikujte na inkriminovaná místa pomocí rozprašovače.
Odpuzující směs se 100 % účinkem
Stejně tak si můžete vyrobit odpuzující sprej z 1 čajové lžičky kajenského pepře a stejného množství mleté skořice, hořčičného prášku a drceného česneku. Nakonec přimíchejte 3 kapky citrusového esenciálního oleje a zřeďte půl litrem vody. Nechte řádně vylouhovat, a nakonec přeceďte přes plátýnko do rozprašovače.
Kávovou sedlinu nevyhazujte
Pokud patříte mezi ctitele kávy, využijte kávový lógr jako další účinný odpuzovač koček. Stačí, když sedlinu nasypete podél plotu. Nejenže odradíte nezvané návštěvníky, ale ještě si pohnojíte zahradu.
"Jak vyhnat cizí kočky ze zahrady? Takto se vašemu pozemku vyhnou obloukem"
Už to tady bylo mockrát a na některé neplatí skoro nic. Nejlepší je DOBRÝ pes a někteří myslivci říkají, že dobrá brokovnice - ale já u ozbrojených brigádníků a chovatelů lovné zvěře nejsem.
JoPe
napsal(a):
"Jak vyhnat cizí kočky ze zahrady? Takto se vašemu pozemku vyhnou obloukem"
Už to tady bylo mockrát a na některé neplatí skoro nic. Nejlepší je DOBRÝ pes a někteří myslivci říkají, že dobrá brokovnice - ale já u ozbrojených brigádníků a chovatelů lovné zvěře nejsem.
Ja chovám 5-špicov a mačky po strehe dinom danom,vtáky sa plašia jedine klepec odchyťiť a likvidovať nikomu nebude chybať.tulavé len škodia.
Pro kočku platí to samé jako pro psa, majitel si ji musí udržet na svém pozemku a především i kočka, stejně jako pes musí být ocipovana, pokud se ani jedno nesplní, je brána jako toulavá kočka a obec nebo město ji na svoje náklady musí nechat odchytit kvalifikovaným člověkem. V případě že ocipovana je a prokazatelně způsobí škodu je její majitel povinný škodu uhradit, bohužel žádný z bodu v praxi nefunguje, tak že si každý musí poradit po svým ač to není někdy legální
Od 1. ledna 2020 by měly být podle zákona čipováni všichni psi. V případě koček je rozhodnutí o čipování stále pouze na majiteli a je zcela dobrovolné.
První odkaz na googlu.
Máte nějaký podklad pro tvrzení, že kočka musí být očipovaná? To je ze zákona?
Legální postup je bezprizorní kočku odchytit a pokud je bez identifikace, odevzdat příslušné obci nebo spádové obci jako opuštěnou.
napsal(a):
Od 1. ledna 2020 by měly být podle zákona čipováni všichni psi. V případě koček je rozhodnutí o čipování stále pouze na majiteli a je zcela dobrovolné.
První odkaz na googlu.
Máte nějaký podklad pro tvrzení, že kočka musí být očipovaná? To je ze zákona?
Legální postup je bezprizorní kočku odchytit a pokud je bez identifikace, odevzdat příslušné obci nebo spádové obci jako opuštěnou.
Máte naprostou pravdu, čipování kočky je dobrovolné a v současné době to žádný zákon nenařizuje, měl jsem za to že to platí i pro ně, nicméně je to obrovská škoda, určitě bych byl pro a také proto aby se z každé kočky platil poplatek jako za psa, lidí by si pak rozmysleli jich mít tolik
Ačkoli kočky máme, žijeme na vesnici, kde jsou pole, stahují se z nich myši a kočky jich uloví docela dost, navíc pes i kočky jsou součástí rodiny s přístupem do domu, přesto bych byla pro registraci koček, i kvůli těm kočkám, které díky nekontrolovatelnému množení u hloupých majitelů nemají hezký osud.
Ale obávám se, že by to stejně k ničemu nevedlo.
A tak pokud musím mít registrovanou jedinou ovci, tak proč ne kočku. Taky bych neměla nic proti.
Mohlo by to vést třeba k tomu, že neregistrované nedohledatelné kočky by se automaticky redukovaly.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Jak se dají kočky automaticky regulovat?? Možná se budou samy hlásit.Problémy z kočkami vždycky byly a budou,všechny čipy a registrace jsou jen fantazie. Vždyť i čipování psů nemá ten význam,jaký se od toho očekával a tam je to mnohem jednodušší. Chce to dvojité pletivo a k tomu dobrého psa-ne byťáka.