Papoušek zpěvavý - chov více párů spolu?

Papoušek zpěvavý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2021 10:25

Dobrý den,
mám dotaz na chovatele papoušků zpěvavých. Nikde nemůžu dohledat info, zda se snesou ve více párech?
Co jsem viděla má je většina chovatelů v bednovkách. Je to kvůli tomu, že se spolu nesnesou nebo jen kvůli odchovů mutací?

Už jsme je pár let chovali, ale měli jsme v hejnu jen 1 pár zpěvavých (spolu s andulkami, korelami a pap.horskými) a to bylo bez problémů.
Děkuji.

5.6.2021 11:07
vegh

XXX.XXX.91.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz na chovatele papoušků zpěvavých. Nikde nemůžu dohledat info, zda se snesou ve více párech?
Co jsem viděla má je většina chovatelů v bednovkách. Je to kvůli tomu, že se spolu nesnesou nebo jen kvůli odchovů mutací?

Už jsme je pár let chovali, ale měli jsme v hejnu jen 1 pár zpěvavých (spolu s andulkami, korelami a pap.horskými) a to bylo bez problémů.
Děkuji.

Viac párov je problematické.len mladé možu byť spolu.

5.6.2021 11:12
exotchov

XXX.XXX.168.151

Vse se musi osobne vyskouset,mel jsem tri pary od mala spolu a v dospelosti i hnizdily spolecne.

5.6.2021 12:25
JoPe

XXX.XXX.82.6

exotchov napsal(a):
Vse se musi osobne vyskouset,mel jsem tri pary od mala spolu a v dospelosti i hnizdily spolecne.

Taky jsem míval dva páry ve 3m voliéře a oba měly opakovaně mladé a ještě tam byl 1 pár korel. Když vylítly mladé, tak se nedalo dovnitř pořádně ani vlézt.

5.6.2021 13:01

Díky. Tak to zkusíme, počítám se skupinkou sestavenou z mláďat a případně bychom oddělovali.

5.6.2021 21:08
Rotvik

XXX.XXX.68.211

Já osobně společný chov nedoporučuji,v době toku jsou samci velmi agresivní.Mimo chovnou sezonu není sebemenší problém ..

5.6.2021 21:17
anuš

XXX.XXX.31.1

Rotvik napsal(a):
Já osobně společný chov nedoporučuji,v době toku jsou samci velmi agresivní.Mimo chovnou sezonu není sebemenší problém ..

Také mám tuto zkušenost u zpěváků s agresí samců v toku.

6.6.2021 12:16

Rotvik napsal(a):

Díky.

6.6.2021 12:49
Karel1979

XXX.XXX.152.95

6.6.2021 18:25

Karel1979 napsal(a):
Z knihy 550 otázek a odpovědí

Díky. Ale asi to radši riskovat nebudeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík