Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Johny12

17.7.2022 17:53
Johny12

XXX.XXX.20.4

Zdravím, vím že o vápence tu bylo již mnoho diskuzí ale stále nejsem si jistý zdali se jedná o vapenku.Pri kontrole nových kusů jsem si nevšiml (vapenky?). Cca po týdnu jsem si všiml vyrůst kolem očí a po následně kontrole jsem zjistil toto (viz foto). Andulka přijímá potravu chová se normálně žádné přehnané drbání nic co by naznačovalo parazity. Nohy jsou v pořádku. S vapenkou jsem se ve svém chovu ještě nesetkal tudis bych vás zkušenější chovatele rád poprosil o názor. Děkuji.

17.7.2022 18:44
Santi

XXX.XXX.76.225

Podle mne ano. Nasaďte např. Biomectin. Kapka pod křídlo, vse vydezinfikovat a vyměnit větve.

17.7.2022 20:06
lavice

XXX.XXX.224.145

Johny12 napsal(a):
Zdravím, vím že o vápence tu bylo již mnoho diskuzí ale stále nejsem si jistý zdali se jedná o vapenku.Pri kontrole nových kusů jsem si nevšiml (vapenky?). Cca po týdnu jsem si všiml vyrůst kolem očí a po následně kontrole jsem zjistil toto (viz foto). Andulka přijímá potravu chová se normálně žádné přehnané drbání nic co by naznačovalo parazity. Nohy jsou v pořádku. S vapenkou jsem se ve svém chovu ještě nesetkal tudis bych vás zkušenější chovatele rád poprosil o názor. Děkuji.

Myslím též. Ozobí potírat pár dnů stol olejem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2022 15:43

lavice napsal(a):
Myslím též. Ozobí potírat pár dnů stol olejem.

Tyhle rady chápu před xx lety, ale nyní?

Úplně stačí jedna kapka Ivomecu pod křídlo na žílu. Otázka pár desetikorun za x ml. Za 14 dní zopakovat. Nemusíte trápit andulku chytáním a mazáním.

Jinak vše vydezinfikovat (+ bidla vyměnit za nová), zatím bych ji umístila do klece, ať se to dá dobře čistit. Pokud jste ji pustil už do voliéry mezi ostatní, tak vydezinfikovat celou voliéru + všechny přeléčit (opět kapka pod křídlo).

Bohužel vápenka je u andulek velice častá. Pro příště doporučuji karanténu a přeléčit preventivně.

18.7.2022 17:50
kkki

XXX.XXX.54.213

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tyhle rady chápu před xx lety, ale nyní?

Úplně stačí jedna kapka Ivomecu pod křídlo na žílu. Otázka pár desetikorun za x ml. Za 14 dní zopakovat. Nemusíte trápit andulku chytáním a mazáním.

Jinak vše vydezinfikovat (+ bidla vyměnit za nová), zatím bych ji umístila do klece, ať se to dá dobře čistit. Pokud jste ji pustil už do voliéry mezi ostatní, tak vydezinfikovat celou voliéru + všechny přeléčit (opět kapka pod křídlo).

Bohužel vápenka je u andulek velice častá. Pro příště doporučuji karanténu a přeléčit preventivně.

Dobrý den a Vy při té kapce na žílu ptáka nechytáte? K.

Johny12

18.7.2022 18:51
Johny12

XXX.XXX.20.4

Děkuji za reakce. Bohužel jsem ji nechal pouze 1tyden v karanténe a vypustil ji společně do nové voliery. Už na tom pracuji. Ještě jednou děkuji.

18.7.2022 18:55

kkki napsal(a):
Dobrý den a Vy při té kapce na žílu ptáka nechytáte? K.

Ano, ale jednou. Ne xx dní opakovaně. 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík