Prodám výstavní andulky TCB

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky texas clear body z venk...
Zdravím, mám dotaz. Mám doma andulky, ale jelikož na ně nemáme tolik času, ani nechtějí příliš opouštět klec, napadlo mi, zda by jim nebylo lépe ve venkovní voliéře. Samozřejmě bych je tam dala až na jaře, ale vybrat vhodnou voliéru bych mohla přes zimu.
Dotaz zní. Mohu takto dát ven i andulky, které žijí už 3 roky doma? Voliéra by byla bez záletu, jen na zimu bych jí mohla něčím zakrýt.
Je to reálné? Jsem z Jižní Moravy, takže zimy nejsou tak zlé, ale minus 12 už jsme tu taky měli. Děkuji za odpověď.
Nápad to dobrý je, ale musí se doladit detaily. Osobně bych andulky stěhovala do současné klece na zimu, nebo někam kde nemrzne. Andulka je otužilý pták a snese i mráz, ale musí být na něj zvyklá. Na zimu je důležité, aby měli místo, kam jim nebude foukat a pršet či sněžit. Průvan je nejhorší pro ptáky. Otázkou je, jak velkou voliéru si pro ně představujete, či jaké máte prostorové možnosti. Možná by kvůli zimě bylo ideální, kdyby voliéra byla zastřešená (částečně či úplně) a ze tří stran aby měla pevné stěny. A na zimu něčím zakrývat i přední stranu. Poraďte se s chovateli, kteří je mají celoročně venku, zajeďte se k nim podívat. Ti Vám poradí nejvíce a třeba i řeknou co by příště udělali jinak. Samozřejmě nesmí zamrznout voda a krmivo i to je třeba pořešit
...ale vybrat vhodnou voliéru...
doufám, že tím nemyslíte nějakou nablblou předraženou stojatou klec ala panelák, nejlépe si udělat přesně na míru dle místa, které jim chcete vyhradit a přimlouvám se za min 2,5 - 3 m délky, zálet (cca 1/3)klidně můžete mít zasklený (místo dřevěného) a místo i dvojpletiva , které na zbytek (nezálet) vřele doporučuju
když je dáte ven po proběhlých ledových mužích adaptují se naprosto v klidu
Uživatel s deaktivovaným účtem
A jaké místo na voliéru máte? Tím bych začala. :) Andulky ocení nejvíc délku voliéry. Ideálně ty 2-3 m (délka) x min.1 (šířka) x 2m (výška). Zálet jim stačí dřevěný nebo dost lidí dělá třeba zákoutí z polykarbonátu. Základ je, aby se měly kam schovat před deštěm a větrem. Pak jim nevadí ani mrazy. Chce to taky silná bidla, aby si schovaly bez problémů nohy pod peří a prsty jim neomrzaly.
Jinak určitě bych počkala až na jaro. Teď už je pozdě je stěhovat z domova ven. To vám nastydnou.
Určitě počkám na jaro. Ale přes zimu chci
voliéru objednat. A chci na to mít čas. Voliéra by stála u zdi ve dvoře. Z jedné strany zděná kůlna ( asi 3 m od konce voliéry, vedle ní asi metr další voliéra, pak 2 m a barák. Ta už stojící voliéra je 2 m x 179 cm a hloubku nevím, asi do metru. Je v ní pár hrdliček chechtavých ( starší samička má snad 13 let), tak andulčí voliéra by měla být tak nějak podobná, jak to naměřím, tak akorát delší. Voliéru mi vyrobila kamarádka, moc se jí povedla( její dceři se líbili moje hrdličky, tak jsem jí dala mladé, tak kamarádka postavila voliéry rovnou dvě, ovšem ta jejich je tak trojnásobná 😁).
Bohužel, po kamarádce už voliéru chtít nemohu, má v současné době své problémy.