Rýžovník

Prodám Rýžovníka šedého - Prodám letošní odchov rýžovníků. Přírodní zbarven...
250 KčGenetika rýžovníků je uvedena na webu klubu chovatelů rýžovníků.Zadejte www.kchr.kpep.
gaborik123
napsal(a):
Ahoj ,
Potreboval by som helfnuť s genetikou pri zloženi chovneho paru .
Moja otazka , ake budu mlade keď 1,0 Hnedy x 0,1 Pastel
1,0 hnedy x 0,1 pastelová
50 % 1,0 hnedy / pastelových
50 % 0,1 hnedych
Je to takto spravne ?Diky
Jen se chci zeptat tak že zvědavosti.
K tomu plavému (hnědému) samci jste nakonec sehnal pastelovou? A v Nymburce na derby? Jen pro zajímavost ještě ta pastelová je jaké řady šedé nebo hnědé?
A další otázka kde jste přišel na to že váš 1,0 štěpí na pastelové? Je to koupený pták ve zverimexu a rodiče neznáte. Tak bych vycházel s toho že je to prostě 1,0 hnědý (plavý) a pokud máte šedou pastelovou tak by měly být mladé šedé 1,0 štepitelní na pastelové +plavé 0,1 jen štepitelné na plavé, ale ovšem vše může být úplně jinak pokud vaše 0,1 je hnědé řady! Nebo dokonce se může stát že oba ptáci štěpí třeba na opálové a samice pokud je šedá klidně může štepit na plavé. Ono je to těžko. Byt váma tak se v tom tak nevrtám a prostě zkusím odchov a ono ukáže co vyjde a potom se můžou dělat závěry, dle odchovu.
Takže tak asi.
Ale stejně bych rád viděl tu pastelovou jestli máte foto bylo dobré. 😉
Mam parik straku s bielym samcom , aktualne sedi zatim sedi 5 vajec čakam ěšte jedno možno dve , tento par mam od chovatela.
Hnedy samec je zatím sam .Vic ryžovnikov nemam .Premyšlal som o množeni a preto som sa pytal na genetiku.V Nymburku som mal zajem o kupu ryžovnikov pastelovych , ale vystavovatel nepredaval.Snaď na podzim v Lysy nad Labem .Ďakujem za Vašu odpoveď.
Vyšla z hniezda tak som rychlo vyfotil ale su to rozmazane fotky stara sa skutočne moc dobre a vyletava jen jist a omočit se vodou a hned je v hnizde .Sou to jeji prvni vejce. Uvidime jak dopadne odchov a kolik jich bude oplozenych .
gaborik123
napsal(a):
Mam parik straku s bielym samcom , aktualne sedi zatim sedi 5 vajec čakam ěšte jedno možno dve , tento par mam od chovatela.
Hnedy samec je zatím sam .Vic ryžovnikov nemam .Premyšlal som o množeni a preto som sa pytal na genetiku.V Nymburku som mal zajem o kupu ryžovnikov pastelovych , ale vystavovatel nepredaval.Snaď na podzim v Lysy nad Labem .Ďakujem za Vašu odpoveď.
Tak to jo. Já byl také v Nymburce a snad jen opravdu z vystavených jinak myslím tam byli bílí. Ale nebylo moc času neboť jsem pendkoval při posuzování 😁.
Jinak k tomu vašemu samci hnědému bych vámi tak sehnal hnědou nebo šedou a dobře vybíral ptáka čistého, ne z bílým peřím. Ten váš vypadá čistě a bylo by škoda zánět fleky do chovu. Vždy je lepší opřít se o pěkné přírodní a naštepít si sám a svůj štepitelný odchov používat dál. Já to tak dělám. Škoda že jste nevznesl dotaz loni v listopadu to jsem dával přebytek odchovů pryč a byl mimořádný rok na samice 😁. Ale nejste sám co shání 0,1 hnědou já si nechal taky 1,0 loňského hnědého ale zatím je taky sám. To co jsem měl samice byly bohužel příbuzné. A jinak bílé bych nedával do čistých ptáků zbytečně se dělá odpad v podobě fleků pod zobákem tam je jediná volba buď bílá nebo max ty straky. Je třeba držet čisté ptáky, člověk se projde kolikrát po burzách a nenajde čisté všichni to množí jen aby byly mladé. Proto když postavím přenosku a jsou tam čistí ptáci vždy se ztratí rychle, je o ně zájem. 😉
:D:D:D Ja neak minuly rok pred listopadem začinal jenom s chovem Ryžovniku .Před tím sem žádne ptáky nechoval, ale Rejžaky mne dostali.
No ućím se a ješte toho strašne moooc nevim Vzhledem k tomu, že bydlím na byte tak ma predstava do budoucnosti byla takova ,že by sem mnel v kleci parek hnedych , parek pastelovych a parek tu straku s bilym samcem .Tohle by som mnel napořad a ješte bych udelal jednu pruletovku pro mlade ,ktere by sem musel rozdavat a prodavat po burzach, protože na byte na to jednoducho neni misto.
Tohle sou me nejoblibenejši barvy Ryžovniku proto mne zajimala ta genetika.
Kdybych mnel barak se zahradou tak bych mnel voliery podle barev Ryžovniku na to sem dost velky šilenec , ale nejde to .Dekuji za reakci a preji hodne štestí .Kdyby ste nahodou vedeli o neake hnede samici , nebo pastelovem pariku určite budu mit vždy zajem , ale spiše ptaci vystavnich tvaru ten ze zverimexu byl zakoupen jenom z litosti v jakem byl stavu ,ale po prepereni mne odmenil to sem mnel kliku v tomhle. Ale už ze zverimexu...radeji tam nepujdu zakazal by sem tam prodej ptaku v tech podminkach co tam maj no ....