Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2021 16:06
Ondra Karasek

XXX.XXX.208.236

Dobrý den,

dáváte korelám grit?

Děkuji.

26.8.2021 16:16
vegh

XXX.XXX.43.220

Ondra Karasek napsal(a):
Dobrý den,

dáváte korelám grit?

Děkuji.

Ano musí byť,dispodíci.stačí stará omietka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2021 18:05

Ondra Karasek napsal(a):
Dobrý den,

dáváte korelám grit?

Děkuji.

Ano, grit ty by měly mít k dispozici nonstop. To platí pro všechny druhy papoušků - od andulky po aru. ;)

Já osobně míchám grit s pískem a do toho jim ještě dávám sypané vitamíny. Dávám to většinou v poměru 1 kg písku : 1 kg gritu (mušlí) : 1 kg vitamínů. Vitamíny střídám, nyní mají Mikros exot. Někdy si berou tu směs více, někdy méně - prostě dle potřeby.

26.8.2021 18:28
Ondra Karasek

XXX.XXX.208.236

Ano super děkuji

26.8.2021 20:56
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, grit ty by měly mít k dispozici nonstop. To platí pro všechny druhy papoušků - od andulky po aru. ;)

Já osobně míchám grit s pískem a do toho jim ještě dávám sypané vitamíny. Dávám to většinou v poměru 1 kg písku : 1 kg gritu (mušlí) : 1 kg vitamínů. Vitamíny střídám, nyní mají Mikros exot. Někdy si berou tu směs více, někdy méně - prostě dle potřeby.

Ano, za odpověď jsem dal hlas, ale polemizoval bych s obsahovou stránkpou slova grit. Já vnímám slovo grit jako směs minerálů rozpustnýcch na př vápník a nerozpustných složek jako křemitý píek a pod. Stářím nepodléhá grit změnám. Vitamíny jsou jiná kategorie a jsou teplotně a časově nestálé, což neznamená, že nemohou být součástí gritu.

27.8.2021 08:39

Moudivláček napsal(a):
Ano, za odpověď jsem dal hlas, ale polemizoval bych s obsahovou stránkpou slova grit. Já vnímám slovo grit jako směs minerálů rozpustnýcch na př vápník a nerozpustných složek jako křemitý píek a pod. Stářím nepodléhá grit změnám. Vitamíny jsou jiná kategorie a jsou teplotně a časově nestálé, což neznamená, že nemohou být součástí gritu.

Takže myslíte, že lepší vitamíny jednou za čas nasypat na zrní třeba?

27.8.2021 10:05
tennktery

XXX.XXX.32.173

Takže myslíte, že lepší vitamíny jednou za čas nasypat na zrní třeba?

Dobrý den.
V ideálním případě by naši papoušci měli získávat všechny potřebné vitamíny z potravy. Pokud trpí nedostatkem vitamínů, jednoduchý a efektivní může být tento způsob, a to pomocí piškotu.
Piškot namočit, posypat vitamíny, nechat chvíli "vsáknout" a můžete servírovat

27.8.2021 12:06
pitris185

XXX.XXX.124.8

K čemu je ten grit dobrý.?.......papouch není slepice,holub.......co žerou celý semena

27.8.2021 12:50

Dávám grit pro papoušky - tj. drcné lastury a škeble, drcený uhličitan vápenatý.

27.8.2021 12:55

tennktery napsal(a):
Dobrý den.
V ideálním případě by naši papoušci měli získávat všechny potřebné vitamíny z potravy. Pokud trpí nedostatkem vitamínů, jednoduchý a efektivní může být tento způsob, a to pomocí piškotu.
Piškot namočit, posypat vitamíny, nechat chvíli "vsáknout" a můžete servírovat

Já se právě toho deficitu trochu bojím v době odchovů. Ač teda ovo-zel berou pravidelně. A dávám vitamíny jako prevenci, většinou když se ten větší deficit projeví, už na tom bývá papoušek hodně špatně.

Ano, o podávání na piškotech vím. :) Ale to jde nejlíp u mazlíčků nebo u
1 chovného páru, kde si ohlídáte kolik toho kdo vzal.

Co ale ve společné voliéře, kde je těch papoušků 5 a víc? U austrálie mám vitamínové bloky, ale alexandři je hned rozdrtí. Tak jsem ji to začala dávat právě do mušlí a písku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík