Dobrý den. Chtěl bych se zeptat chovatele větších druhů zda řešily stížnosti na hluk a případně jak to dopadlo. Samozdřejmě, že jsem si prohlídl starší diskuze. Vím že hygiena hluk neměří, ale zdravotní ústav ano. Sousedé si neustále nahrávají zvukové záznamy k soudu. Nechápu, vždyť je tolik chovatelů a že by všichni své papoušky chovali někde na samotě u lesa? Je možné se na něco takového u soudů dovolávat? Když se papoušek hlasově ozve, tak chápu že je to pro někoho moc, ale není to přece například hodinu v kuse.
Prosím řešil někdo podobný problém. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za hluk podle věty první se nepovažuje zvuk působený hlasovým projevem fyzické osoby, nejde-li o součást veřejné produkce hudby v budově, hlasovým projevem zvířete, zvuk z produkce hudby provozované ve venkovním prostoru, zvuk z akustického výstražného nebo varovného signálu souvisejícího s bezpečnostním opatřením76), zvuk působený přelivem povrchové vody přes vodní dílo sloužící k nakládání s vodami, zvuk působený v přímé souvislosti s činností související se záchranou lidského života, zdraví nebo majetku, řešením mimořádné události, přípravou jejího řešení nebo prováděním bezpečnostní akce nebo mimořádné vojenské akce76).
to je zákon o veřejném zdraví.
napsal(a):
Za hluk podle věty první se nepovažuje zvuk působený hlasovým projevem fyzické osoby, nejde-li o součást veřejné produkce hudby v budově, hlasovým projevem zvířete, zvuk z produkce hudby provozované ve venkovním prostoru, zvuk z akustického výstražného nebo varovného signálu souvisejícího s bezpečnostním opatřením76), zvuk působený přelivem povrchové vody přes vodní dílo sloužící k nakládání s vodami, zvuk působený v přímé souvislosti s činností související se záchranou lidského života, zdraví nebo majetku, řešením mimořádné události, přípravou jejího řešení nebo prováděním bezpečnostní akce nebo mimořádné vojenské akce76).
to je zákon o veřejném zdraví.
Vážená paní,
odpověď odborná, pro laiaka nic moc. Rušení nočního klidu od 6 do 22 hod je u papoušlků asi půl roku nenapadnutelné. V létě ary, amazoňani a dakší ráno řvou a kdo chová bažanty, tak ví o čem v době toku mluvím. Kolem poledne papoušci spí a po 16 hodimě se zase ozvou. A co sekačky, pily a pod,. Buďme trochu tolrentní. On třeba v létě i malý kohout dobede ráno zvednout ze židle i kliďase.
V našem desetitísovém městě jsme chtěli řešit klid v sobotu a neděli. |Ale žije zde spousta chalupářů. Kdy mají posekat trávu, nařezat dřevo ? Vyhláška by to neřešila Kdo by to kontroloval a postihoval ? Byl jsem proti takovéto restrikci a dobře, že neprošla.
Měli bychom být vzájemně tolerantní. Umíme to dnes ? .

Moudivláček
napsal(a):
Vážená paní,
odpověď odborná, pro laiaka nic moc. Rušení nočního klidu od 6 do 22 hod je u papoušlků asi půl roku nenapadnutelné. V létě ary, amazoňani a dakší ráno řvou a kdo chová bažanty, tak ví o čem v době toku mluvím. Kolem poledne papoušci spí a po 16 hodimě se zase ozvou. A co sekačky, pily a pod,. Buďme trochu tolrentní. On třeba v létě i malý kohout dobede ráno zvednout ze židle i kliďase.
V našem desetitísovém městě jsme chtěli řešit klid v sobotu a neděli. |Ale žije zde spousta chalupářů. Kdy mají posekat trávu, nařezat dřevo ? Vyhláška by to neřešila Kdo by to kontroloval a postihoval ? Byl jsem proti takovéto restrikci a dobře, že neprošla.
Měli bychom být vzájemně tolerantní. Umíme to dnes ? .
neumí.
zkusím to teda i pro laiky a lidi, co mají problém se čtením dlouhého textu.
projev zvířat není hluk. tzn. smolík, hygiena ani zdravotní ústav to neměří.
napsal(a):
neumí.
zkusím to teda i pro laiky a lidi, co mají problém se čtením dlouhého textu.
projev zvířat není hluk. tzn. smolík, hygiena ani zdravotní ústav to neměří.
To je právě to čemu jsem se chtěl vyvarovat. Příspěvkům tohoto typu a typu přeskočte plot a vyřiďte si to ručně. Moc si vážím vaši snahy, ale nějak jsem očekával praktické zkušenosti, nikoliv teoretické. Mimochodem zdravotní ústav už údajný hluk u nás měřil. A tento dokument bude sloužit jako důkazní materiál. Proto prosím tady nepište, že zdravotní ústav toto neměří. Děkuji.

ex-ptactvo
napsal(a):
To je právě to čemu jsem se chtěl vyvarovat. Příspěvkům tohoto typu a typu přeskočte plot a vyřiďte si to ručně. Moc si vážím vaši snahy, ale nějak jsem očekával praktické zkušenosti, nikoliv teoretické. Mimochodem zdravotní ústav už údajný hluk u nás měřil. A tento dokument bude sloužit jako důkazní materiál. Proto prosím tady nepište, že zdravotní ústav toto neměří. Děkuji.
pokud proti vám někdo sbírá takové důkazy, tak výše máte odcitován relevantní odstavec ze zákona o veřejném zdraví.

Ještě si počtěte tady https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3994406/zase-urvany-psisko
Vážení, jen slovo starce.
Psi štěkají, ovce bečí, prasata smrdí, ale na talíři už ne. Kohouti kokrhají, husy kejhají atd. Je to na nervy.
Je třeba se trochu respektovat, nedělat si schválnosti. V sobotu a neděli vypustím křiklouny z vnitřních voliér v 8. 30 nebo v 9 hod. A stížnost, že si dotyčný chce pospat do jedenácti je trochu zvláštní. Na kostele zvoní brzo ráno a taky si nikdo nestěžuje.
Zašíná nám vše vadit. Lupení listnáčů, posyp silnice - vždyť to zjara práší. sůl nevadí a kam ta sůl v půdě zmizí nikoho nezajímá.
Jak říkal můj děda po válce. Bída na Vás. Možná to nebude trvat dlouho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Bohužel souseda si nemůžeme vybrat a pokud nám osud přiřadí b..a čekají nás krušné časy.Dobře se to říká,ale přeji pevné nervy a výdrž.Právě v tom co jsem napsal několik let i z ptáky lítáme a věřte není to nic příjemného.
me zase volaji do prace ze tam kradu jelikos delam ve mlyne a chovam nejakou drubez a dva emu treba dneska zrovna ale bohuzel sef ho odpalkuje pac to mam domluvene snim a beru si zlomky a odpady ze zrna souseda si nevyberes ja jsem dum zdedil on tu bydlel driv ze zacatku jsem ulevoval ve vsem co mu vadilo mu utika pes jeho decka lozi pres muj plot k drubezi nahani je tam kameni pomnich hazely me najizdi babetou na plot a drazdi moje psy pak se divi ze kdyz jde ze by ho nejradeji sezrali a kdyz chci to snim resit ani nevyleze z baraku a jak me vidi tak zaleze tel nebere na sms neodpovida a pritom chova taky drubez husy moraky a je cely zivot z dediny proste nekteri lide jsou horsi nez zvirata jak se rika ale co jsem ho poznal vim ze zvire je 100x chytrejsi ne z nekteri jedinci mezi nami
ex-ptactvo
napsal(a):
A co jste čekal? Že to nějaký chovatel vyhrál? No samozřejmě, že to vyhrál a vyhrajete nepochybně i vy. Druhá věc, je, že se do budoucna vystavujete možnosti různých schválností typu rušení ptáků, neustálým podnětům na cokoli (kouří mu komín, támhle tu kůlnu nemá zapsánu v KN, slovně mě napadl, parkuje mi před domem, dal mi facku, no na co si vzpomenete). Takže nechápu o co vám jde. Stejně nakonec přestanete ptáky chovat, nebo se odstěhujete, nebo mu tu hubu prostě zmalujete. Pokud to protistrana nevzdá.