Neofemy modrohlavé šedozelené, chová někdo?

Neoféma modrohlavá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2021 14:37
jarku

XXX.XXX.23.53

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo chová neofemy modrohlavé šedozelené.
Děkuji za info.

23.12.2021 11:12
petoc

XXX.XXX.214.54

Dobrý deň,
myslíte tieto?
Lepšie foto nemám.

23.12.2021 18:07
jarku

XXX.XXX.23.53

petoc napsal(a):
Dobrý deň,
myslíte tieto?
Lepšie foto nemám.

ANOOOOOOO, ale asi je problém jste ze Slovenska.

23.12.2021 18:09
jarku

XXX.XXX.23.53

spacekzbynek@seznam.cz
737509800

23.12.2021 18:17
Pavel 16

XXX.XXX.172.5

To mám na příští rok 0.1 šedozelená skořicová červenobřichá a 0.1 šedozelená červenobřichá lemovaná

23.12.2021 19:34
jarku

XXX.XXX.23.53

Jo super ,dík za info,ale Já bych potřeboval čisté ,žádné skořice ani lemované.
Jsem rád že se někdo ozval .děkuji

24.12.2021 16:47
milbe

XXX.XXX.237.26

jarku napsal(a):
Jo super ,dík za info,ale Já bych potřeboval čisté ,žádné skořice ani lemované.
Jsem rád že se někdo ozval .děkuji

Dobrý den.
Šedozelené modrohlavé choval pan Přibyl z Jihlavy Horního Kosova.
Nyní je má jeho vnuk Marek

alfonzo

25.12.2021 12:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

milbe
Dobrý den,jsem rád,že čtu tuto zprávu.Pan Přibyl byl velký chovatel,srdcař.Když začínaly mutace neofém,tak u mě mnohokráte byl i s dalšími chovateli z Jihlavy.Měl i ptáky ode mě.Naposledy jsem s ním hovořil asi před pěti lety v Týništi,jeho úsměv a přijemné vystupování jsou nezapomenutelnou vzpomínkou .Je hezké,že jeho vnuk pokračuje v jeho šlépějích.

25.12.2021 13:20
jarku

XXX.XXX.23.53

milbe napsal(a):
Dobrý den.
Šedozelené modrohlavé choval pan Přibyl z Jihlavy Horního Kosova.
Nyní je má jeho vnuk Marek

Děkuji za všechny reakce,byl by možný nějaký kontakt na vnuka?

25.12.2021 19:03
milbe

XXX.XXX.237.26

jarku napsal(a):
Děkuji za všechny reakce,byl by možný nějaký kontakt na vnuka?

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3827724/prodam-modrohlavy-a-tyrkysovy/

30.12.2021 14:05
jarku

XXX.XXX.23.53

Už nikdo více,že by šedozelené vymřeli?

4.1.2022 08:02
jarku

XXX.XXX.23.53

jarku napsal(a):
Už nikdo více,že by šedozelené vymřeli?

No opravdu nejsou.

5.1.2022 07:21
milbe

XXX.XXX.104.135

jarku napsal(a):
No opravdu nejsou.

Musíte jezdit po burzách a dívat se. Zde to nevyřešíte...

5.1.2022 13:59
jarku

XXX.XXX.23.53

milbe napsal(a):
Musíte jezdit po burzách a dívat se. Zde to nevyřešíte...

Děkuji za poznámku,něco na tom je ale Já radši si koupím ptáky přímo z chovu , je pravda že někdy není jiná možnost ale dnes ty burzy moc nejsou ,člověk aspon pozná prostředí v čem žije ten pták. Jsem ochoten i větší vzdalenost absolvovat.
Bud vyměnit nebo prodat a koupit,mám dva samce jeden rok 2020 a druhý 2021,
samice tak též.

8.1.2022 16:54
kafiko

XXX.XXX.31.161

jarku napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo chová neofemy modrohlavé šedozelené.
Děkuji za info.

dnes mate inzerat na sedozeleneho samce

9.1.2022 11:48
jarku

XXX.XXX.23.53

kafiko napsal(a):
dnes mate inzerat na sedozeleneho samce

Zdravím,jestli nemyslíte ty inzeráty Nymburk? Když ano tak to jsou moje,dík za info.

9.1.2022 12:18
kafiko

XXX.XXX.31.161

jarku napsal(a):
Zdravím,jestli nemyslíte ty inzeráty Nymburk? Když ano tak to jsou moje,dík za info.

ne je to Uherske Hradiste, vcera vecer inzerat

9.1.2022 16:05
jarku

XXX.XXX.23.53

kafiko napsal(a):
ne je to Uherske Hradiste, vcera vecer inzerat

Ano máte pravdu našel jsem to ale mě se takový ptáci nelíbí Já mám rád čisté línie,
děkuji za upozonění.

alfonzo

9.1.2022 16:36
alfonzo

XXX.XXX.0.243

jarku
To děláte dobře,jsou v té inzerci bastardi,modrohlavý x tyrkysák ,chovatele znám hodně dlouho,touha po penězech touto cestou však jeho jméno zničí.

10.1.2022 08:18
jarku

XXX.XXX.23.53

alfonzo napsal(a):
jarku
To děláte dobře,jsou v té inzerci bastardi,modrohlavý x tyrkysák ,chovatele znám hodně dlouho,touha po penězech touto cestou však jeho jméno zničí.

Souhlasí s Vámi, ty fotky co jsou zobrazeny HRŮZA,dnes už opravdu nenajde te čisté
ptáky samá mutace.

10.1.2022 09:41
tbpen

XXX.XXX.217.212

jarku napsal(a):
Souhlasí s Vámi, ty fotky co jsou zobrazeny HRŮZA,dnes už opravdu nenajde te čisté
ptáky samá mutace.

Zdravím ,nějak nechápu co si představujete pod pojmem čistý pták ? šedozelený modrohlavý podle Vás není mutace ? no a dále by mě zajímalo na kterých fotografiích vidíte křížence s tyrkysákem

10.1.2022 12:31
jarku

XXX.XXX.23.53

tbpen napsal(a):
Zdravím ,nějak nechápu co si představujete pod pojmem čistý pták ? šedozelený modrohlavý podle Vás není mutace ? no a dále by mě zajímalo na kterých fotografiích vidíte křížence s tyrkysákem

Nemám čas se s Vámi dohadovat,jestli nevíte co je čistý , pak je to zbytečné ,poroučím se.

alfonzo

10.1.2022 12:39
alfonzo

XXX.XXX.0.243

jarku
Přesně tak,nemá cenu s někým kdo ptákům nerozumí řešit problematiku bastardů.Držte se svého myšlení,někam dojdete na rozdíl od inzerenta kříženců.Z těchto důvodů takzvané mutace u některých druhů nechovám,zkřížit se dá ledacos a je to dále plodné,mělo by to dostat nový název jako třeba u koní,mula,mezek,potom je to férová hra,pokud to takto nebude,je to švindl a špína vůči ostatním.

10.1.2022 13:10
tbpen

XXX.XXX.217.212

jarku napsal(a):
Nemám čas se s Vámi dohadovat,jestli nevíte co je čistý , pak je to zbytečné ,poroučím se.

Slušně jsem se zeptal ,nikde se nedohaduji !!!! moc děkuji za odpověd ,má úcta

10.1.2022 13:13
tbpen

XXX.XXX.217.212

alfonzo napsal(a):
jarku
Přesně tak,nemá cenu s někým kdo ptákům nerozumí řešit problematiku bastardů.Držte se svého myšlení,někam dojdete na rozdíl od inzerenta kříženců.Z těchto důvodů takzvané mutace u některých druhů nechovám,zkřížit se dá ledacos a je to dále plodné,mělo by to dostat nový název jako třeba u koní,mula,mezek,potom je to férová hra,pokud to takto nebude,je to švindl a špína vůči ostatním.

Jak VY ,můžete vědět kdo ptákům rozumí nebo nerozumí ,Vy akorát někoho soudíte podle jednoho dotazu a napadáte nějakého inzerenta ,že prodává křížence

alfonzo

10.1.2022 13:28
alfonzo

XXX.XXX.0.243

tbpen
Někoho napadat nesmyslnými výplody,nebo psát fakta je velký rozdíl.Chovejte si spokojeně své bastardy,ale v mém zorném poli jste jen nevědomé stádo,které podporuje byznys,který s chovatelstvím nemá nic společného.Vám není dále co vysvětlovat,každý jsme na jiné lodi,já na spolehlivé,vy na děravé,která se potupně potopí,je to jen otázka času.

10.1.2022 13:50
tbpen

XXX.XXX.217.212

alfonzo napsal(a):
tbpen
Někoho napadat nesmyslnými výplody,nebo psát fakta je velký rozdíl.Chovejte si spokojeně své bastardy,ale v mém zorném poli jste jen nevědomé stádo,které podporuje byznys,který s chovatelstvím nemá nic společného.Vám není dále co vysvětlovat,každý jsme na jiné lodi,já na spolehlivé,vy na děravé,která se potupně potopí,je to jen otázka času.

Tak to máte pravdu ,tak se budeme držet faktů ,znova se zeptám jak můžete Vy vědět jestli ptákům rozumím nebo ne ?to byla faktická otázka bez Vaší faktické odpovědi !!! a nesmyslné výplody o chovu bastardů si nechte pro prvnáčky ,ještě Vám popřeji aby jste s tou lodí doplul daleko ,když ta moje je děravá ,alespon se zachrání někdo kdo to nevědomé stádo bude lépe pohánět

alfonzo

10.1.2022 14:08
alfonzo

XXX.XXX.0.243

tbpen
Kdybyste rozuměl ptákům o kterých je toto téma,tak kouknete na fotky ve jmenované inzerci a budete vědět to co já a další zkušení,že je tam několik bastrdů.Nemám nejmenší zájem někoho osočovat nepravdivými výroky.Neberte to jako házení špíny na druhé,jen pojmenovávám ptáky správným výrazem,nic víc.Kdybych Michala s těmito ptáky potkal na burze,tak mu to řeknu na plno jak to vidím,on to totiž ví také,znám ho moc dobře.

10.1.2022 14:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak sem dejte fota těch o kterých se dohadujete a je to

10.1.2022 14:21
tbpen

XXX.XXX.217.212

lupus4 napsal(a):
tak sem dejte fota těch o kterých se dohadujete a je to

jsem pro všema deseti ,alespon si všichni rozšíříme obzory

10.1.2022 15:00
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo,
občas vystřelíte kůli drobnosti, jak čert z krabičky a dost často některým diskutujícím křivdíte a můžete je tak odradit od diskuze. Mě jde než principiálně o přiměřenost vaší reakce a i kdyby se danný diskutující někdy spletl - to se přece stane každému, tak to ještě neznamená, že mu hned dáte nálepku špatného, nebo neznalého chovatele a hned mu ještě při neznalosti jeho osoby přisoudíte jakéholi vlastnosti. Vás já osobně neznám, několikrát jste byl vyzván diskutujícími, aby jste opustil anonymitu a vždy jste se z toho vykroutil. Nepřijde mi to fér a díky této anonymitě jste proti ostatním v některých sporech ve výhodě.
Naopak diskutujícího tbpen znám osobně a velmi dobře, příliš nediskutuje. On i jeho otec jsou celoživotní výborní chovatelé, ptáčkaři tělem i duší.Tady jste přestřelil.

10.1.2022 15:42
jarku

XXX.XXX.23.53

Pánové Já Vám děkuji za Vaše názory ale chtěl jsem se jenom dozvědět jestli někdo chová neofemy modrohlavé mutaci šedozelené(ne skořice),čisté ,ne žárné lemované atd.
Nechtěl jsem aby se tady lidé napadali.Je pravda že některé fotky jsou nekvalitní to se stane i mě ale je pravda že někdy se nabízí všemožní kříženci,zadání znělo jasně toho v kožený bundě musíme zastavit za
každou cenu, nesmí projed.

alfonzo

10.1.2022 15:55
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JoPe
Děkuji za reakci.Já nenapsal nic špatného,jen,že pokud danému problému někdo nerozumí,nemá cenu to řešit.Pán se rozčiluje a později chce popsat daný problém,takže přiznává neznalost.Osobně zde znám spoustu chovatelů,nic to nemění na tom,pokud s něčím nesouhlasím,tak známým nenadržuji.Vždy jsem v životě rád,když mě někdo upozorní na moji chybu,ten to totiž se mnou myslí dobře,kteří o chybě vědí a nezmíní se jsou křiváci.
Zde se nejedná o to,někoho špinit,jde o to,že jsme opět došli k bastardům,snad není trestné na tuto věc upozornit další chovatele.Kdo tomuto oboru hoví,ten to chápe,kdo nikoli,ten se čílí,protože není v jeho silách posoudit čistou linii daného druhu.Potom následuje jen ůtok bez argumentů,někdy i sprostota od nechápajících diskutujících,protože je dané téma ,které nechápou dostává do tranzu a ztrácejí sebeovládání.

10.1.2022 16:05
tbpen

XXX.XXX.214.110

alfonzo napsal(a):
JoPe
Děkuji za reakci.Já nenapsal nic špatného,jen,že pokud danému problému někdo nerozumí,nemá cenu to řešit.Pán se rozčiluje a později chce popsat daný problém,takže přiznává neznalost.Osobně zde znám spoustu chovatelů,nic to nemění na tom,pokud s něčím nesouhlasím,tak známým nenadržuji.Vždy jsem v životě rád,když mě někdo upozorní na moji chybu,ten to totiž se mnou myslí dobře,kteří o chybě vědí a nezmíní se jsou křiváci.
Zde se nejedná o to,někoho špinit,jde o to,že jsme opět došli k bastardům,snad není trestné na tuto věc upozornit další chovatele.Kdo tomuto oboru hoví,ten to chápe,kdo nikoli,ten se čílí,protože není v jeho silách posoudit čistou linii daného druhu.Potom následuje jen ůtok bez argumentů,někdy i sprostota od nechápajících diskutujících,protože je dané téma ,které nechápou dostává do tranzu a ztrácejí sebeovládání.

v tranzu nejsem a sebeovládání sem také zatím neztratil chci jen vědět ,které fotografie v tom daném inzerátu považujete za bastardy ,stačí čísla fotek v pořadí ,abych si rozšířil obzor v mutacích modrohlavých

alfonzo

10.1.2022 16:21
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Příteli,stačí znát v typu a zbarvení dva dané druhy,prohlédněte fotky a jste doma,jinak nemám důvod Michalovi kazit kšeft,je dlouholetý kamarád,A že jsem přitakal dalšímu diskutujícímu,že se nejedná o čistou linii je jiná,nakopíroval jsem jeho nick a psal k jeho názoru,kdybych psal pro celé fórum,tak to nepíšu konkrétní osobě.

10.1.2022 16:34
chajda

XXX.XXX.77.224

Pánové tak tkhle vypadá nádherný kříženec modrohlavá x tyrkys pana Zoubka..A pan Pikner nechová žádné křížence!!!je vidět pane alfonzo že akorát napadáte lidi a nic o chovu modrohlavých asi nevíte co.a ti co rádi hanobí rádi chov druhých je jen závist a hlavně když Michala znáte tak jste se pod ty vaše příspěvky alespon podepsat,na to nemáte asi kou.e.já se klidně podepíši. Že se s vlastním chovem nepochlubíte pane Alfonzo? S pozdravem Halada

10.1.2022 16:53
tbpen

XXX.XXX.214.110

alfonzo napsal(a):
Příteli,stačí znát v typu a zbarvení dva dané druhy,prohlédněte fotky a jste doma,jinak nemám důvod Michalovi kazit kšeft,je dlouholetý kamarád,A že jsem přitakal dalšímu diskutujícímu,že se nejedná o čistou linii je jiná,nakopíroval jsem jeho nick a psal k jeho názoru,kdybych psal pro celé fórum,tak to nepíšu konkrétní osobě.

Příteli , dva dané druhy znám jak ve zbarvení tak v typu ,ale prostě v daném inzerátu bastardy modrohlavý x tyrkysák nevidím, proto sem chtěl vidět ,které foto se Vám tak zdá ,to je celé .takže jste mi nic neukázal a panu Michalovi určitě v téhle diskuzi jak říkáte ,nezkazil kšeft,

10.1.2022 16:55
chajda

XXX.XXX.77.224

tbpen napsal(a):
Příteli , dva dané druhy znám jak ve zbarvení tak v typu ,ale prostě v daném inzerátu bastardy modrohlavý x tyrkysák nevidím, proto sem chtěl vidět ,které foto se Vám tak zdá ,to je celé .takže jste mi nic neukázal a panu Michalovi určitě v téhle diskuzi jak říkáte ,nezkazil kšeft,

jestli na techto fotkách nevidíte křížence tak se nemáme o čem bavit!!!!!máte je asi nastudované jen v knihách co.už jste někdy viděl tak modrou hlavu u tyrkysového samce,asi ne co.to je hlavy modrohlavéhoa ty zrcátka v křídlech jsou co??znáte akorát kulové a umíte jen kecat.a podpis zas žádný .stakovým člověkem se nemá ceu bavit.asi víte proč se nepodepsat co?????

10.1.2022 17:00
tbpen

XXX.XXX.214.110

chajda napsal(a):
jestli na techto fotkách nevidíte křížence tak se nemáme o čem bavit!!!!!máte je asi nastudované jen v knihách co.už jste někdy viděl tak modrou hlavu u tyrkysového samce,asi ne co.to je hlavy modrohlavéhoa ty zrcátka v křídlech jsou co??znáte akorát kulové a umíte jen kecat.a podpis zas žádný .stakovým člověkem se nemá ceu bavit.asi víte proč se nepodepsat co?????

pokud si přečtete komu je příspěvek určen tak se jistě uklidníte a poprosil bych o slušnost ,dík

10.1.2022 17:03
chajda

XXX.XXX.77.224

tbpen napsal(a):
pokud si přečtete komu je příspěvek určen tak se jistě uklidníte a poprosil bych o slušnost ,dík

to je zbytečné se tady bavit.a jdete studovat.jako pokaždé na fauně .diskuze o ničem.řeknu kamarádovi at tuto diskuzi smaže.

alfonzo

10.1.2022 17:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

chajda
Človíčku,Michala znám jako malého kluka,když ke mě jezdil s tátou a mámou.Jeho otec začínal chovat mutační neofémy.Já měl v té době desítky párů různých mutací neofém.
Ty fotky co jste dal jsou jasné,to pozná malé dítě.Jestli poznáte křížence pouze takto,tak není co řešit.

10.1.2022 17:08
chajda

XXX.XXX.77.224

alfonzo napsal(a):
chajda
Človíčku,Michala znám jako malého kluka,když ke mě jezdil s tátou a mámou.Jeho otec začínal chovat mutační neofémy.Já měl v té době desítky párů různých mutací neofém.
Ty fotky co jste dal jsou jasné,to pozná malé dítě.Jestli poznáte křížence pouze takto,tak není co řešit.

Jen by mě zajímalo s jakými tyrkysáky to Michal kříží když žádné nechová.

10.1.2022 17:11
tbpen

XXX.XXX.214.110

chajda napsal(a):
to je zbytečné se tady bavit.a jdete studovat.jako pokaždé na fauně .diskuze o ničem.řeknu kamarádovi at tuto diskuzi smaže.

to máte zcela pravdu , já studovat nemusím ,umím číst a když píšu že v tom jeho inzerátu nevidím křížence ,neznamená to ,že je nevidím ve vašem příspěvku, na ten sem ani nereagoval ,tak tady laskavě nepište že znam kulové, jinak podstata byla v tom .že jsem po panu alfonzovi chtěl aby ukázal které ptáky vidí jako bastardy v tom inzerátu ,už

10.1.2022 17:14
neophemaRG

XXX.XXX.13.78

prepačte,ale musím sa vyjadrit,hoc som si desať krát kusol do jazyku. s ľudmi ako vy to bude vždy zaťažko. pasujete sa za dlhoročného kamaráta a pritom úmyselne osočujete a znevažujete prácu chovateľa. keď ho toľké roky poznáte,tak iste viete,že p.Pikner chová len Modrohlavé a špecializuje sa na červenobruché. je to mravenčia práca ,nakoľko kvalitnú červenú dostanete len dlhoročným selektivnym chovom. keďze chová len modrohlavé otázka znie ako dostane kríženca z modrohlavá x modrohlavá? ´z toho vyplýva , že vaše vyjadrenia sú umyselným poškodzovanim mena chovateľa. aké pohnútky vás k tomu vedú je na vašom svedomi. chovatelia ktori sa venujú chovu neofém modrohlavých sa nad vašimi vyjadreniami len pousmejú, no už ste myslím prekročili hranicu slušnosti. zhrnutie : v danom inzeráte sú kvalitné vtaky v červenobruchej mutácii . ŽIADNE KRÍŽENCE.
nech sa vám darí

10.1.2022 17:15
chajda

XXX.XXX.77.224

alfonzo napsal(a):
chajda

A zas žádný jméno pane alfonzo že .nemáte odvahu ho napsat když už někomu špiníte jméno jako michalovi.

10.1.2022 17:16
neophemaRG

XXX.XXX.13.78

neophemaRG napsal(a):
prepačte,ale musím sa vyjadrit,hoc som si desať krát kusol do jazyku. s ľudmi ako vy to bude vždy zaťažko. pasujete sa za dlhoročného kamaráta a pritom úmyselne osočujete a znevažujete prácu chovateľa. keď ho toľké roky poznáte,tak iste viete,že p.Pikner chová len Modrohlavé a špecializuje sa na červenobruché. je to mravenčia práca ,nakoľko kvalitnú červenú dostanete len dlhoročným selektivnym chovom. keďze chová len modrohlavé otázka znie ako dostane kríženca z modrohlavá x modrohlavá? ´z toho vyplýva , že vaše vyjadrenia sú umyselným poškodzovanim mena chovateľa. aké pohnútky vás k tomu vedú je na vašom svedomi. chovatelia ktori sa venujú chovu neofém modrohlavých sa nad vašimi vyjadreniami len pousmejú, no už ste myslím prekročili hranicu slušnosti. zhrnutie : v danom inzeráte sú kvalitné vtaky v červenobruchej mutácii . ŽIADNE KRÍŽENCE.
nech sa vám darí

reakcia pre pána Alfonza

10.1.2022 17:16
chajda

XXX.XXX.77.224

tbpen napsal(a):
to máte zcela pravdu , já studovat nemusím ,umím číst a když píšu že v tom jeho inzerátu nevidím křížence ,neznamená to ,že je nevidím ve vašem příspěvku, na ten sem ani nereagoval ,tak tady laskavě nepište že znam kulové, jinak podstata byla v tom .že jsem po panu alfonzovi chtěl aby ukázal které ptáky vidí jako bastardy v tom inzerátu ,už

v tom případě se omlouvám špatně jsem to asi pochopil.promintě .

10.1.2022 17:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

chajda napsal(a):

chajda se rozčiluje zbytečně a nechápe, že nechápe

řeč je o těchto fotkách (aspoň si myslím) ne o vašich, capišto ?

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3831633/neofema-modrohlava-v-mutacich/

alfonzo

10.1.2022 17:20
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Chlapi,neblbněte osobně jsem nečekal,že když odepíši na sklo můj názor tazateli koupě neofém,že z toho vznikne mela.Znalí to vidí,neznalý se vzteká.Vzdělávejte se a nebudete se muset hádat.Dohady však ke každé diskuzi patří,prostě výměna a obhajoba různících se názorů.

10.1.2022 17:46
tbpen

XXX.XXX.214.110

alfonzo napsal(a):
Chlapi,neblbněte osobně jsem nečekal,že když odepíši na sklo můj názor tazateli koupě neofém,že z toho vznikne mela.Znalí to vidí,neznalý se vzteká.Vzdělávejte se a nebudete se muset hádat.Dohady však ke každé diskuzi patří,prostě výměna a obhajoba různících se názorů.

Tak znovu na kterých obrázcích z toho inzerátu Vy vidíte křížence , chci poučit a jak je vidět nejen já,takže když řeknete A měl by jste říct i B

alfonzo

10.1.2022 18:02
alfonzo

XXX.XXX.0.243

neophemaRG
Zdravím,máte pěkné ptáky,myslím zdravotní stav a barvy,jinak bych nic nekoupil.Že jsem napsal něco o fotkách v inzerci neznamená,že někoho špiním.Kdybychom udělali rozbory DNA ,tak uvidíte na které straně je pravda.Toto téma zde přetřásáme často v ždy skončím jako blbec.Víte proč,pravdu mají ti bohatí ve všech oborech,smutná to realita.
Nemíním se s vámi přít o něčem pro vás cizím,mutace chovám padesát let a vím co se různě přimíchávalo kvůli barvám do čistých linií ptáků.Proto vždy útočím,protože kříženec je prostě jednou bastard a jeho budoucí potomci také i když jsou prohnáni dalšími generacemi,stále tam zůstává to co zničilo čistou linii.
Jen pro zajímavost,vidím ve vašem chovu lemované,měl jsem je již v pětaosmdesátém roce minulého století,objevil jsem u kamaráda přírodního samce se světlými letkami a z něj přes příbuzenskou založil jejich chov,pak smůla,jeden nový pták do chovu a dalších padesát neofém v kotli,včetně všech lemovaných.
Mějte se fajn.

10.1.2022 18:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

alfonzo napsal(a):
neophemaRG
Zdravím,máte pěkné ptáky,myslím zdravotní stav a barvy,jinak bych nic nekoupil.Že jsem napsal něco o fotkách v inzerci neznamená,že někoho špiním.Kdybychom udělali rozbory DNA ,tak uvidíte na které straně je pravda.Toto téma zde přetřásáme často v ždy skončím jako blbec.Víte proč,pravdu mají ti bohatí ve všech oborech,smutná to realita.
Nemíním se s vámi přít o něčem pro vás cizím,mutace chovám padesát let a vím co se různě přimíchávalo kvůli barvám do čistých linií ptáků.Proto vždy útočím,protože kříženec je prostě jednou bastard a jeho budoucí potomci také i když jsou prohnáni dalšími generacemi,stále tam zůstává to co zničilo čistou linii.
Jen pro zajímavost,vidím ve vašem chovu lemované,měl jsem je již v pětaosmdesátém roce minulého století,objevil jsem u kamaráda přírodního samce se světlými letkami a z něj přes příbuzenskou založil jejich chov,pak smůla,jeden nový pták do chovu a dalších padesát neofém v kotli,včetně všech lemovaných.
Mějte se fajn.

alfonzo - tyhle kecy nemaj cenu - vokázaná platí

takže na které fotce A PROČ vidíš hybrida ?

10.1.2022 18:24
pikner

XXX.XXX.14.220

Dobrý den Všem a hlavně panu Alfonzovi,
Už i mě by zajímalo jakýpak dlouholetý z kamarád se skrývá pod pseudonymem „Alfonzo“, který o mém chovu a specializaci selekční červenobřiché mutace u Neofémy modrohlavé ví tolik….
Michal Pikner

10.1.2022 19:06
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

alfonzo Vy jste taková paní Columbová.

10.1.2022 19:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

Horák lutino napsal(a):
alfonzo Vy jste taková paní Columbová.

ale asi taky nemá koule

ale žije, radí na krkavcích

jen nás neuznal za "hodna" odpovědi

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

alfonzo znám vás jako chlapa od rány a také toho kdo dokáže druhého urazit-teď jste zřejmě narazil,že jste nebývale dlouho z ticha.

10.1.2022 21:48
Martin Uhrin

XXX.XXX.234.140

U pána Michala Piknera som bol niekoľko krát. Žiaľ žiadne medzidruhové kríženie som nebadal. Tyrkysové nedrží a táto plodná debata je len uštipačná a závistlivá (alfonzo),nič viac 😉 no a akurát nas svojimi príspevkam presviedčate o svojej odbornosti!!!

alfonzo

10.1.2022 22:25
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Vážení,žádná závist,ani špína,jen názor dlouholetého chovatele mutací.Ani jsem při prvním prohlédnutí fotek nezaregistroval prodejce,takže reakce na foto neznajíc chovatele.
Koukám,že už je trestné mít vlastní názor na určitou věc.To,že jste u někoho byli x krát neznamená,že nemůže mít křížence.Žádný z velkých chovatelů mutací vám neřekne vše.Všichni inteligentní neofémaři vědí,že je spousta mutací dosazena mezidruhovým křížením.Že někdo chová jen jednu barvu neznamená,že tam v předešlých generacích nebylo něco jiného.
Není to jen u neofém,mutace jsou atraktivní,tak se kříží ledacos.Ono to není hned,jak zde bylo uvedeno,dlouholetá selekce a stejně se čas od času vylíhne něco,co vypovídá znaky dalšího druhu,který byl přikřížen.Tady nejde o to,že je něco špatně,kříží se různá zvířata,jde jen o název výsledku.
Někdo zkříží dva druhy a dá tomu název jednoho z nich,který více frčí,přitom je to nesmysl,je to padesát na padesát,pak v další generaci ten poměr klesá,podle toho jakým směrem ohledně druhu se vydáme,ale nikdy už to není a nebude čistý původní druh v mutaci,co je na tom tolik nepochopitelného?Asi hodně,není to čím pochopit.

10.1.2022 23:02
David2013

XXX.XXX.219.245

alfonzo napsal(a):
Vážení,žádná závist,ani špína,jen názor dlouholetého chovatele mutací.Ani jsem při prvním prohlédnutí fotek nezaregistroval prodejce,takže reakce na foto neznajíc chovatele.
Koukám,že už je trestné mít vlastní názor na určitou věc.To,že jste u někoho byli x krát neznamená,že nemůže mít křížence.Žádný z velkých chovatelů mutací vám neřekne vše.Všichni inteligentní neofémaři vědí,že je spousta mutací dosazena mezidruhovým křížením.Že někdo chová jen jednu barvu neznamená,že tam v předešlých generacích nebylo něco jiného.
Není to jen u neofém,mutace jsou atraktivní,tak se kříží ledacos.Ono to není hned,jak zde bylo uvedeno,dlouholetá selekce a stejně se čas od času vylíhne něco,co vypovídá znaky dalšího druhu,který byl přikřížen.Tady nejde o to,že je něco špatně,kříží se různá zvířata,jde jen o název výsledku.
Někdo zkříží dva druhy a dá tomu název jednoho z nich,který více frčí,přitom je to nesmysl,je to padesát na padesát,pak v další generaci ten poměr klesá,podle toho jakým směrem ohledně druhu se vydáme,ale nikdy už to není a nebude čistý původní druh v mutaci,co je na tom tolik nepochopitelného?Asi hodně,není to čím pochopit.

alfonzo

Včera 16:36
jarku

10.1.2022 23:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

na uklidnění pár přírodních ptáků bohužel to nejsou neophemy

tihle snad budou gen. čistí i dle alfonza
(zebry a anče)

11.1.2022 07:29
Rotvik

XXX.XXX.109.38

lupus4 napsal(a):
na uklidnění pár přírodních ptáků bohužel to nejsou neophemy

tihle snad budou gen. čistí i dle alfonza
(zebry a anče)

Jo jo jsou,i když na té druhé fotce ta dvacátá sedmá z leva ? No nevím nevím

11.1.2022 07:55
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):

Alfonzo,víte co je problém ? Zase ten váš neexistující profil, protože ukázaná platí. Pokud se někdo něčemu věnuje intenzivně 50 let, tak jak vy píšete o vašich tisících odchovů,tak máte doma nějakou sbírku fotografií jako každý z nás a vy byste mohl některá svá tvrzení a prohlášení prokázat a to se týká i praktických poučných ukázek výsledků určité plemenitby ap. Pokud tohle nezměníte, budou to pořád jen řeči, kterým bude málokdo věřit.

11.1.2022 09:55
neophemaRG

XXX.XXX.13.78

alfonzo napsal(a):

prepáčte,píšete trochu alibisticky. jasne ste napísal, že chovateľ v inzeráte ponúka krížence. tým ste dehonestoval chovatela aj jeho chov. nikto by proti vášmu názoru nič nenamietal,keby ste sa vyjadrili v zmysle,že váś názor je: modrohlavá v červenobruchej mutácii vznikla skríženim tyrkysaka x modrohlavá.to by bol vaš názor a nikto by vaše vyjadrenia nekritizoval. na vznik nektorych mutácii u modrohlavej môžeme mať rôzne názory, ale to je uź na dlhú debatu. v zaklade vśak mutacie vznikaju pôsobením mutagenu,ktorý spôsobí zmenu genetického materialu u jedinca.
kríženec vykazuje jasné znaky kríženia. čiže nevstupovali by sme vám do debaty, keby ste neoznačil vtáky v inzeráte za križence ale iba konštatoval,aky je váš názor na vznik mutácii tej ktorej. a tiež som ja osobne nepochopil prečo ste do tejto diskusie zatiahol inzerat, vtakov,chov p.Piknera.
ďakujem ....R.Grujbár

11.1.2022 09:57
jarku

XXX.XXX.23.53

P. Chajda chtěl jsem to nechat smazat ,protože se mě nelíbí jak se zvrhlo,bylo mě odpovězeno že to neporušuje žádná pravidla ifauny.
PS: jenom jsem chtěl navázat nový kontakt s chovatelem, neofém modrohlavých-mutaci čistou šedozelených,protože potřebuji změnu krve, tak že pěkně děkuji.Jarku

11.1.2022 10:22
petajz

XXX.XXX.141.138

neophemaRG napsal(a):
prepáčte,píšete trochu alibisticky. jasne ste napísal, že chovateľ v inzeráte ponúka krížence. tým ste dehonestoval chovatela aj jeho chov. nikto by proti vášmu názoru nič nenamietal,keby ste sa vyjadrili v zmysle,že váś názor je: modrohlavá v červenobruchej mutácii vznikla skríženim tyrkysaka x modrohlavá.to by bol vaš názor a nikto by vaše vyjadrenia nekritizoval. na vznik nektorych mutácii u modrohlavej môžeme mať rôzne názory, ale to je uź na dlhú debatu. v zaklade vśak mutacie vznikaju pôsobením mutagenu,ktorý spôsobí zmenu genetického materialu u jedinca.
kríženec vykazuje jasné znaky kríženia. čiže nevstupovali by sme vám do debaty, keby ste neoznačil vtáky v inzeráte za križence ale iba konštatoval,aky je váš názor na vznik mutácii tej ktorej. a tiež som ja osobne nepochopil prečo ste do tejto diskusie zatiahol inzerat, vtakov,chov p.Piknera.
ďakujem ....R.Grujbár

Možná mi něco uniklo,ale od kdy jsou kříženci modrohlavých a tyrkysáků plodní.Pokud vím tak plodní nejsou.Kdyby tomu tak nebylo,tak jakto že už nemáme mezidruhové křížence například lutino nebo modrý tyrkysák,proč nemáme dillit modrohlavé?Pokud vím tak pokusů bylo hodně nejen u nás ale i v zahraníčí a pořád nic.Neofémy chovám roky sice okrajově,ale chov a odchov mutací mě zajímá a nikde jsem nezaznamenal že by se někomu podařilo chovat a dál rozmnožovat mezidruhové křížence.Pokud se mýlím,tak se rád nechám poučit , ale věcnýmí a průkaznými důkazy.

alfonzo

11.1.2022 11:27
alfonzo

XXX.XXX.0.243

jarku
Máte pravdu,uvedl jste,že hledáte čistou linii ,že v inzerátu je něco špatně,já vám přitakal a rozvedl to do pravých rozměrů.To je vždy dloubnutí do vosího hnízda.
No nic,jdu na pejskaře,tam to bude ve vší slušnosti a úctě,diskutuji jen s chovateli čistých papíráků IHR a IBC,tam by se zdejším oponentům líbilo,stejně smýšlející,hlavně,že tečou peníze z cíleného podfuku.

R.Grujbár
Lžete,já sem ten odkaz na ten inerát nedal,jen jsem se podíval,to že tam vidím křížence je jiná,můj svobodný názor, vzniklý na základě dlouholetých zkušeností.
Nebo zde chcete popsat další mutace o kterých jsou knihy,chovají je lidé s tituly a jsou to kříženci,viz třeba zpěváci se zrcátkem mnohobarvého v křídle,kterého se po mnoho generací jaksi nemohou zbavit.Jste zahleděni do sebe a nevnímáte chyby ve svých chovech.
Zde k vzniklé diskuzi jsou na takzvaných modrohlavých vidět znaky tyrkysových,co je k tomu k nepochopení.Máte ty znaky i doma podle fotek,tak jste druhý komu haním chov,ne nehaním,jen konstatuji co vidím.
Jen se podívejte na chovatele roselovitých v takzvaných mutacích,opět chyták na lidi,prostě bastardi a lidi to z nevědomosti po výplachu mozku věhlasnými poctivými chovateli kupují.
Ano jsou i u nás chovatelé,kteří cíleně něco křížejí,ale nazývají to pravým jménem.
Ono totiž než se objeví mutace vzniklá spontánní cestou trvá hodně dlouho,spousta jich zanikne,mejitelé s tímto produktem neumějí pracovat .Dnes k mutacím přicházíte jako k hotové věci,proč,protože jsou cíleně vytvářeny ne vždy čistou cestou a to není dobré.Jediné co u většiny souhlasí,mutant-bastard.
Když si vzpomenu na výstavu v Náchodě,někdy před čtyřiceti lety,jeden věhlasný poctivý spisovatel ze Dvora Králové tam měl kolekci úžasných čistých mutačních fišeráků křížených se škraboškovými,nevědomí to obdivovali.Říkal jsem to pořadatelům,oni,to nemůžeš,přesně,jako v Divotvorném hrnci,pán ,když je proutník,je sportovec,chudák je cizoložník.

alfonzo

11.1.2022 12:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

lupus4
Na těch fotkách nejsou čisté zebry,nemají černobílé pruhy,tudíž opět foto s bastardy.

11.1.2022 13:16
baku

XXX.XXX.144.116

alfonzo napsal(a):
lupus4
Na těch fotkách nejsou čisté zebry,nemají černobílé pruhy,tudíž opět foto s bastardy.

Protože se jedná o Timorské . Jako odborník na vše jste nepoznal?

11.1.2022 21:09
hzp

XXX.XXX.83.72

alfonzo napsal(a):
jarku
Máte pravdu,uvedl jste,že hledáte čistou linii ,že v inzerátu je něco špatně,já vám přitakal a rozvedl to do pravých rozměrů.To je vždy dloubnutí do vosího hnízda.
No nic,jdu na pejskaře,tam to bude ve vší slušnosti a úctě,diskutuji jen s chovateli čistých papíráků IHR a IBC,tam by se zdejším oponentům líbilo,stejně smýšlející,hlavně,že tečou peníze z cíleného podfuku.

R.Grujbár
Lžete,já sem ten odkaz na ten inerát nedal,jen jsem se podíval,to že tam vidím křížence je jiná,můj svobodný názor, vzniklý na základě dlouholetých zkušeností.
Nebo zde chcete popsat další mutace o kterých jsou knihy,chovají je lidé s tituly a jsou to kříženci,viz třeba zpěváci se zrcátkem mnohobarvého v křídle,kterého se po mnoho generací jaksi nemohou zbavit.Jste zahleděni do sebe a nevnímáte chyby ve svých chovech.
Zde k vzniklé diskuzi jsou na takzvaných modrohlavých vidět znaky tyrkysových,co je k tomu k nepochopení.Máte ty znaky i doma podle fotek,tak jste druhý komu haním chov,ne nehaním,jen konstatuji co vidím.
Jen se podívejte na chovatele roselovitých v takzvaných mutacích,opět chyták na lidi,prostě bastardi a lidi to z nevědomosti po výplachu mozku věhlasnými poctivými chovateli kupují.
Ano jsou i u nás chovatelé,kteří cíleně něco křížejí,ale nazývají to pravým jménem.
Ono totiž než se objeví mutace vzniklá spontánní cestou trvá hodně dlouho,spousta jich zanikne,mejitelé s tímto produktem neumějí pracovat .Dnes k mutacím přicházíte jako k hotové věci,proč,protože jsou cíleně vytvářeny ne vždy čistou cestou a to není dobré.Jediné co u většiny souhlasí,mutant-bastard.
Když si vzpomenu na výstavu v Náchodě,někdy před čtyřiceti lety,jeden věhlasný poctivý spisovatel ze Dvora Králové tam měl kolekci úžasných čistých mutačních fišeráků křížených se škraboškovými,nevědomí to obdivovali.Říkal jsem to pořadatelům,oni,to nemůžeš,přesně,jako v Divotvorném hrnci,pán ,když je proutník,je sportovec,chudák je cizoložník.

Můžete se kvalifikovaně vyjádřit k tvrzení petajze, že potomci kříženců modrohlavé a tyrkysové nejsou nadále plodní?

alfonzo

12.1.2022 13:01
alfonzo

XXX.XXX.0.243

hzp
Toto téma,jak na t nemíním nikde zveřejňovat.Petajz je férový chlap a chovatel,tento směr není jeho krédem,tak jak píše,neví.
Vím o tom dost,nejen u neofém,možná byste se divil se kterými předními evropskými chovateli mutací jsem na toto téma vedl hodiny telefonních rozhovorů,proč myslíte,že volali,věděli,že v tom mohu poradit.Jenže to vše je desítky let zpět a netušil jsem kam až to dojde.
Mohu vám jen naznačit,kde hledat informace na toto téma,chovatelé kříženců divočiny s kanáry.Já čerpal ještě ve velkochovu mutačních bažantů.
Musíte však najít někoho kdo to pustí ven,tyto věci se jaksi pomyslnně držejí pod pokličkou.
Jinak jsem nikdy nic nekřížil,ale mám v oku čisté linie,sleduji mutace u různých druhů,takže vidím i tu momentální rychlost přesunu na další druh,je to nesmysl,aby
se spontánní cestou něco hned objevilo u příbuzných druhů.
U malých ptáků to jde velice rychle,třeba u neofém otočíte dvě generace za sezonu,mám odzkoušeno.Přes zimu hejno odchovů v jedné voliéře,lutino samci čtyřměsíční zapářili několik samic,ty snášely do misek s krmením,dal jsem vajíčka pod bourky a měl lutina.V té době bylo tvrzení,že lutino samec nezapáří mladší dvou let.
Toto téma zde nemíním dále rozšiřovat,myslím tím návod,spousta lidí toho využije ke komerčním cílům.

12.1.2022 15:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

Koukám, že už nesmíte ani "naznačovat"
Tyhle vaše sebeoslavné tajuplné kecy mě už vcelku omrzely, vás ještě ne ?

alfonzo

12.1.2022 16:13
alfonzo

XXX.XXX.0.243

lupus4
Vždy jsem vás považoval za rozumného člověka,napsal jsem dost,jestli chcete něco křížit kvůli zisku,tak si informace nejdete jinač.Je to mé svobodné rozhodnutí něco nezveřejnit,jestli to vidíte jinak,váš problém.
Nebo chcete další informace,jakým způsobem,včetně návodu, věhlasní přední chovatelé vytvářejí neplodné ptáky a za velké peníze prodávají druhým?
To,že nevíte něco co já,neznamená ,že jsem tlachal.

12.1.2022 16:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Já po vás nechci ale vůbec NIC. Ptáky jsem nikdy na kšeft nechoval, nechovám a ani chovat nebudu. Takže jste opět vedle (jako např. s timorkama o pár příspěvků výše ) .
To jestli jste /nejste "tlachal" se mi na základě vašich příspěvků zatím jeví jako že jo a evokujete mi s nimi jistého (již R.I.P) kanárkáře R.P.

Ale ono je to nakonec úplně jedno.

alfonzo

12.1.2022 17:27
alfonzo

XXX.XXX.0.243

lupus4
Kanárkářů jsou spousty,se zebrama jsem to uvedl jako fór,který jste ne jediný nepochopil,zebra je černobíle prouhatá,toto jsou zebřičky.
Na chov kříženců jsem ukázal cestu k informacím ,kdo má zájem,ten jí půjde.
Kdyžtak,když neděláte ptáky,hoďte na sklo jak projít výstavou s nestandartním psem,určitě toho budete vědět dost.Hoďte sem i veterináře,kteří psy s vrozenou exteriérovou vadou dolaďují na výstavu k uchovnění.Určitě pomůžete dobré věci.Jinak i já vím hodně,kamarád je rozhodčí,né však podfukář,je stejného ražení jako já,řekne vše bez obalu,už ho párkráte za švindly zbohatlíků na výstavách na které upozornil chtěli zbavit funkce rozhodčího,jo čistá to doba.

12.1.2022 18:39
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
lupus4
Vždy jsem vás považoval za rozumného člověka,napsal jsem dost,jestli chcete něco křížit kvůli zisku,tak si informace nejdete jinač.Je to mé svobodné rozhodnutí něco nezveřejnit,jestli to vidíte jinak,váš problém.
Nebo chcete další informace,jakým způsobem,včetně návodu, věhlasní přední chovatelé vytvářejí neplodné ptáky a za velké peníze prodávají druhým?
To,že nevíte něco co já,neznamená ,že jsem tlachal.

Alfonzo, zase ty unáhlené závěry a kategorizace lidí. Neznáte člověka a hned za vším vidíte, že všichni chovají jen kůli zisku, jenom proto, že mají odlišný názor na věc než vy a přitom je chov u většiny hobby chovů ztrátových.
Já se dobrovolně přiznávám, že třeba chovám kůli zisku terčovce, jestli víte co to je a vůbec na tom nevidím nic špatného, stalo se mi to zaměstnáním.
Zajímalo by mě, když odsuzujete tento typ chovatelství, co jste tedy dělal s těmi vašimi desítkami tisíců odchovů, to jste je rozdával ? Kdo tomu má věřit...obvzlášť když víme jaké v té době byly platy a vy jste v té době dělal práci na střechách - alespoň jste to psal a v této době jste koupil v Budějovicích neofémáka za 20 000 kč jen tak, asi pro parádu.Připomenu,že byl podle vás od neseriozního chovatele,protože ten samec neplodil potomstvo a tohoto chovatele měli v odborných časopisech téměř za boha - to jsou vaše slova vzpomínám, jak jste to popisoval. Mě to připadá, že kážete vodu a přitom jste pil v minulosti hodně vína.

alfonzo

12.1.2022 18:55
alfonzo

XXX.XXX.0.243

JoPe
Jste trošku vztahovačného ražení,napsal jsem"jestli chcete".Neuvedl jsem"chováte pro zisk",nerozebírejte co jsem napsal,pokud nejste některé výrazy schopen pochopit co vystihují,za to já nemohu.Nikoho nikam neškatulkuji,podal jsem návod.
A vůbec nic vám není do toho co jsem si kdy koupil a za kolik,koukám,že žijete taky jen pro prachy,jinak by vás toto nijak netížilo.Konečně človék vidí tu zástěrku zákeřného vyčkávajícího ,neprdícího,nesmrdícího,že vytahuje věci,které nesouvisejí s křížením ptáků.
Už jsem v životě párkráte dojel na svoji otevřenost,takže pane rybičkáři,zákeřnosti si nechte na doma pro sobě rovné.

12.1.2022 20:33
hzp

XXX.XXX.83.72

alfonzo napsal(a):
JoPe
Jste trošku vztahovačného ražení,napsal jsem"jestli chcete".Neuvedl jsem"chováte pro zisk",nerozebírejte co jsem napsal,pokud nejste některé výrazy schopen pochopit co vystihují,za to já nemohu.Nikoho nikam neškatulkuji,podal jsem návod.
A vůbec nic vám není do toho co jsem si kdy koupil a za kolik,koukám,že žijete taky jen pro prachy,jinak by vás toto nijak netížilo.Konečně človék vidí tu zástěrku zákeřného vyčkávajícího ,neprdícího,nesmrdícího,že vytahuje věci,které nesouvisejí s křížením ptáků.
Už jsem v životě párkráte dojel na svoji otevřenost,takže pane rybičkáři,zákeřnosti si nechte na doma pro sobě rovné.

Sorry,
ale jevíte se jako zapšklý dědek, co už na to nemá. Peníze, energii, prostory, nevím co všechno a sem tam má prostě potřebu plivnout jedovatou slinu. Nejste ochoten připustit, že doba je prostě jinde, ať již možnostmi v oblasti výživy, (pár vašich komentářů, jak se krmilo kdysi a co je to teď za vymoženosti) technickým zázemím (viz například ty odchovny), materiálů k výstavbě chovatelského zařízení (holt již není k dispozici jen králíkářské pletivo a když na to mám, tak proč to neudělat nejen účelné, ale i hezké).
To je pěkné, že jste kdysi odchovával stovky ptáků, a to na prosu a piškotech, ale době je prostě jinde. Jediné v čem jsem s vámi zajedno, že taky nesnáším mezidruhové křížení. Ať je to za účelem rychlého dosažení nových "mutací" či za účelem prostého (či sprostého?) byznysu, zejména pokud jde o velké druhy arů.
Ale v jiných oblastech se asi neshodneme.

12.1.2022 20:48
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
JoPe

Rozčilujete se zbytečně, zopakoval jsem jen vaše slova, jste nějaký urážlivý, nebo se mi to než zdá ? Mě vaše odpověď neuráží, protože vím,že hodně věcem nerozumíte a patrně vám již dávno ujel vlak. Zde to máte již spočítané,uvidíte sám. Hodně lidí toho už má dost a udělalo si dávno názor jak se věci mají. Přeji vám hodně zdraví a méně jedu.

12.1.2022 22:36
tbpen

XXX.XXX.214.110

alfonzo napsal(a):
hzp
Toto téma,jak na t nemíním nikde zveřejňovat.Petajz je férový chlap a chovatel,tento směr není jeho krédem,tak jak píše,neví.
Vím o tom dost,nejen u neofém,možná byste se divil se kterými předními evropskými chovateli mutací jsem na toto téma vedl hodiny telefonních rozhovorů,proč myslíte,že volali,věděli,že v tom mohu poradit.Jenže to vše je desítky let zpět a netušil jsem kam až to dojde.
Mohu vám jen naznačit,kde hledat informace na toto téma,chovatelé kříženců divočiny s kanáry.Já čerpal ještě ve velkochovu mutačních bažantů.
Musíte však najít někoho kdo to pustí ven,tyto věci se jaksi pomyslnně držejí pod pokličkou.
Jinak jsem nikdy nic nekřížil,ale mám v oku čisté linie,sleduji mutace u různých druhů,takže vidím i tu momentální rychlost přesunu na další druh,je to nesmysl,aby
se spontánní cestou něco hned objevilo u příbuzných druhů.
U malých ptáků to jde velice rychle,třeba u neofém otočíte dvě generace za sezonu,mám odzkoušeno.Přes zimu hejno odchovů v jedné voliéře,lutino samci čtyřměsíční zapářili několik samic,ty snášely do misek s krmením,dal jsem vajíčka pod bourky a měl lutina.V té době bylo tvrzení,že lutino samec nezapáří mladší dvou let.
Toto téma zde nemíním dále rozšiřovat,myslím tím návod,spousta lidí toho využije ke komerčním cílům.

Zdravím ,nechtěl jsem už reagovat ,ale nedá mi to .Dle informací co zde uvádíte jste letitý a zkušený chovatel ,tak je jen škoda ,že jste tenkrát v těch hodinových telefonních hovorech těm předním evropským chovatelům neporadil ,aby nekřížili neofemy a další druhy ,pak jsme tu nemusely na ifauně v roce 2022 řešit spoustu mutantů a bastardů. jinak Vám přeji hodně zdraví a chovatelských úspěchů čistého ptactva

alfonzo

13.1.2022 11:25
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Musím se tomu smát,řešíme švindl s kříženci a slaboduší mě odsoudějí za sbsolutně nesouvisející všci,které jsem o sobě uvedl ve vedlejších vláknech.
A jestli si myslíte,že drahé zařízení,líhně,odchovny,krmivo plné látek na přežtí z vás dělá chovatele,tak jste jen snílci o nesmyslech,pravé chovatelství je o něčem jiném.
A jestli něco nekoupím od předražaných prodejců neznamená,že nemám kvalitu ,umím totiž téměř všechna řemesla,jediné co dnes již nemám je zdraví.
Jen se mě potvrdilo o některých,že jsem měl pravdivé divné tušení,nikdy žádný problém a vyčkávat v koutku,pak zaútočit argumenty,které nemají s tématem žádnou souvislost.

JoPe

Jestli to mám spočítané nemusíte řešit vy,jste mistr světa,dáte na moje slova.Jestli jste si nevšiml,tak praví chovatelé mutací,kteří mě znají se této diskuze zdržují,proč asi?Protože vědí a nepotřebují to zde uvádět.Vy snad nepochopíte,že nejste můj poručník,že nepíšu to co byste chtěl vědět,ano,pustím informaci tak daleko jak chci já,nuťte si k úkonům vlastních snů někoho doma.
Vy byste potřeboval,aby diskuze jela podle vašich not,jenže to by nebyla diskuze,komu ujel vlak psát můžete,horší ,až vám ujedou prachy pro které žijete.
Píšete tady takové nesouvislosti v diskuzi ohledně podvodů s křížením,že už okolo sebe mlátíte jak chcípající kobyla,jste totiž vedle,nedá se to sem nakopírovat z genetické kalkulačky,ani to tam zjistit,tyto věci musí mít člověk v hlavě.
A že je vám tento obor cizí,tak proto já jsem tlachal atd.Jediné co takovým jako jste vy by prospělo,nemotat se do diskuzí v oborech neznámých.

13.1.2022 15:10
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
Musím se tomu smát,řešíme švindl s kříženci a slaboduší mě odsoudějí za sbsolutně nesouvisející všci,které jsem o sobě uvedl ve vedlejších vláknech.
A jestli si myslíte,že drahé zařízení,líhně,odchovny,krmivo plné látek na přežtí z vás dělá chovatele,tak jste jen snílci o nesmyslech,pravé chovatelství je o něčem jiném.
A jestli něco nekoupím od předražaných prodejců neznamená,že nemám kvalitu ,umím totiž téměř všechna řemesla,jediné co dnes již nemám je zdraví.
Jen se mě potvrdilo o některých,že jsem měl pravdivé divné tušení,nikdy žádný problém a vyčkávat v koutku,pak zaútočit argumenty,které nemají s tématem žádnou souvislost.

JoPe

Jestli to mám spočítané nemusíte řešit vy,jste mistr světa,dáte na moje slova.Jestli jste si nevšiml,tak praví chovatelé mutací,kteří mě znají se této diskuze zdržují,proč asi?Protože vědí a nepotřebují to zde uvádět.Vy snad nepochopíte,že nejste můj poručník,že nepíšu to co byste chtěl vědět,ano,pustím informaci tak daleko jak chci já,nuťte si k úkonům vlastních snů někoho doma.
Vy byste potřeboval,aby diskuze jela podle vašich not,jenže to by nebyla diskuze,komu ujel vlak psát můžete,horší ,až vám ujedou prachy pro které žijete.
Píšete tady takové nesouvislosti v diskuzi ohledně podvodů s křížením,že už okolo sebe mlátíte jak chcípající kobyla,jste totiž vedle,nedá se to sem nakopírovat z genetické kalkulačky,ani to tam zjistit,tyto věci musí mít člověk v hlavě.
A že je vám tento obor cizí,tak proto já jsem tlachal atd.Jediné co takovým jako jste vy by prospělo,nemotat se do diskuzí v oborech neznámých.

13.1.2022 15:24
Karel1979

XXX.XXX.45.227

alfonzo napsal(a):

JoPe

Jste starý a zlý muž ,který možná něco ví ale jste pro mne ubozak jak se zde chovate ? Mistr světa u nás se takovým říká prapenis napsal jsem to slušně Vy se vším intelektem si to doplnit neslusne jistě zvládnete,já ani JoPe a spousta ostatních zde nejsme anonym můžete se podívat na profil máte zde tel.na sebe a spolu i komunikujeme jako chovatelé a kamarádi. Chci kupovat kralovaky které jak tvrdíte máte tak se ozvěte a já je od vás možná koupím jestli se mi budou líbit .A teď se do mne pusťte.

alfonzo

13.1.2022 17:07
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Karel1979
Tak já jsem zlý za to,že jsem přitakal,,kupujícímu,že se nejedná o čistou linii,jak uvedl a napsal svůj názor,soudíte člověka,který píše pravdu,to se totiž nesmí,nejsem povinnen psát co se vám hodí do krámu,jen vidím v jak omezené společnosti se pohybuji.
Opravdu se s vámi špatně komunikuje,když něco nevíte,jste hned v totální opozici,znásilňuje to vaše mozečky a jste v tranzu,nemáte věcný argument k dané věci,jen umíte házet smyšlenou špínu ,která nemá hlavu ani patu.To nemáte soudnost,nezapojovat se do něčeho,čemu nerozumíte,ne nemáte,znám tyto rejpaly naprosto do všeho od svého dětství,postupně dospěli a v rejpání se zdokonalili,netušejí ,že jsou jen dunící prázdná nádoba.

13.1.2022 17:44
Pavel 16

XXX.XXX.101.2

alfonzo

Dnes 17:07

Opravdu se s vámi špatně komunikuje,když něco nevíte,jste hned v totální opozici,znásilňuje to vaše mozečky a jste v tranzu,nemáte věcný argument k dané věci,jen umíte házet smyšlenou špínu ,která nemá hlavu ani patu.To nemáte soudnost,nezapojovat se do něčeho,čemu nerozumíte,ne nemáte,znám tyto rejpaly naprosto do všeho od svého dětství,postupně dospěli a v rejpání se zdokonalili,netušejí ,že jsou jen dunící prázdná nádoba.

Pro Alfonza

Tak tato část přesně sedí na tebe! Na této a dalších diskuzích jen špiníš chovatele a jejich chovy ale sám si zde nic nepředvedl a to tě mnohokrát k tomu vyzvali. Tomu se říká zoufalství, ubohost nebo závist. To už si viner sám.

alfonzo

13.1.2022 18:11
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Pavel 16
Vážený snobe,tykejte si sobě rovným a neřešte mě,nikoho nešpiním,ale to nepochopíte,protože chováte také křížence,tudíž,nechcete pochopit,přináší to prachy a to je základ.
Další prosím,který se odklání od tématu koupě čistých neofém modrohlavých a chce mě napsat nějaký fór o mých zkušenostech.Už byste to měli pochopit,že diskuzi zahnojujete zlobou,nesouvisející s vláknem,protože jsem napsal tazateli z tohoto vlákna pravdu.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2022 18:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Neofémy modrohlavé šedozelené-odlétněte konečně z tohoto začarovaného kruhu,vždyť vy za to nemůžete jací jsou někteří lidé.

13.1.2022 18:59
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Neofémy modrohlavé šedozelené-odlétněte konečně z tohoto začarovaného kruhu,vždyť vy za to nemůžete jací jsou někteří lidé.

13.1.2022 19:27
Gloria

XXX.XXX.75.64

Dobrý den jako nestranná osoba ....modrohlave nechovam i když se mi líbí... A jen tak mezi námi chovateli...je to pouze můj nazor . Čtu si zde diskuse a je mi líto jedné věci...vše se hned hodí na prachy o tom že hned každý chová zmetky hádate se jak malý kluci co kdo napsal původní znění bylo zda někdo chová daný ráz modrohlavych. Každá diskuse se zde hned zvrtne do osočování a to že informace nedám a podobně. Každý ať si chová co chce pokud se mu to líbí a prodá to dál tak je to jeho věc a ten co koupy ať nenadava ale je na to na svědomí prodejce.
Do d...... vždyť starý slogan chovatelství byl pro krásu a užitek a jestli někdo z toho má prachy tak ať si je strčí ....... Je to jen jeho věc pokud někdo nechce dát informace ke svému chovu šlechtění atd a pomoc těm co to zajímá ať si je strčí do p......Pokud to člověk chce chovat a chce i cestou chyb dojít k výsledku naučí se zjistí je to delší ale hold tak to je.
Mám jednu prosbu 80 procent jsou zde chovatele 40 plus to zde není ani trochu úcty a charakteru .???? Normálně se bavit jak o šlechtění tak o pomoci a radám..... když mi bylo 8 a šel jsem k chovateli kvůli holubům vykládal mi to jako pohádku a vše šlo teď ....???? Z nebe chytří jsem nespadl nemám chuť se povyšovat atd i já se učím a hledám
Ale co je moc toho dost ..tak vás žádám skuste to i jinak díky mira
Přeji všem ať se daří.

13.1.2022 21:08
baku

XXX.XXX.144.116

Alfonzo -Vás zná každý ,ALE NIKDO vás nezná, vy každého ?Vaše samovolná představa a pasování do mistra i FAUNY ? Mám zájem o váš odchov šlo by to?,aby jste se konečně představil.Dobré oko máte a to žádná.

alfonzo

13.1.2022 21:35
alfonzo

XXX.XXX.0.243

baku
Vy jste snad napadeni nějakou nemocí,já se nikam nepasoval,pasovat nechci,nepotřebuji to,co je k tomu k nepochopení.Jinak máte právo si svobodně myslet cokoli.Jste v jádru sťastní lidé,ale běda tomu kdo ví něco více než vy.
Napište něco k tématu tohoto vlákna a neřešte můj svobodný názor.
Pro další moralisty,doufám,že redakci Ifauny platíte za letitou reklamu v profilech na komerční firmy,komerční chov ryb,komerční stavební firma,já jen když jste tak čistí,jen se ptám,to snad mohu?Jen ochutnejte vaši medicínu.

13.1.2022 22:23
baku

XXX.XXX.144.116

alfonzo napsal(a):
baku
Vy jste snad napadeni nějakou nemocí,já se nikam nepasoval,pasovat nechci,nepotřebuji to,co je k tomu k nepochopení.Jinak máte právo si svobodně myslet cokoli.Jste v jádru sťastní lidé,ale běda tomu kdo ví něco více než vy.
Napište něco k tématu tohoto vlákna a neřešte můj svobodný názor.
Pro další moralisty,doufám,že redakci Ifauny platíte za letitou reklamu v profilech na komerční firmy,komerční chov ryb,komerční stavební firma,já jen když jste tak čistí,jen se ptám,to snad mohu?Jen ochutnejte vaši medicínu.

Možná napaden nemocí,ale vaše pasování je evidentní,Váš názor k zebrám ?,ten byl asi také mimo nemyslíte? Jako většina se přikláním k názoru =představte se nám,aby jsme viděli Vaše výsledky nejen ve světě. Pro mě pouze závist uspěšným lidem nic více jste nepředvedl tzn, žádný odchov ,pod který se můžete podepsat,...

13.1.2022 22:27
raduz

XXX.XXX.123.98

Dobrý večer,

alfonzo měl jsem Vás za člověka, který má sice svérázné vyjadřování i vystupování, ale také umí většinou dobře a k věci poradit. K tomu, co jste zde ale předvedl teď, nemám slov... Dávno jsou doby, kdy se na ifauně řešilo chovatelství a ne vlastní ego, covid, politika a podbné h.....ny.

NA CO ČEKÁTE ADMINE? TOHLE ZBYTEČNÉ VLÁKNO SMAŽTE..

alfonzo

13.1.2022 23:06
alfonzo

XXX.XXX.0.243

raduz
Co stále máte s egem?To je snad davová fantasmagorie,nikomu zde nemíním nic nařizovat a šéfovat tomu,nikdy jsem to ani v nejmenším nenaznačil,jestli to chápete jinak,váš svobodný názor nemíním měnit.
Já jen přitakal zájemci o koupi neofém,který uvedl,že chce pouze čistou linii,že v té inzerci není.Rozvedl jsem to a všichni,spousta i těch,kteří zde nikomu nikdy nepomohli vlasními slovy radou,pouze kopírovači genetické kalkulačky a informací z googlu,se do mě navážejí nesmysly,které s křížením neofém nemají žádnou souvislost.Nějak ztrácím naději,že to zde krom pár schopných inteligentních jedinců dokáže zbytek pochopit.
Asi jsem spoustě lidí šáhl na jejich ego,švindlovat pro peníze,tak se všem harpagonům tímto omlouvám.

14.1.2022 05:04
exotchov

XXX.XXX.168.151

Opravdu pro pobaveni,nelze jinak komentovat ale bavi me to cist.Dekuji

alfonzo

14.1.2022 10:49
alfonzo

XXX.XXX.0.243

neophemaRG
Dobrý den,píšete o ptácích,které tazatel nehledá,hledá šedozelené.Když tedy toliko oponujete mému názoru,kde tedy berou vaše opalinové modrohlavé samice zrcátka tyrkysáků?To není totiž opalinovou mutací,ale těžko vymýtitelný znak po křížení s tyrkysákem.Tentýž znak mají totiž opalinové samice neofémy tyrkysové,některým opalinovým samcům tyrkysákům zrcátko zase chybí,ale tam to patří,jen prohoz samčích a samiččích znaků u jinak čistého druhu.Opalinové tyrkysáky jsem choval a odchovával když jim v klubech neofém říkali straky,jen jsem se tomu smál,věděl jsem,že to se strakou nemá nic společného.A víte jak jsem se svým názorem pořídil proti stádu,ještě hůře než zde,tam kvůli mamonu lítala mnohem ostřejší slova.
Jste podle mého názoru další,který byl podveden.
Nezlobte se,na toto téma zde nejsou lidé schopni slušné komunikace,jen na mě házejí pomyslnnou špínu nesouvisející s tématem,protože neznají sami produkt a nemohou to strávit,uvedl jsem že vidím křížence a je oheň na střeše.Kdyby nadále rozumně komunikovali k věci,mohlo se založit nové vlákno o křížencích a být vše OK.Jestli jste rozumný,tak sám vidíte,že ty výpady ostatních vedou jen ke konfliktu,pravda jim nevoní.Z mého pohledu je to zklamání,za to,že jsem zde hodně napsal o sobě jako málokdo,je vše použito proti mě.Pane,nejsem totiž křivák,narážím na podobné lidi celý život,suveréni s tvrdými lokty nadávající na vše čemu nerozumějí.

14.1.2022 13:34
neophemaRG

XXX.XXX.13.78

alfonzo napsal(a):
neophemaRG
Dobrý den,píšete o ptácích,které tazatel nehledá,hledá šedozelené.Když tedy toliko oponujete mému názoru,kde tedy berou vaše opalinové modrohlavé samice zrcátka tyrkysáků?To není totiž opalinovou mutací,ale těžko vymýtitelný znak po křížení s tyrkysákem.Tentýž znak mají totiž opalinové samice neofémy tyrkysové,některým opalinovým samcům tyrkysákům zrcátko zase chybí,ale tam to patří,jen prohoz samčích a samiččích znaků u jinak čistého druhu.Opalinové tyrkysáky jsem choval a odchovával když jim v klubech neofém říkali straky,jen jsem se tomu smál,věděl jsem,že to se strakou nemá nic společného.A víte jak jsem se svým názorem pořídil proti stádu,ještě hůře než zde,tam kvůli mamonu lítala mnohem ostřejší slova.
Jste podle mého názoru další,který byl podveden.
Nezlobte se,na toto téma zde nejsou lidé schopni slušné komunikace,jen na mě házejí pomyslnnou špínu nesouvisející s tématem,protože neznají sami produkt a nemohou to strávit,uvedl jsem že vidím křížence a je oheň na střeše.Kdyby nadále rozumně komunikovali k věci,mohlo se založit nové vlákno o křížencích a být vše OK.Jestli jste rozumný,tak sám vidíte,že ty výpady ostatních vedou jen ke konfliktu,pravda jim nevoní.Z mého pohledu je to zklamání,za to,že jsem zde hodně napsal o sobě jako málokdo,je vše použito proti mě.Pane,nejsem totiž křivák,narážím na podobné lidi celý život,suveréni s tvrdými lokty nadávající na vše čemu nerozumějí.

Rozumiem vám. Verím, že celý tento konflikt je zbytočný a vznikol na základe komunikačnej bariéry. Myslím, že máte množstvo skúseností s ktorými sa chcete podeliť. Bol by blázon ktorý by si nedal poradiť od skúsenejšieho. Myslím, že neuznavate mutácie ako také a vidíte za ich chovom len biznis. Chceli ste nam povedat, že mutacie v inzeráte vznikli medzidruhovým kríženim, no vyjadrili ste sa zle tym ze na obrázku su krizenci. Myslím, ze doba keď si chovatelia mysleli že cesta k mutaciam je medzidruhove kríženie, je davno preč. Neviem si predstaviť, ze by niekto tym smerom šiel. Myslim v chove Neofem Modrohlavych. Ano máte pravdu, aj ja sa niekedy zamýšľam, z kadiaľ sa zrazu vyrojilo toľko mutácii všeobecne. Nová mutácia znamená veľké peniaze preto si myslim, ze sú v tom zainteresovani skôr geneticki inžinieri, ako bežní chovatelia. A nemáte pravdu, že chováme mutacie pre peniaze. Chov mutacnych vtákov má svoje čaro. Vy preferujete pôvodné prírodné formy ja pociťujem radosť, zvedavosť, adrenalin, šťastie pri odchove mojich. Nechcem sa ceľkom rozpisovat, ale je to taky malý povolený hazard, nieco ako športka . Viete co vám môže padnúť ale co vám naozaj vypadne vidite až v hniezde a tiež keď vám to prvý raz sadne na bidlo. Mám radosť keď je vták zdravý a top. Vyžaduje si to koľkokrát nemalé náklady, ktoré zisk z predaja niekedy nepokryje. Takže myslím, ze väčšina z nás, čo nemáme komerčné chovy ale len zopár párov, si môžeme stále hovoriť,, nadsenci''.
Všetko dobré prajem, veľa zdravia... R. G.

alfonzo

14.1.2022 16:24
alfonzo

XXX.XXX.0.243

neophemaRG
Pane,mutační ptáky chovám ze stejných důvodů,prostě piplačka a překvápko.Dnes to máte jednoduší,dáte na sebe něco o čem víte co v tom je.Já začínal jinak,nebyl chovný materiál,tžeba jen přes štěpitelné ptáky na recesivní mutaci,takže člověk nevěděl co dále štěpí,připadal jsem si jeden čas jako výzkumák,desítky ptáků,které jsem mezi sebou prohazoval a čekal,jestli se to potká,dočkal jsem se kolikráte po mnoha letech,mám úžasnou trpělivost u všeho .Kámoši chovatelé si ťukali na hlavu,jestli nejsem magor,že se s něčím takto morduju,nechápali to,mě to však bylo jedno.
Ale zde neřešíme spontánně vzniklé mutace,které byly udrženy u čistého druhu,ale křížence.
A když jste uvedl peníze,ano,pokud někdo něco pokříží a prodává za nehorázný peníz druhým s tím,že je to čistý druh je podvod.Jinak nikomu férovému jsem nikdy nic nezáviděl a závidět nebudu,závidějí jen neschopní.
Ať se daří.

11.6.2022 21:14
jarku

XXX.XXX.23.53

petoc napsal(a):
Dobrý deň,
myslíte tieto?
Lepšie foto nemám.

+
Zdravím můžete mě poslat e-meil, děkuji spacek-jarku,.

3.9.2022 11:56
elda15

XXX.XXX.50.170

Dobrý den, já mám letošní šedozelené.

6.9.2022 20:01
jarku

XXX.XXX.51.169

Můžete se ozvat odkud jste,dati kontakt,dik jarku

Přidejte reakci

Přidat smajlík