Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lusy142

24.3.2022 16:09
Lusy142

XXX.XXX.10.17

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to u korel s páření příbuzných. Zda vadí např. Když spolu mají "táta" a "dcera" mladé. Vím že je to blbý dotaz, ale zajímá mě to.

24.3.2022 17:24
exotchov

XXX.XXX.168.151

Lusy142 napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to u korel s páření příbuzných. Zda vadí např. Když spolu mají "táta" a "dcera" mladé. Vím že je to blbý dotaz, ale zajímá mě to.

Ano pribuzenska plemenitba za urcitym cilem existuje.mate internet a ke studii je tam toho mnoho,nebudu opisovat. takze studujte.

24.3.2022 18:03
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Lusy142 napsal(a):

Dostala jste správnou odpověď od exotchov.
Já jen dodám. Nemáte blbý dotaz. Mám padesátiletou zkušenost s chovem všech možných druhů ptáků, ale vy se ptáte na korely.
Pokud víte, že rodiče jsou nepříbuzní, klidně nechte potomky odchovávat, ale při prodeji tuto informaci sdělte kupujícímu.\Pokud by znovu pářil sourozence a pod, vzniknou problémy a dnes je už asi u těch korel příbuzné vše se vším, když se nevedou rodokmeny jako třeba u králíků, ale i tam se asi švindluje. Třeba se mýlím a rád si vyslechnu kritiku .

Lusy142

24.3.2022 19:01
Lusy142

XXX.XXX.10.17

Děkuji za odpovědi

24.3.2022 20:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

Moudivláček napsal(a):
Dostala jste správnou odpověď od exotchov.
Já jen dodám. Nemáte blbý dotaz. Mám padesátiletou zkušenost s chovem všech možných druhů ptáků, ale vy se ptáte na korely.
Pokud víte, že rodiče jsou nepříbuzní, klidně nechte potomky odchovávat, ale při prodeji tuto informaci sdělte kupujícímu.\Pokud by znovu pářil sourozence a pod, vzniknou problémy a dnes je už asi u těch korel příbuzné vše se vším, když se nevedou rodokmeny jako třeba u králíků, ale i tam se asi švindluje. Třeba se mýlím a rád si vyslechnu kritiku .

Pokud víte, že rodiče jsou nepříbuzní, klidně nechte potomky odchovávat, ale při prodeji tuto informaci sdělte kupujícímu.\

a to jako proč ? Jen tak ?

pravdu má exotchov pribuzenska plemenitba za urcitym cilem existuje

ve vaší (moudiv) odpovědi ŽÁDNÝ cíl nevidím, jen úplně zbytečný inbreeding

24.3.2022 20:40
petajz

XXX.XXX.141.153

lupus4 napsal(a):
Pokud víte, že rodiče jsou nepříbuzní, klidně nechte potomky odchovávat, ale při prodeji tuto informaci sdělte kupujícímu.\

Pokud by si kupující od takto složeného páru kupoval více ptáků tak je taková informace určitě důležitá a slušná.

24.3.2022 20:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

já ale nemluvím o informaci (to je samozřejmě dobře) ale o tom dělat nejbližší příbuzenskou jen tak zbůhdarma a zbytečně, navíc u druhu, kde se vhodné nepříbuzné protějšky snadno seženou ...

PS. pak se brečí jak jsou ptáci "prťaví" oproti minulosti...

24.3.2022 20:51
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

lupus4 napsal(a):

Pane lupus4 ,
v mé odpovědi byl jediný cíl odpovědět na laický dotaz tazatelky srozumitelnou větou. Nic víc.
Třeba vaše reakce ji poučí více.

i

Přidejte reakci

Přidat smajlík