Já vím, že se tak obecně nedá dělat vůbec nic, ale asi už jsem tak frustrovaná, že potřebuju, aby to někdo konečně vyslechl.
Jsem tu psala už dávno, že soused má uřvanýho NO, který pravidelně v pět ráno začne řvát... Není to štěkání, je to fakt řev a to prostě pár metrů od mýho okna. Odehnat se dá, ale za pět minut se samozřejmě vrátí. Štěká na jinou sousedku, která se pohybuje po své zahradě.
Celkově se mi nelíbí myšlenka, že bych měla já nějak upravovat svůj den nebo svoje zvyky jenom proto, že soused má psa... Chápu, že plno lidí v pět normálně vstává, ale já nemusím a i kdybych na tu pátou vstávala, je hrozný začínat den tímhletím. Víte co, já ten jeho život taky nijak nenarušuju vlastnictvím svého psa, nikoho neobtěžuju svou existencí, snažím se být ohleduplná a když něco podělám, tak se slušně omluvím. Jeho pes je přece jenom jeho problém a nemá právo obtěžovat žití ostatních.
Na obci si můžu stěžovat těžko, protože tam má kamarády, s ním domluva není. Když vidí kohokoli z nás, kdo by s ním chtěl mluvit, tak se uteče schovat, aby s náma nemusel mluvit. Normální pokusy o domluvu samozřejmě proběhly. I kvůli tomu, že pes zdrhal a ohrožoval další majitele psů . Z jeho dcery nakonec vypadlo, že ona se fakt snaží, ale že tatík nám to všem dělá naschvál a když není doma, tak že ho pouští, že pes neutíká. On se tomu vždycky doma směje, jak už ho zase pustil. Jednou právě napadl moji mámu se psem. Tou dobou už chodila s paralyzérem, pes se nás díky tomu bojí, stačí aby si jen uvědomil, že jsme to my a zdrhne. Pán si zřejmě myslel, že se jeho psa všichni bojí a když zjistil, že to tak úplně není, tak "utíkat" přestal. Jako jsem si jistá, že pánovi šibe.
Sousedku, na kterou ten pes štěká, nemá soused rád, protože ji považuje za "náplavu", prostě není zdejší fosilie jako všichni tady a je mu trnem v oku. Svého psa na ty její i štve k plotu, když není doma a podporuje ho v nenávisti k nim.
Říkám to fakt nerada, ale v tuhle chvíli toho psa nemůžu vystát natolik, že kdybych ho beztrestně mohla sejmout, tak to udělám bez přemýšlení a ve vteřině, byť ten pes za to vlastně taky nemůže, ale kdyby mi někde venku naběhnul do feny (a přiběhl dostatečně blízko, což se nestane, protože si ke mně nedovolí vůbec přiblížit), tak fakt neručím za to, jak dopadne, protože se to ve mně střádá celý tenhle rok a už fakt prostě nemůžu. Jsem na něj alergická už i ve chvíli, kdy jen stojí za plotem a kouká. Je mi to na jednu stranu líto, ale už fakt nemůžu. Nenávidím ho a jediný, co mi ty příšerný rána trochu zlepšuje je představa, že se mu už konečně něco stane. A já fakt prostě nechci takhle přemýšlet.
Po tom, co všechno jsme zkusili normální cestou, pokusy o domluvu, mě už napadá jen to, že se holt každý ráno v pět seberu a jak řve, tak holt budu vyzvánět sousedům na zvonek a každý den každý ráno, přesně stejně, jak řve ten pes, dokud s tím něco nezačnou dělat. Je mi ale líto jeho manželky a dcery, které ten problém nedělají, eskaluje to pán a schválně. Celý život jsme spolu měli normálně dobré vztahy, ale přes covid pánovi asi jeblo v kouli a je to fakt peklo.
rapotacka11
napsal(a):
holt budu vyzvánět sousedům na zvonek a každý den každý ráno,
přesně stejně, jak řve ten pes,
U nás to dělal jeden soused druhému.
Jakmile ráno zakokrhal kohout,
majiteli vyzváněl telefon.
Já bych vůbec neřešila nějakýho kohouta nebo kdyby ten pes prostě zaštěkal na kolemjdoucí, jak to psi dělají.
Ale tohle je peklo. To je třeba hodina řevu s pětiminutovýma přestávkama. Že bych třeba spala s otevřeným oknem si můžu nechat zdát.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Párkrát bych pořídila nahrávku na mobil. A pak začala pravidelně volat policajty s oznámením na rušení nočního klidu. Nenechala bych se odbýt, trvala bych na sepsání oznámení a tohle, předané na obec, už se ignorovat a stopit nedá. Jinou cestu nemáte.

vidím to na nějaké první projevy demence u souseda. Zkusila bych ještě jednou promluvit s dcerou a manželkou toho pána. Bez nich to nepůjde - možná, když si uvědomí, jak je to "rozjeté", tak nějak zasáhnou. Je to těžké - pro ně jistě také ( a asi nejde jen o štěkot psa)

Asi bych si zkusila odhlučnit místnost a nebo spát v jiné místnosti v domě.
S tímhle se kromě velké prudy nedá nic moc dělat...
Dcérky by mohly přesvědčit starého pána, aby se psa zbavil, pokud by hlásily, že jim to vadí taky.
Ale obec a policajti dle mého nic nezmůžou, když je s nimi jedna ruka.
Navíc takový člověk by se ještě mohl mstít.

Já bych neřekla, že je to nastupující demence. Ale prostě jenom schválnost. Někteří lidé mají takovou povahu.
Zvonit na ty sousedy v pět ráno, když začne pes štěkat, považuji za docela dobrý nápad. Pokud tím budou trpět i manželka a dcera dotyčného, tak si souseda snad už opravdu srovnají. Hlavně, pokud se tak rozhodnete, tak vytrvejte, ať zvítězíte. Bude to možná ale vítězství Pyrrhovo, protože naschvály ze sousedovy strany se mohou stupňovat.

A jinak řešení "Vasyl a jeho bratři".
Tj. najmout čtyři statné chasníky, černé obleky, kravaty, tmavý brejle, přijet SUV s tmavými skly takhle v podvečer, rozestavět se před dveřmi a slušně a věcně si se sousedem promluvit, že by si měl rozmyslet dělat v okolí neplechu, jinak za sousedem přijedou na delší návštěvu... (blíže nespecifikovat)
napsal(a):
Asi bych si zkusila odhlučnit místnost a nebo spát v jiné místnosti v domě.
S tímhle se kromě velké prudy nedá nic moc dělat...
Dcérky by mohly přesvědčit starého pána, aby se psa zbavil, pokud by hlásily, že jim to vadí taky.
Ale obec a policajti dle mého nic nezmůžou, když je s nimi jedna ruka.
Navíc takový člověk by se ještě mohl mstít.
To je přesně to, co odmítám podstupovat. Překopávat si doma cokoli kvůli tomu, že soused je im becil. On se chová, jak když si neuvědomuje, že jeho pozemek má hranice a že jeho svoboda končí tam, kde začíná svoboda dalších. Je zvyklý, že právě když cokoli, tak každý jen uhne, zmlkne, neřeší, aby s ním byl zadobře a bude po jeho, protože on je pán důležitej. A já mu tohle prostě tolerovat nechci, protože jsem dospělej svobodnej člověk, který má právo přece normálně existovat.

Já vám rozumím. Nevím, co bych v takové situaci dělala. Asi bych se poradila s právníkem...

Nejcitlivější částí lidského těla je peněženka.
Opakované pokuty za rušení nočního klidu by mu mohly napovědět, že takové naschvály se nevyplácejí.
Edit: Poradit se s právníkem. Hm. Jako vyhodit pár tisíc za konzultaci, ze které odejde s tím, ať volá na policii nebo podá občanskoprávní žalobu u soudu? To myslím ví i zadarmo.
Do 6:00 existuje tzv. noční klid.
A kromě toho Občanský zákoník říká, že "že vlastník se zdrží všeho, co způsobí, že odpad, voda, kouř, prach, plyn, pach, světlo, stín, hluk, otřesy a jiné podobné účinky (imise) vnikají na pozemek jiného vlastníka (souseda) v míře nepřiměřené místním poměrům a podstatně omezují obvyklé užívání."
Takže si určitě tyto psí výlevy nahrajte, ještě lépe natočte tak, aby ze záběru bylo patrné, že jde o opakovaný a vámi nevyprovokovaný jev a v kolik hodin se tak děje.
Nevím, jak velkou obec máte, ale podobné stížnosti řeší (kromě policie) také přestupková komise, která ovšem na menších obcích zřízená není, tak byste se mohla obrátit na pověřenou obec.
Možná by bylo dobré začít nějakým "úředně se tvářícím dopisem sousedovi", který by vám měl napsat právník s citací různých zákonů a reálně vypadající pohrůžkou soudem.
Držím palce. Ó, jak jsem vděčná za zdejší velké pozemky, kde si se sousedy vidíme jen střechy a jsme dobrými kamarády...
napsal(a):
A jinak řešení "Vasyl a jeho bratři".
Tj. najmout čtyři statné chasníky, černé obleky, kravaty, tmavý brejle, přijet SUV s tmavými skly takhle v podvečer, rozestavět se před dveřmi a slušně a věcně si se sousedem promluvit, že by si měl rozmyslet dělat v okolí neplechu, jinak za sousedem přijedou na delší návštěvu... (blíže nespecifikovat)
On má od myslivců důrazně přislíbeno, že jestli se ten pes jen nachomýtne někde mimo obydlenou oblast, tak už se nevrátí.
Obecně hlavně proto, že mu bylo mockrát jasně dáno najevo, že to samovenčení jeho psa jednou skončí ošklivě, včetně jasný ukázky, kdy opravdu viděl, že i my máme možnost, jak se s jeho psem vypořádat a ublížit mu, vyhráli jsme aspoň tuhle část sporu.
Jinak on se po zahradě pohybuje jen odpoledne, kdy je ticho. Ráno ani večer, když ten pes nejvíc řve, venku samozřejmě není (doma to ale slyšet musí) a když ho na to upozorní někdo přes den, tak vás označí za lháře. Měl už takhle zle i s jinými lidmi, pes někde někoho snad chňapnul za ruku nebo co. V podstatě všechno, co ten pes dělá když u toho není, se neděje a všichni lžou.

Vasyla s bratry nezajímá, že pes právě teď neřve. A tím diskuse končí.
Espiro: pěkně mi nahrála Šarina - toho právníka bych konzultovala právě kvůli nějakému úředně znějícímu prohlášení, které by mohlo spadnout rušiteli do schránky. Nějaké ty paragrafy, já nevím, třeba předžalobní výzva, jestli to jde, s vyčíslením případné finanční náročnosti pokut a tak. Pěkně si kopii schovat, doručenka, aby bylo ofiko jasné, že jsem se pokoušela řešit věc předem domluvou a smírně. A třeba by mi právník poradil i jiné věci. Třeba by šlo souseda obtěžovat i dalšími nápravami neutěšeného stavu jeho věcí, nemovitosti, péče o zvíře nebo rodinu nebo cojávím.

Víte Buggyro, já tomu rozumím. Pro slušného (a neznalého) člověka může být dopis od advokáta strašák. Jenže je čím dál tím víc takových, na které tohle bububu nezabírá. Zejména sousedských vysíračů. A jsou to pak vyhozené peníze, páč příslušné postupy a paragrafy si vygůglíte za pár minut a zadarmo.
Kopie takového dopisu je vám dost k prdu, protože nikdo není povinen našlapovat kolem vysírky, zkoušet to po dobrém, řešit to smírně a schraňovat si o tom důkazy, doručenky, kopie. Smírně už to Atheira zkusila. Promluvy k ničemu nevedly, situace se nemění a moc řešení nezbývá.
Atheiro- nevím, zda to tady už nepadlo - co nahrát čokla a pouštět mu to zesíleně jako smyčku /po dohodě se sousedy, aby byli připravený na to, že chvíli prostě bude peklo. ráno, večer, přes den. Ať si to užije. Plus hlásit rušen nočního klidu, pokud by policie byla ochotná přijet. Když prudí i myslivce - není mezi nimi někdo o policie? Dohodnout se s nim?
Šmejd jeden, sem se vytočila, promińte, naprosto Vás chápu. chápu i jeho rodinu, musí to být terno, mít takovýhodle trotla doma. :-(
No nezavidim, tady byva tezka domluva :(
Co bych asi delala ja a to v nasledujicim casovem postupu.
1 - nekolikrat bych si natocila jednani onoho pana a psa. Jak stekot na zahrade, tak stvani proti psum sousedu. Dukazy se hodi vzdycky.
2 - pokud je dcera/manzelka normalni, zasla bych za nima "na kafe". Vysvetlila jim jak moc to obtezuje, jak moc jsou na ne vsichni nastvani a jak moc by z toho mohl byt prusvih. Ze by treba mohlo dojit na nejake to popotahovani pred urady, pripadne ono neprijemne vyzvaneni na zvonek po dobu revu psa atd atd.
Ony preci v tom dome taky bydli, takze rev psa slyset museji. A co jim tedy brani vstat a cokla zavrit aby nejecel a tatinkovi/manzelovi nezne vysvetlit pravidla slusneho chovani?
3 - pokud rodinna domluva nezabere, resila bych to pres ruseni nocniho klidu. PCR prijet musi, predate dukazy. Oni to nejspis zkusi smest ze stolu (pac kamosi, neasi), nicmene mate pravo se odvolat pro necinnost policie na vyssi mista. Oni i starostove malych vesnic a mestecek maji "sve nadrizene" :)
4 - uplne nejrychlejsi reseni je odnaucit psa to delat. Vyhodou je, pokud ma pes reakci na strelbu. Souseduv NO mel take neprijemne tendence rvat ve tri rano u plotu, nicmene stacilo parkrat poslat plynovou devitkou ranu panubohu do oken a pes uz se k plotu ani nepriblizil. Jo, musela jsme parkrat vstat z postele, ale to za to stalo :) Nacasovani a vytvoreni podmineneho reflexu asi popisovat nemusim :)
Pokud nema reakci na strelbu, podobnou sluzbu zvladne i hadice s vodou. Jo, to uz ale clovek musi vstat a dojit ven. Pripadne pokud ma pes uz zafixovan zvuk paralyzeru, nahrat to a pustit mu to trosku hlasiteji ;)
Zrzavci
napsal(a):
Atheiro- nevím, zda to tady už nepadlo - co nahrát čokla a pouštět mu to zesíleně jako smyčku /po dohodě se sousedy, aby byli připravený na to, že chvíli prostě bude peklo. ráno, večer, přes den. Ať si to užije. Plus hlásit rušen nočního klidu, pokud by policie byla ochotná přijet. Když prudí i myslivce - není mezi nimi někdo o policie? Dohodnout se s nim?
Šmejd jeden, sem se vytočila, promińte, naprosto Vás chápu. chápu i jeho rodinu, musí to být terno, mít takovýhodle trotla doma. :-(
Já tady nechci dělat ještě větší bordel. Jemu už o nic nejde, jakýmkoli dalším hlukem si budu s*át pod sebe. Sousedi jsou přes den v práci, on v důchodu, takže taky doma nebo někde odjetej. Já tady v tom musím pracovat. Pár lidí v jakž takž doslechový vzdálenosti, který jsou tou dobou doma jsou s miminama. A tou dobou je tu božskej klid. Ještě přijít o ten a přijdu o rozum.

Jinak abychom se pochopili, snažím se přihazovat rady, které tu ještě nezazněly. Souhlasím plně s postupem "nahrát a hlásit, hlásit, hlásit".
A líbí se mi i ta hadice s vodou. Při nečinnosti orgánů.
uplne nejrychlejsi reseni je odnaucit psa to delat. Vyhodou je, pokud ma pes reakci na strelbu. Souseduv NO mel take neprijemne tendence rvat ve tri rano u plotu, nicmene stacilo parkrat poslat plynovou devitkou ranu panubohu do oken a pes uz se k plotu ani nepriblizil. Jo, musela jsme parkrat vstat z postele, ale to za to stalo :) Nacasovani a vytvoreni podmineneho reflexu asi popisovat nemusim :)
Pokud nema reakci na strelbu, podobnou sluzbu zvladne i hadice s vodou. Jo, to uz ale clovek musi vstat a dojit ven.
Ano, ale momentálně jsem ve stadiu, kdy bych musela u toho plotu stát celou dobu, dokud je na tu sousedku vidět. On už ani nepotřebuje tu reakci na nic, má ze mě hrůzu. Většinou už nemusím ani nic řikat, ono mu stačí aby mě viděl a se štěkotem se točí na druhé straně zahrady po okny svým páníčkům, kde už mi to fakt nijak nevadí. Ale když odejdu, tak je za pět minut zpátky.
Víte, mě i trochu mrzí, že si na něj ta sousedka (která je vlastně spouštěč toho, že on řve) nějak nedošlápne. Ten pes je extrémně ovlivnitelnej obyčejným bububu. Prostě kdyby na něj jednou dvakrát ve zlým houkla nebo jeho směrem něco hodila... Celkově mám teď prostě pocit, že se z toho zblázním, protože přístup ostatních sousedů je takový to - schováme se za okno a budem dělat mrtvýho brouka, protože nechcem mít zle, i když nám to taky není příjemný.

A úplně jinak - co tam ta sousedka na té zahradě dělá tak důležitého v pět ráno za bohapusté tmy? Nebylo by lze se domluvit s ní, zda by chodila později? Pes by neměl na co štěkat.
Atheira
napsal(a):
Já tady nechci dělat ještě větší bordel. Jemu už o nic nejde, jakýmkoli dalším hlukem si budu s*át pod sebe. Sousedi jsou přes den v práci, on v důchodu, takže taky doma nebo někde odjetej. Já tady v tom musím pracovat. Pár lidí v jakž takž doslechový vzdálenosti, který jsou tou dobou doma jsou s miminama. A tou dobou je tu božskej klid. Ještě přijít o ten a přijdu o rozum.
Já vím, no. Je to fakt debilitní :-( , tak prostě tichou cestou přes tu policii. Nahrát, zavolat - klidně jim to pustit, jesti nevěří a trvat si na tom, aby to řešili. Pruda to bude, to je mi jasný. A s těma myslivcema jaký máte vztahy? Nebyl by tam nějakej policajt mezi nima?
napsal(a):
A úplně jinak - co tam ta sousedka na té zahradě dělá tak důležitého v pět ráno za bohapusté tmy? Nebylo by lze se domluvit s ní, zda by chodila později? Pes by neměl na co štěkat.
Dle mýho jde o dvě situace-sousedku přes den a ranní vyřvávání.
napsal(a):
Má dva BOM, na zahradě si je před odjezdem do práce cvičí, ale to už je jen taková eskalace, většinou kolem šesté ráno. Předtím prostě funguje normálně jako jiný lidi, prostě se pohybuje po zahradě a něco dělá, tak práci si kvůli šílenýmu sousedovic psu asi těžko posune... Já taky vstávala dřív do práce ve 4:15, vím jaký to je odjíždět do práce brzo a potřebovat před tím ještě obstarat různý věci. Samo o sobě to člověku bohatě stačí, ještě muset měnit návyky kvůli někomu, kdo si vzal psa, na kterýho absolutně nemá. Prostě nedělá nic, co by nemohla a v čem by jí měl nějakej pes omezovat. I při tom výcviku jsou úplně v klidu, trénují chůzi u nohy a takový ty obyč věci.
NO nesnáší oba BOM, především ale toho mladšího. Nicméně nesnáší i jejich majitelku jako takovou. Kdyby utekl ve chvíli, kdy se venku pohybuje jenom ona, tak jsem přesvědčená, že do ní půjde úplně stejně jako jde do psů - on lidi samotné běžně nenapadá. Ale ji vyloženě nenávidí, ani nemusí mít kolem sebe ty psy.
Zrzavci
napsal(a):
Dle mýho jde o dvě situace-sousedku přes den a ranní vyřvávání.
Haha, dvě... Na tuhle chuděru si on hystericky zařve úplně pokaždý, když ji vidí. Stačí aby šla z garáže domů.
Ono to zvíře jinak naprosto vyšinutě řve na všechna auta - jedoucí i právě stojící, cyklisty, pejskaře (se psem i s fenou, je to jedno), kočky, děti. Prostě na všechno, ani se to nemusí hýbat. Přes dopoledne je tady ale tak obecně klid a on je někde zalezlej, tak je tu pokoj.
Zrzavci
napsal(a):
Já vím, no. Je to fakt debilitní :-( , tak prostě tichou cestou přes tu policii. Nahrát, zavolat - klidně jim to pustit, jesti nevěří a trvat si na tom, aby to řešili. Pruda to bude, to je mi jasný. A s těma myslivcema jaký máte vztahy? Nebyl by tam nějakej policajt mezi nima?
Jako asi nijaký. My máme myslivce jednoho v rodině, ale oni mají takový všelijaký vztahy i mezi sebou navzájem. Jsou jak holky ve školce. Ohledně těch policistů vám asi radši hodím DM, nechci tu otevírat něco, o čem se mi nepřísluší vytrubovat veřejně.
Atheira
napsal(a):
Haha, dvě... Na tuhle chuděru si on hystericky zařve úplně pokaždý, když ji vidí. Stačí aby šla z garáže domů.
Ono to zvíře jinak naprosto vyšinutě řve na všechna auta - jedoucí i právě stojící, cyklisty, pejskaře (se psem i s fenou, je to jedno), kočky, děti. Prostě na všechno, ani se to nemusí hýbat. Přes dopoledne je tady ale tak obecně klid a on je někde zalezlej, tak je tu pokoj.
žiš to je hrozný, takovýhle sousedi. to měla ségra kdysi - blb si navíc pořídil koně, jednoho, chudáka osamocenýho. A čokla v noci vypustil na dvůr, kde pes běhal kolečka a řval. Byl to místostarosta, takže taky supr situace. Škoda, že se do toho psa nedá dostat nějaký uklidňovadlo - přírodní, jako je třeba alavis calming - jenže ono by to asi stejně nejspíš nezabralo, jen že zkusit se má všechno.
co je DM? Jako že Depeche Mode? Supr !
Zrzavci
napsal(a):
žiš to je hrozný, takovýhle sousedi. to měla ségra kdysi - blb si navíc pořídil koně, jednoho, chudáka osamocenýho. A čokla v noci vypustil na dvůr, kde pes běhal kolečka a řval. Byl to místostarosta, takže taky supr situace. Škoda, že se do toho psa nedá dostat nějaký uklidňovadlo - přírodní, jako je třeba alavis calming - jenže ono by to asi stejně nejspíš nezabralo, jen že zkusit se má všechno.
co je DM? Jako že Depeche Mode? Supr !
Teď tu byla kamarádka, která bydlí přes celou republiku, tak tu přespávala. Hodnej člověk, má ráda zvířata, ale po jednom víkendu řekla, že by ho otrávila.
DM je jako zpráva, ono je to z direct message, ono se to používá na internetu strašně moc, nedošlo mi, že tady ne.
Atheira
napsal(a):
Teď tu byla kamarádka, která bydlí přes celou republiku, tak tu přespávala. Hodnej člověk, má ráda zvířata, ale po jednom víkendu řekla, že by ho otrávila.
DM je jako zpráva, ono je to z direct message, ono se to používá na internetu strašně moc, nedošlo mi, že tady ne.
Ne, tohle je fakt hrozný, mít něco podobnýho vedle sebe. Ještě mě napadá prostě zajet do města pod který spadáte a zajít celá zoufalá fakt na poliše a na úřad s prosbou o pomoc, protože v okolí toho člověka je mnoho lidí, který on může ovlivnit, protože já na bráchu, brácha na mě. Maximálně vás vyhoděj, za zkoušku zas tolik moc nedáte.
eidt - škoda, že jste mi neposlala ty Depšáky, takhle musím čekat do příštího roku

To už mě taky napadlo, mít kousek masa s oblbovákem a prostě mu to hodit. Otázka je, zda by to účinkovalo tak rychle. A ten pes nesmí mít žádné indispozice, aby to nemělo následky... A je otázka, zda si to ráno vytočenej vezme, zda radši nebude řvát.
napsal(a):
To už mě taky napadlo, mít kousek masa s oblbovákem a prostě mu to hodit. Otázka je, zda by to účinkovalo tak rychle. A ten pes nesmí mít žádné indispozice, aby to nemělo následky... A je otázka, zda si to ráno vytočenej vezme, zda radši nebude řvát.
Nevezme a navíc myslím, že ani Atheira nechce, aby se učil k nim přibližovat, že je ráda, že si pamatuje, že to dělat nemá. Je to zoufalství takovejhle šmejd ve svý blízkosti a teď paradoxně nemluvím o psovi, ale o jeho vymatlaným pseudomajiteli.

napsal(a):
Oblbovák ne, ale prášek na spaní aby fest usnul...

Nebo napachovat plot - pokud vás pes nesnáší, chodila bych mu tam čůrat/rozlívat moč - ať se otočí a štěká směrem domů.
Možná by pomohlo i zneprůhlednit plot?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.115
Nechtěla bych bydlet vedle většiny zdejších. Tolerance nula koukam. To abych svý papouchy vyvrazdila nebo jim slepila zobaky vteřinakem a nechala zdechnout aby se vyspinkackovali do zuzovoucka.
Atheiro ty bud rada ze soused nechova pávy nebo perličky. To by ses teprv potento. A to kde máš ložnici není problém sousedů ale tvůj.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechtěla bych bydlet vedle většiny zdejších. Tolerance nula koukam. To abych svý papouchy vyvrazdila nebo jim slepila zobaky vteřinakem a nechala zdechnout aby se vyspinkackovali do zuzovoucka.
Atheiro ty bud rada ze soused nechova pávy nebo perličky. To by ses teprv potento. A to kde máš ložnici není problém sousedů ale tvůj.
jako vždycky perla
to že chováte hlučné zvířectvo nemusí omezovat ostatní, je to vaše rozhodnutí a proč na to má doplácet někdo jiný?

Tolerance nula? Souhlasím. Na straně onoho souseda ovšem.
A kde je vaše tolerance, když přijde na cizí kočky, Leithian? Že vás huba nebolí
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Soused choval pávy a byli naprosto v pohodě. Tady nejde o normální projev zvířete. Tohle je řev. Ale ono diskutovat s váma je hotová disciplína.
napsal(a):
Tolerance nula? Souhlasím. Na straně onoho souseda ovšem.
A kde je vaše tolerance, když přijde na cizí kočky, Leithian? Že vás huba nebolí
Proč by bolela? Já, já ,jáááááááÁÁÁÁÁÁ. Vidím jen a jen sebe. A když dojde na mě z druhý strany fňukám jak malej smrad - viz kovid, že jo. takže co se divit.
Zrzavci
napsal(a):
jako vždycky perla
to že chováte hlučné zvířectvo nemusí omezovat ostatní, je to vaše rozhodnutí a proč na to má doplácet někdo jiný?
Ale jak to hned zase aplikuje na sebe, co? Svoje papouchy. Jak kdyby jí za ně tady někdo něco říkal. O papouších se tady nikdo nebaví. Ptáci navíc za tmy většinou drží zobák a celkově je to prostě projev ptáků a to je něco úplně jinýho než zdebilnělej pes. Voliér s ptactvem, velkým i malým, jsou tu po okolí desítky a není s tím nejmenší problém. Proč asi... Protože ti ptáci se projevují úplně normálně a úměrně své existenci, nesledujou sousedy a neřvou po nich jak prorvaný.

Atheira
napsal(a):
Ale jak to hned zase aplikuje na sebe, co? Svoje papouchy. Jak kdyby jí za ně tady někdo něco říkal. O papouších se tady nikdo nebaví. Ptáci navíc za tmy většinou drží zobák a celkově je to prostě projev ptáků a to je něco úplně jinýho než zdebilnělej pes. Voliér s ptactvem, velkým i malým, jsou tu po okolí desítky a není s tím nejmenší problém. Proč asi... Protože ti ptáci se projevují úplně normálně a úměrně své existenci, nesledujou sousedy a neřvou po nich jak prorvaný.
Zas si to moc neidealizujte. Není to tak dávno, co tu v nějaké debatě padlo, že by se měl kohout pouštět až - vlastně tam nebylo řečeno kdy, ale tak, aby kokrháním nerušil spáče. Přitom je to přirozený projev zvířete a k vesnici a okraji měst patří.... a nekokrhá pořád v kuse...

Vždycky aplikuje na sebe. Cokoliv se diskutuje, nedokáže okomentovat v obecné rovině. Vždycky to stočí ke svým ptákům nebo žoužalám. A vždycky krutopřísně husťácky, abysme teda šicky viděli, jaká je vostrá.
Kdyby to nebylo smutný, tak je to až směšný.
Atheira
napsal(a):
Ano , sebestřednost některým jedincům bohužel rozhodně není cizí.
Mohl by soused vedle ptačích voliér chovat třebas myši domácí, ani nemusejí štěkat. prostě bude mít rád myši, ty obyčejné z pole, bude si je tam chovat a já už vidím, jak se to najednou obrátí. Ony nebudou štěkat, jen mají různý ty nemoce a tak.
Někteří jedinci velmi rádi zapomínají tu poučku o hranici svobod. Protože u nich, je to přece něco jinýho.
napsal(a):
Vždycky aplikuje na sebe. Cokoliv se diskutuje, nedokáže okomentovat v obecné rovině. Vždycky to stočí ke svým ptákům nebo žoužalám. A vždycky krutopřísně husťácky, abysme teda šicky viděli, jaká je vostrá.
Kdyby to nebylo smutný, tak je to až směšný.
Pro mě to směšný je, každej takovejhle troubel-navíc zcela s nulovou empatií, je směšnej. Protože ono navíc v reálu to bývá ještě kapánek jinak.
napsal(a):
Zas si to moc neidealizujte. Není to tak dávno, co tu v nějaké debatě padlo, že by se měl kohout pouštět až - vlastně tam nebylo řečeno kdy, ale tak, aby kokrháním nerušil spáče. Přitom je to přirozený projev zvířete a k vesnici a okraji měst patří.... a nekokrhá pořád v kuse...
Já rozumím tomu, že lidem často vadí i věci, který nejsou vlastně vůbec přes čáru. Kohouti, dokonce když zpívají kosi...
Ale konkrétně v téhle diskuzi o ničem takovém nikdo nemluví. Dokonce jsem tu i zmínila, že běžný štěkání psa nebo kokrhání kohouta by mě nenapadlo řešit. Stejně jako by mě nenapadlo řešit voliéru s korelama, stejně jako mi nepřijde nic divnýho na velkých papouších, co mají kousek odsud ve voliéře (i když občas dělaj fakt hodně divný zvuky, který bych ničemu pozemskýmu nepřisuzovala ) Ale ona sem prostě naběhne a zase si do toho dosadí svoje zájmy, který ale nikoho nezajímaj a vůbec s tímhle nemaj nic společnýho.
napsal(a):
To jsem psala já, v souvislosti s tím, jak - někdo- rapoťačka? psal, že ten soused chodil zvonit, když kouhout řval v nekřesťanskou hodinu.
Ono to vychází i z toho, že se trošku změnil chod a režim lidí. Když vstáváte každý den v těch 4.30 a spát logiky nechodíte tak, jak se chodilo dřív se slepicema, páč přijdete z práce a pak máte taky ještě doma úkoly nějaký, tak zkrátka prahnete po tom, se o víkendu trošku, trošáneček dotáhnout. A já si prostě myslím, že je to zase o tom ohleduplným přístupu k ostatním. I kdybych já sama vstávala v ením kolik, tak bych prostě milýho kura domácího nepouštěla nějak enormně brzo. Právě proto, že lidi dneska -ne že jsou to náplavy pražácí, ale i ti místní prostě dojíždí, pracují déle. Není to o tom, přijdu z pole role a tím končím a jdu do peří. Spát se chodí později a není to tím, že se čučí na telku. Já ji třeba už neviděla ani nepamatuju . Teda takhle viděla, když jsem z ní utírala prach

Zrzavci
napsal(a):
To jsem psala já, v souvislosti s tím, jak - někdo- rapoťačka? psal, že ten soused chodil zvonit, když kouhout řval v nekřesťanskou hodinu.
Ono to vychází i z toho, že se trošku změnil chod a režim lidí. Když vstáváte každý den v těch 4.30 a spát logiky nechodíte tak, jak se chodilo dřív se slepicema, páč přijdete z práce a pak máte taky ještě doma úkoly nějaký, tak zkrátka prahnete po tom, se o víkendu trošku, trošáneček dotáhnout. A já si prostě myslím, že je to zase o tom ohleduplným přístupu k ostatním. I kdybych já sama vstávala v ením kolik, tak bych prostě milýho kura domácího nepouštěla nějak enormně brzo. Právě proto, že lidi dneska -ne že jsou to náplavy pražácí, ale i ti místní prostě dojíždí, pracují déle. Není to o tom, přijdu z pole role a tím končím a jdu do peří. Spát se chodí později a není to tím, že se čučí na telku. Já ji třeba už neviděla ani nepamatuju . Teda takhle viděla, když jsem z ní utírala prach
No vidíte, a my jsme měli, ještě když jsem byla puboš, slepice tak, že měly výběh oplocený ze všech stran i z vrchu a spojený s bývalým chlívkem z něhož byl kurník, a nikdo je nikdy do toho kurníku nezavíral. Kdybychom měli kohouta, tak může jít ráno ven kdy chce a kokrhat. A taky to tak v okolí, tam, kde měli kohouta, bylo. Nikdo se nad tím nepozastavoval. Protože to nebyl hluk nepřiměřený dané lokalitě. Ani dnes by nebyl. Kdo bydlí na vesnici nebo v okrajové části města by to měl chápat. A pokud nechce být rušen přirozenými zvuky, tak ať bydlí uprostřed města. Jenže tam je těch zvuků ještě víc a zase by vadilo něco jiného.

Atheira
napsal(a):
Já rozumím tomu, že lidem často vadí i věci, který nejsou vlastně vůbec přes čáru. Kohouti, dokonce když zpívají kosi...
Ale konkrétně v téhle diskuzi o ničem takovém nikdo nemluví. Dokonce jsem tu i zmínila, že běžný štěkání psa nebo kokrhání kohouta by mě nenapadlo řešit. Stejně jako by mě nenapadlo řešit voliéru s korelama, stejně jako mi nepřijde nic divnýho na velkých papouších, co mají kousek odsud ve voliéře (i když občas dělaj fakt hodně divný zvuky, který bych ničemu pozemskýmu nepřisuzovala ) Ale ona sem prostě naběhne a zase si do toho dosadí svoje zájmy, který ale nikoho nezajímaj a vůbec s tímhle nemaj nic společnýho.
To ale nebylo na vás, Atheiro.
napsal(a):
No vidíte, a my jsme měli, ještě když jsem byla puboš, slepice tak, že měly výběh oplocený ze všech stran i z vrchu a spojený s bývalým chlívkem z něhož byl kurník, a nikdo je nikdy do toho kurníku nezavíral. Kdybychom měli kohouta, tak může jít ráno ven kdy chce a kokrhat. A taky to tak v okolí, tam, kde měli kohouta, bylo. Nikdo se nad tím nepozastavoval. Protože to nebyl hluk nepřiměřený dané lokalitě. Ani dnes by nebyl. Kdo bydlí na vesnici nebo v okrajové části města by to měl chápat. A pokud nechce být rušen přirozenými zvuky, tak ať bydlí uprostřed města. Jenže tam je těch zvuků ještě víc a zase by vadilo něco jiného.
Já vím, to jste psala, pamatuji si to. A já psala, že když jsem se na vesnici stěhovala, že jsem s něčím takovým musela počítat a počítala, ale že mi přijde ohleduplné- zvlášť, kdyby mi někdo řekl, že ho to budí, abych tomu zkusila zabránit. Tak to vidím já. A jsem ráda, že třeba naše milá sousedka to vidí stejně.

V rámci svaté války s leithian zapadl můj příspěvek - je mi to v zásadě jedno, jen by mne ale zajímalo, zda s tím - myslím napachováním něčím nepříjemným pro psa - má někdo zkušensot?
Cit.: "Nebo napachovat plot - pokud vás pes nesnáší, chodila bych mu tam čůrat/rozlívat moč - ať se otočí a štěká směrem domů.
Možná by pomohlo i zneprůhlednit plot?"
assil
napsal(a):
No hlavně toho kohouta málokdo pustí z kurníku za tmy, protože to by kohout asi brzo dokohoutoval. A řvaní v kurníku je přece jen něco jiného než někomu pod okny.
No právě že rapo´tačka psala, že řval v nekřesťanskou hodinu a furt. To mi pak opravdu přijde i stejný, jako s tím psem. když je jedinec magor, tak je jedno jakýho druhu je. U ségry soused s druhý strany, těžkej důchodce, co nemohl spát už asi od druhý hodiny v noci, chodil přesně takhle pouštět kachny. Zcela zbytečně brzo, na velmi malým prostoru , takže navíc bahno smrádeček, v létě vyloženě lahoda, tohle mít pod okny, ale dost daleko od jeho vlastních oken, to je taky ohleduplný takový. Podotýkám, pro Balů, že sestra sice byla z prahé, jako já, ale ne náplava, že by si dovolila se z města odstěhovat za přírodou, ale se tam zkrátka přivdala a protože zůstala s dětmi následně sama, měla dvě až tři práce. A oj ty drzosti, potřebovala taky spát, jak překvapivý. Ono by to chtělo taky koukat na věci z více úhlů, než jen toho svýho.
napsal(a):
V rámci svaté války s leithian zapadl můj příspěvek - je mi to v zásadě jedno, jen by mne ale zajímalo, zda s tím - myslím napachováním něčím nepříjemným pro psa - má někdo zkušensot?
Cit.: "Nebo napachovat plot - pokud vás pes nesnáší, chodila bych mu tam čůrat/rozlívat moč - ať se otočí a štěká směrem domů.
On řve na sousedku, ta tam čůrat nepůjde.
Atheiro, naprosto Vás chápu, také bydlím na vesnici, je jasné, že to musí být velmi otravné, ale z druhé strany - co čekáte, že ten soused může udělat? Venkovní pes štěká, když se okolo něco pohne.... Domů si ho nedá, venkovní vesnický pes nebude na gauči, do útulku ho neodveze, za to se dost fest platí, veterinář mu zdravého psa neutratí, vzít po hlavě sekerou je proti zákonu.
Nerýpu, jen se ptám.

Zrzavci
napsal(a):
No právě že rapo´tačka psala, že řval v nekřesťanskou hodinu a furt. To mi pak opravdu přijde i stejný, jako s tím psem. když je jedinec magor, tak je jedno jakýho druhu je. U ségry soused s druhý strany, těžkej důchodce, co nemohl spát už asi od druhý hodiny v noci, chodil přesně takhle pouštět kachny. Zcela zbytečně brzo, na velmi malým prostoru , takže navíc bahno smrádeček, v létě vyloženě lahoda, tohle mít pod okny, ale dost daleko od jeho vlastních oken, to je taky ohleduplný takový. Podotýkám, pro Balů, že sestra sice byla z prahé, jako já, ale ne náplava, že by si dovolila se z města odstěhovat za přírodou, ale se tam zkrátka přivdala a protože zůstala s dětmi následně sama, měla dvě až tři práce. A oj ty drzosti, potřebovala taky spát, jak překvapivý. Ono by to chtělo taky koukat na věci z více úhlů, než jen toho svýho.
Ze svýho úhlu... Slepice nemáme, ani jinou drůbež či jiná hospodářská zvířata. Máme jen psa. Ovce jsme nepořídili právě proto, aby nerušily sousedy. Bečením, zápachem,...
Někdy, a tím neříkám, že je to případ vaší sestry, ale obecně, si myslím, že lidi mají přehnané nároky na svá práva a ohledy, které by ostatní měli mít vůči nim.

napsal(a):
Zneprůhlednit plot je podle mě dobrý nápad.
Na rozdíl od občurávání plotu... jak by to asi v létě smrdělo? A nejen psovi, ale hlavně Atheiře a její rodině...
Caty
napsal(a):
Atheiro, naprosto Vás chápu, také bydlím na vesnici, je jasné, že to musí být velmi otravné, ale z druhé strany - co čekáte, že ten soused může udělat? Venkovní pes štěká, když se okolo něco pohne.... Domů si ho nedá, venkovní vesnický pes nebude na gauči, do útulku ho neodveze, za to se dost fest platí, veterinář mu zdravého psa neutratí, vzít po hlavě sekerou je proti zákonu.
Nerýpu, jen se ptám.
Ten pes má na zahradě kotec, kam se zavíral, aby neutíkal při vyjíždění auta - dokud to jeden konkrétní člověk dělat přestal, protože vlastně chtěl, aby utekl, jak se ukázalo. Kdyby v tom kotci spal a pustila ho dcera ráno, jak odjede do práce... Jenže je celkem vtipné, že ten pes prý údajně spí doma. To znamená, že pokud to je pravda, tak ho někdo musí zcela záměrně pustit, žejo.
napsal(a):
Na rozdíl od občurávání plotu... jak by to asi v létě smrdělo? A nejen psovi, ale hlavně Atheiře a její rodině...
My zneprůhledněný plot máme. Soused ne. Sousedka taky ne a on ji na té její zahradě vidí přes louku, nejsou přímí sousedé. Proto mi to přijde tak absurdní, že na ni řve. To rozložení není tři baráky v řadě. My jsme k sobě přes roh. Ta, na kterou štěká je prostě moc daleko na to, aby to nějaký nedebilní pes řešil.
Varaxi
napsal(a):
Já nevím, jestli to tu padlo, ale policie ani obec nic dělat nemůže, protože noční klid z definice nemůže rušit přirozený zvukový projev zvířete, tj. štěkání.
Ráda se poučím, pokud se v tomto směru něco změnilo, ale nemyslím si.
No, ale tohle už právě není přirozený zvukový projev . S tímhle taky u sestry operoval ten vometák. Pak tam byla i hygoška. Úplně bych se toho nevzdávala. Moc karet v ruce není.

napsal(a):
Bůhví, co bude v létě - zatím mi jako nejlepší nápad připadá ta plynovka...tedy pokud by měl reakci na střelbu.
Nebo prak a pár malých oblázků

Zrzavci
napsal(a):
On řve na sousedku, ta tam čůrat nepůjde.
Atheiru rovněž intenzivně nesnáší
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.115
Aha takze vypousteni osa ven se ma ridit podle harmonogramu sousedu. Tohle je fakt ujety a tezce.
Jo píšu o sobě neb k cemu je davat jakesi vseobecne neaplikovatelne neurcite žvásty? K nicemu. Píšu o tom co vim zazila jsem apod a nevymejslim si bujvijaky napady o kterych vim prd.
Co se tyce tolerance. Zili jsme kus od vojenskeho letiště, pod poliklinikou, par aet m od stadionu kde se delali fesťáky a koncerty plus fotbalová utkání, za zeleznicni trati a krom cca 2-40 utulkovejch psu na dvore jsme měli 300m vzduchem psi utulek. Takze lip jak pulka zdejsich vim co to je mit vicemene kdykoli v noci nebo pres den narazove nebo x hodin v kuse kravál u kteryho se člověk fakt nevyspi a leze mu na nervy. A ne nebyli jsme jedini. Vzdy byli sousedi že. Kupodivu nikdo nikdy nehystercil jako zdejsi svate z ifauny ktere nikdy nikoho nicim nes raly a nese rou. A musej se vysipinkat do zuzova protoze na to maj svaty pravo a vsichni vokolo to musej chapat. To ze vy mate loznici tak ze pod okny mate sousedovo psa je vas problem. On nemuze za to kde ste si loznici udelali.
napsal(a):
Ze svýho úhlu... Slepice nemáme, ani jinou drůbež či jiná hospodářská zvířata. Máme jen psa. Ovce jsme nepořídili právě proto, aby nerušily sousedy. Bečením, zápachem,...
Někdy, a tím neříkám, že je to případ vaší sestry, ale obecně, si myslím, že lidi mají přehnané nároky na svá práva a ohledy, které by ostatní měli mít vůči nim.
Nu tak to vidíte - ovce si sama nepořídíte - stejně jako já jednou husy, přes to, že bych moc ráda - ne na jídlo, na kámošení - abyste nerušila sousedy. A kohout magor, kterej řve jak prokopnutej v nekřesťanskou hodinu vám přijde, že je zvláštní, že člověku vadí? Tomu moc nerozumím.
Nikdy by mě nenapadlo, že sousedovic kachny můžou bejt tak otravný - zvukově a smradově. On od nich měl pokoj, jeho to nebolelo, byl dostatečně daleko, ale jejich ubytko udělal jim přímo pod okny druhého domu. Poťapanej starej myslivec, co si pořídil štěně jozepfčika, chuderu a pak s nim nikdy nikde nebyl.A tomu psu taky nakonec hráblo a ječí tam tak, že štve okolní lidi podobně, jako ovčoun od Atheiry.A to už tam sestra nebydlí, bydlí tam mladý- oba z vesnice, takže žádný pražácí poprděný, neuvyklý vesnickým zvukům, ale pouze a jen rodiče malýho dítěte, který se díky ječákovi, kterýmu nebožákovi hráblo z toho, že nikdy nebyl venku, taky nevyspí. I o tomhle by lidé podobného ražení jako je majitel ovčouna u Atheiry, či ten pablb od jozefpčika řekli, že to je běžný projev psa, je to pes, tak štěká.

napsal(a):
Bůhví, co bude v létě - zatím mi jako nejlepší nápad připadá ta plynovka...tedy pokud by měl reakci na střelbu.
Tohle bych teda nedokázala udělat ani uřvanému psímu paku...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha takze vypousteni osa ven se ma ridit podle harmonogramu sousedu. Tohle je fakt ujety a tezce.
Jo píšu o sobě neb k cemu je davat jakesi vseobecne neaplikovatelne neurcite žvásty? K nicemu. Píšu o tom co vim zazila jsem apod a nevymejslim si bujvijaky napady o kterych vim prd.
Co se tyce tolerance. Zili jsme kus od vojenskeho letiště, pod poliklinikou, par aet m od stadionu kde se delali fesťáky a koncerty plus fotbalová utkání, za zeleznicni trati a krom cca 2-40 utulkovejch psu na dvore jsme měli 300m vzduchem psi utulek. Takze lip jak pulka zdejsich vim co to je mit vicemene kdykoli v noci nebo pres den narazove nebo x hodin v kuse kravál u kteryho se člověk fakt nevyspi a leze mu na nervy. A ne nebyli jsme jedini. Vzdy byli sousedi že. Kupodivu nikdo nikdy nehystercil jako zdejsi svate z ifauny ktere nikdy nikoho nicim nes raly a nese rou. A musej se vysipinkat do zuzova protoze na to maj svaty pravo a vsichni vokolo to musej chapat. To ze vy mate loznici tak ze pod okny mate sousedovo psa je vas problem. On nemuze za to kde ste si loznici udelali.
Jé hele, letiště, to už tu dlouho nebylo
Aha takze vypousteni osa ven se ma ridit podle harmonogramu sousedu
co to? vám trošánek cvrdliká v mozkovně asi, ne?

napsal(a):
Tohle bych teda nedokázala udělat ani uřvanému psímu paku...
Představte si, že pár nocí nespíte

Caty
napsal(a):
Nerýpu, jen se ptám.
vite, ze jsou zeme, kde pes proste pres noc venku byt nesmi, aby neobtezoval sousedy?
zadne, ze venkovni pes preci nepujde domu - pujde.
obtezovat nesmi.

Varaxi
napsal(a):
Já nevím, jestli to tu padlo, ale policie ani obec nic dělat nemůže, protože noční klid z definice nemůže rušit přirozený zvukový projev zvířete, tj. štěkání.
Ráda se poučím, pokud se v tomto směru něco změnilo, ale nemyslím si.
Ale může, věřte, že ano. Jak už tu padlo, přirozený projev, jakože někdo projde, pes zaštěká, je v pořádku. Ale vřeští-li hodinu v kuse, v době nočního klidu, tak to v pořádku není a není to ani přirozený zvukový projev. A představte si, že dokonce i ve dne to za určitých okolností postižitelné je. Je na to judikatura.

Zrzavci
napsal(a):
Nu tak to vidíte - ovce si sama nepořídíte - stejně jako já jednou husy, přes to, že bych moc ráda - ne na jídlo, na kámošení - abyste nerušila sousedy. A kohout magor, kterej řve jak prokopnutej v nekřesťanskou hodinu vám přijde, že je zvláštní, že člověku vadí? Tomu moc nerozumím.
Nikdy by mě nenapadlo, že sousedovic kachny můžou bejt tak otravný - zvukově a smradově. On od nich měl pokoj, jeho to nebolelo, byl dostatečně daleko, ale jejich ubytko udělal jim přímo pod okny druhého domu. Poťapanej starej myslivec, co si pořídil štěně jozepfčika, chuderu a pak s nim nikdy nikde nebyl.A tomu psu taky nakonec hráblo a ječí tam tak, že štve okolní lidi podobně, jako ovčoun od Atheiry.A to už tam sestra nebydlí, bydlí tam mladý- oba z vesnice, takže žádný pražácí poprděný, neuvyklý vesnickým zvukům, ale pouze a jen rodiče malýho dítěte, který se díky ječákovi, kterýmu nebožákovi hráblo z toho, že nikdy nebyl venku, taky nevyspí. I o tomhle by lidé podobného ražení jako je majitel ovčouna u Atheiry, či ten pablb od jozefpčika řekli, že to je běžný projev psa, je to pes, tak štěká.
Ach jo, mám nějak pocit marnosti... teď už to nejsou jen kachny ale i jezevčík...
Ano, já si nepořídím ovce protože nechci rušit souseda. Jsme v Brně, ne v horách, držení ovcí tu není běžné. Běžný tu byl chov slepic, králíků, koz, prasete, hus, kachen,... ty kozy, prase, husy a kachny měli mí prarodiče v době, kdy se tu v každém baráku v řadovce tato zvířata chovala. Byla bída padesátých let a lidi byli rádi, že rodinu uživili.
Druzí sousedi mají slepice i kohouta. Ten taky kokrhá. Kdyby uměl zpívat, tak by pěl árie. Zlehčuji to, protože mi to připadne až absurdní.
Zvuky venku jsou a budou. Buď bude štěkat pes, kokrhat kohout, cvrlikat ptáci, nebo budou řvát mrouskající se kočky, nebo vám bude pod okny túrovat motor řidič autobusu každou půlhodinu, nebo budou kolem vašeho domu jezdit vlaky na frekventované mezinárodní trati, nebo kolem vašeho povede vytížená silnice, nebo na blízkém kostele budou zvonit každou hodinu zvony,...
Chápu, že v případě bezdůvodně vyštěkávajícího psa pod okny je to třeba řešit. Ale už tu bylo takových diskuzí víc. Většinou se to, bohužel, vyřeší až smrtí uštěkance.
Obecně obtěžování chovem zvířat se řeší špatně, těžko a je to běh na dlouhou trať.

Pokud se nastěhuji kus od letiště a pak vrčím, že mě ruší letadla, je to blbost. Totéž útulek, poliklinika, dálnice, prasečák...
Ale pokud bydlím v normální čtvrti s běžným provozem a životem a někdo to naboří tak, že to není k žití, je situace drobet jiná.

napsal(a):
Pokud se nastěhuji kus od letiště a pak vrčím, že mě ruší letadla, je to blbost. Totéž útulek, poliklinika, dálnice, prasečák...
Ale pokud bydlím v normální čtvrti s běžným provozem a životem a někdo to naboří tak, že to není k žití, je situace drobet jiná.
A co když tam bydlím dřív než vzniknou jmenované subjekty?
Pokud bydlím na vesnici, tak musím počítat se zvuky, patřícími na venkov. Pokud bydlím uprostřed města, musím počítat se zvuky, patřícími do města. To je tak nějak jasné...
napsal(a):
Ach jo, mám nějak pocit marnosti... teď už to nejsou jen kachny ale i jezevčík...
Ano, já si nepořídím ovce protože nechci rušit souseda. Jsme v Brně, ne v horách, držení ovcí tu není běžné. Běžný tu byl chov slepic, králíků, koz, prasete, hus, kachen,... ty kozy, prase, husy a kachny měli mí prarodiče v době, kdy se tu v každém baráku v řadovce tato zvířata chovala. Byla bída padesátých let a lidi byli rádi, že rodinu uživili.
Druzí sousedi mají slepice i kohouta. Ten taky kokrhá. Kdyby uměl zpívat, tak by pěl árie. Zlehčuji to, protože mi to připadne až absurdní.
Zvuky venku jsou a budou. Buď bude štěkat pes, kokrhat kohout, cvrlikat ptáci, nebo budou řvát mrouskající se kočky, nebo vám bude pod okny túrovat motor řidič autobusu každou půlhodinu, nebo budou kolem vašeho domu jezdit vlaky na frekventované mezinárodní trati, nebo kolem vašeho povede vytížená silnice, nebo na blízkém kostele budou zvonit každou hodinu zvony,...
Chápu, že v případě bezdůvodně vyštěkávajícího psa pod okny je to třeba řešit. Ale už tu bylo takových diskuzí víc. Většinou se to, bohužel, vyřeší až smrtí uštěkance.
Obecně obtěžování chovem zvířat se řeší špatně, těžko a je to běh na dlouhou trať.
Balů - vy jste toho nebožáka jozefpčíkovitýho neviděla. Já ano, je mi ho líto, znám ho od štěněte, teď už je mu spoustu let a prostě je to pes, který nedostal to, k čemu byl stvořen - přijde vám to v pořádku? Jednou za čas oni sami vyletí ven, začnou po něm řvát a něco po něm mrsknou? To vám přijde v pořádku? Mně ne, mně ne a je mi jasný, z čeho jeho projev vychází, ale prostě není normální. Stejně jako není normální, když čokl řve v bytě paneláku. TO NENÍ NORMÁLNÍ PROJEV ZVÍŘETE NA VESNICI. Stejně jako není normální to, chovat ty kachny v podmínkách v jakých je on chová.
Znovu zopáknu - když jsem se stěhovala na vesnici, měla jsem na zřeteli to, že JE TO VESNICE, se vším všudy.Tedy ano slépky, má sousedka - rozhodně mi nevadí, naopak, chodím jí je pomáhat zahánět, když jí utekly a ona byla sama doma-je to stará paní, ptáci mi nevadí (i když bych je - stejně jako v prahé nadneseně střílela, páč začnou řvát ve čtyři a pak si v pět jdou dáchnout :D , soused pod námi má husy, ale je bokem tak, že ostatní neruší, já bych už ale třeba rušila. Když je to normální, nikomu normálnímu to rozhodně nevadí. ale pokud je to nějakým způsobem vyšinutý z toho normálu, tak se přece nemůžete divit, že to někomu vadí? A ten jozefpčik skutečně JE vyšinutej z normálu. A ač se nedivím tomu, že k tomu došlo, bydlet bych vedle něj nechtěla. Vadí i majitelům, jak jsem zmínila.

napsal(a):
Pokud bydlím na vesnici, tak musím počítat se zvuky, patřícími na venkov. Pokud bydlím uprostřed města, musím počítat se zvuky, patřícími do města. To je tak nějak jasné...
Když bydlíte dřív, máte možnost se vyjádřit k změnám územního plánu, změnám účelu využití, atd., můžete požadovat úpravy (odhlučnění z jejich strany, větrolamy...) nebo kompenzaci (vykrmené prase každý rok...).

napsal(a):
První odstavec - pak mám pech.
Druhý odstavec - to říkám taky.

teď už bydlíme kousek stranou (ale slyšet to je). Ale v létě v dětství nás budili pávi a řev lvů a tygrů. A nejhorší jsou giboni...

napsal(a):
Ale může, věřte, že ano. Jak už tu padlo, přirozený projev, jakože někdo projde, pes zaštěká, je v pořádku. Ale vřeští-li hodinu v kuse, v době nočního klidu, tak to v pořádku není a není to ani přirozený zvukový projev. A představte si, že dokonce i ve dne to za určitých okolností postižitelné je. Je na to judikatura.
Já tedy nevím, které "určité okolnosti" by pomohly, aby byl noční řev psa skutečně postižitelný.
V podobné situaci jsou naši sousedi, kterým celou noc vyštěkává pod okny bernardýn + něcojakošiperka. Něcojakošiperka ječí tím vysokým vřeštivým tónem a jekot podmalovává bernardýn takovým basem, při kterém málem praskají tabulky v oknech. Soused se nesčetněkrát v noci opíral majitelům psů o zvonek, aby zjednal klid (mají možnost je zavřít vzadu do dvora, ale nedělají to, radši vypnuli zvonek). Sousedka (advokátka) opakovaně volala policii, aby to řešili.
Teď aktuálně prodávají dům a psi jsou jedním z důvodů, proč chtějí pryč

napsal(a):
Když bydlíte dřív, máte možnost se vyjádřit k změnám územního plánu, změnám účelu využití, atd., můžete požadovat úpravy (odhlučnění z jejich strany, větrolamy...) nebo kompenzaci (vykrmené prase každý rok...).
Teorie je to hezká. Myslím, že platí jen pokud jste přímo soused něčeho takového. Krom toho, jako pouhý občan vždycky taháte za kratší konec provázku.

Zrzavci
napsal(a):
Balů - vy jste toho nebožáka jozefpčíkovitýho neviděla. Já ano, je mi ho líto, znám ho od štěněte, teď už je mu spoustu let a prostě je to pes, který nedostal to, k čemu byl stvořen - přijde vám to v pořádku? Jednou za čas oni sami vyletí ven, začnou po něm řvát a něco po něm mrsknou? To vám přijde v pořádku? Mně ne, mně ne a je mi jasný, z čeho jeho projev vychází, ale prostě není normální. Stejně jako není normální, když čokl řve v bytě paneláku. TO NENÍ NORMÁLNÍ PROJEV ZVÍŘETE NA VESNICI. Stejně jako není normální to, chovat ty kachny v podmínkách v jakých je on chová.
Znovu zopáknu - když jsem se stěhovala na vesnici, měla jsem na zřeteli to, že JE TO VESNICE, se vším všudy.Tedy ano slépky, má sousedka - rozhodně mi nevadí, naopak, chodím jí je pomáhat zahánět, když jí utekly a ona byla sama doma-je to stará paní, ptáci mi nevadí (i když bych je - stejně jako v prahé nadneseně střílela, páč začnou řvát ve čtyři a pak si v pět jdou dáchnout :D , soused pod námi má husy, ale je bokem tak, že ostatní neruší, já bych už ale třeba rušila. Když je to normální, nikomu normálnímu to rozhodně nevadí. ale pokud je to nějakým způsobem vyšinutý z toho normálu, tak se přece nemůžete divit, že to někomu vadí? A ten jozefpčik skutečně JE vyšinutej z normálu. A ač se nedivím tomu, že k tomu došlo, bydlet bych vedle něj nechtěla. Vadí i majitelům, jak jsem zmínila.
A naděláte něco? Nadělají ti bydlící tam, něco? Podařilo se jim s tím něco udělat?
napsal(a):
A naděláte něco? Nadělají ti bydlící tam, něco? Podařilo se jim s tím něco udělat?
No ségra tehdy právě ano - s tím čoklem odnaproti. jozefpčik tehdy ještě tak ďábelskej nebyl a mladí jsou moc měkký. Každopádně třeba fakt ty kachny - ty jsou - teda byly ukázkou toho, že i chov na vesnici běžného zvířete jde dělat opravdu způsobem otravným pro okolí. Kdyby je choval v čistotě a nějak normálně , tak by rozhodně nevadily nikomu. Protože ano - je to vesnice a tam ta zvířata prostě jsou. Ale nemusí to být na prasáka a s tím, že doširoka dodaleka otravuju ostatní.

ANO, ve SVÝ ložnici se chci vyspinkat do růžova kdykoliv si zamanu.
A ANO, myslím si, že na to mám svaté právo.

Zrzavci
napsal(a):
Nemáte. A víte proč? protože ste nikdá nebydlela u letiště a uprostřed technopárty. Víte?
Ajooooo. Hluboce se omluvuju!

napsal(a):
ANO, ve SVÝ ložnici se chci vyspinkat do růžova kdykoliv si zamanu.
A ANO, myslím si, že na to mám svaté právo.
Tak to nevím, kde budete bydlet, protože všude nějaké zvuky ruší.

napsal(a):
Teorie je to hezká. Myslím, že platí jen pokud jste přímo soused něčeho takového. Krom toho, jako pouhý občan vždycky taháte za kratší konec provázku.
Mno jo, to tak je... Máte samozřejmě možnost se odstěhovat, a tu využívá docela dost lidí, kterým to značně sníží kvalitu života.

napsal(a):
Tak to nevím, kde budete bydlet, protože všude nějaké zvuky ruší.
U nás ruší jen mopsí prdění a to se dá vyřešit vykázáním mopslí z ložnice

napsal(a):
Já tedy nevím, které "určité okolnosti" by pomohly, aby byl noční řev psa skutečně postižitelný.
V podobné situaci jsou naši sousedi, kterým celou noc vyštěkává pod okny bernardýn + něcojakošiperka. Něcojakošiperka ječí tím vysokým vřeštivým tónem a jekot podmalovává bernardýn takovým basem, při kterém málem praskají tabulky v oknech. Soused se nesčetněkrát v noci opíral majitelům psů o zvonek, aby zjednal klid (mají možnost je zavřít vzadu do dvora, ale nedělají to, radši vypnuli zvonek). Sousedka (advokátka) opakovaně volala policii, aby to řešili.
Teď aktuálně prodávají dům a psi jsou jedním z důvodů, proč chtějí pryč
Ty určité okolnosti jsou dlouhodobost, soustavnost, překročená obecná norma toho, co lze tolerovat a taky okruh postižených osob.
Už jsem to tu psala. Pokutu dostala majitelka chovky huskounů v zástavbě rodinných domů. Psi řvali ve dne v noci. Soud to potvrdil.
A to, že to advokátka nedotáhla alespoň na rušení nočního klidu, je zvláštní. Osobně znám lidi, co to dotáhli. Pokuty padaly a časem majitelé psa, vřeštícího celé noci v bytovce, museli konečně začít situaci řešit.

napsal(a):
Ty určité okolnosti jsou dlouhodobost, soustavnost, překročená obecná norma toho, co lze tolerovat a taky okruh postižených osob.
Už jsem to tu psala. Pokutu dostala majitelka chovky huskounů v zástavbě rodinných domů. Psi řvali ve dne v noci. Soud to potvrdil.
A to, že to advokátka nedotáhla alespoň na rušení nočního klidu, je zvláštní. Osobně znám lidi, co to dotáhli. Pokuty padaly a časem majitelé psa, vřeštícího celé noci v bytovce, museli konečně začít situaci řešit.
Pokud budete chtít jít cestou práva musíte to dokázat, že intenzita hluku je nad rámec běžného projevu. Budou u Altheiry sousedi ochotni to dosvědčit? Pokud totiž všichni okolo řeknou, že je pes neruší a policie nevyhodnotí hluk jako nepřiměřený, tak to bude obtížné.

napsal(a):
Pokud budete chtít jít cestou práva musíte to dokázat, že intenzita hluku je nad rámec běžného projevu. Budou u Altheiry sousedi ochotni to dosvědčit? Pokud totiž všichni okolo řeknou, že je pes neruší a policie nevyhodnotí hluk jako nepřiměřený, tak to bude obtížné.
Naprostá pravda. Proto jsem zmínila ten okruh osob.
Na druhou stranu, nahrávka by mohla být dostatečný důkaz o intenzitě. A ten nehodnotí policie, ale správní orgán.
napsal(a):
Přesně tohle si právě myslím, že by se mohlo stát. Jenom prostě z toho principu, že nebudou chtít vířit vodu a "dělat zle", i když soukromě mezi námi řeknou, že je ten pes taky obtěžuje nebo že se bojí toho, když neustále lítá kolem bez vlivu majitele atd. Jakmile dojde na řešení takhle oficiální cestou, jsem si celkem jistá, že bychom v tom byli sami prostě proto, že se toho nikdo nebude chtít jmenovitě účastnit.

napsal(a):
Naprostá pravda. Proto jsem zmínila ten okruh osob.
Na druhou stranu, nahrávka by mohla být dostatečný důkaz o intenzitě. A ten nehodnotí policie, ale správní orgán.
Nahrávka si stačit nebude... měření hygieny?

napsal(a):
Kdepak, dávno už se rušení neposuzuje na základě měření. Měří se už pouze technický hluk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.115
Jezis lidi. Nojo nemáte argumenty tak si do mě kopnete ale fajn kdyz vam to dělá radost. A ne ani ve svem majetku nemate pravo na vse pokud vase pozadavky dosahuji za hranice pozemku.
Priklad ze života. Bydlela jsem na byte, zvysene prizemi. Pode mnou prodejna a hospoda. Hospoda cajk. Byl to sport bar a schazela se tam particka stejna a byli velice slušní a pohodovi. Jednou ale doslo na prodej prodejny primo pod mym bytem a jejiho predelavani. 4tydny od 7h do 18h mi drncelo vsechno v policich neb bourali, staveli, vrtali řezali. Vibrace a kraval neskutečnej. Na moji zadoat ze v domech bydlime i lidi co chodi na nocni 12tky (podporili me dalsi dva byty) a radi bychom se mezi smenami vyspali tak aby prace posunuli alespon od 10h at mame ty 3 na kratky spanek vysmala se nam majitelka do ksichtu ze nas rat. At ai zavolame poldy ze to predelat potrebuje a my se mame jet vyspat ke znamym pribuznym nebo si vzit volno. Policajti na to nic. No taky sem ja a nejen ja ale dalsi meli pravo a chtěli se doma ve svem vyspat. Smůla..

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezis lidi. Nojo nemáte argumenty tak si do mě kopnete ale fajn kdyz vam to dělá radost. A ne ani ve svem majetku nemate pravo na vse pokud vase pozadavky dosahuji za hranice pozemku.
Priklad ze života. Bydlela jsem na byte, zvysene prizemi. Pode mnou prodejna a hospoda. Hospoda cajk. Byl to sport bar a schazela se tam particka stejna a byli velice slušní a pohodovi. Jednou ale doslo na prodej prodejny primo pod mym bytem a jejiho predelavani. 4tydny od 7h do 18h mi drncelo vsechno v policich neb bourali, staveli, vrtali řezali. Vibrace a kraval neskutečnej. Na moji zadoat ze v domech bydlime i lidi co chodi na nocni 12tky (podporili me dalsi dva byty) a radi bychom se mezi smenami vyspali tak aby prace posunuli alespon od 10h at mame ty 3 na kratky spanek vysmala se nam majitelka do ksichtu ze nas rat. At ai zavolame poldy ze to predelat potrebuje a my se mame jet vyspat ke znamym pribuznym nebo si vzit volno. Policajti na to nic. No taky sem ja a nejen ja ale dalsi meli pravo a chtěli se doma ve svem vyspat. Smůla..
Leithian, přečtěte si svoji druhou větu. Povězte, slyšela jste někdy o imisích?
Nebo jinak, proč jste obtěžovala tu paní a nebyla tolerantní?
Jsme zpátky u toho, že na ostatní používáte sakra jiný metr, než na sebe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.115
Oki, tak jeste jeden priklad. Dejme tomu ze bych bydlela vedle atheiry a odnepameti na pozemku byla nejaka havet. Ja dala na stranu k jekimu braku voliery s papouchama. Ne kazdy druh potrebuje uzaviratelny zalety ale dejme tomu ze by z nejake kolnicky nebo přístavku meli zděný ubikace a ven by byli vypousteni do volier az mnou. Neb bych makala na směny, nebo klidne jen ranni smeny ve fabrice nebo jinde kde by se brzo vstavalo a odjizdelo tak bych je stejne musela otvirat v 5 rano treba a stejne by curbes delali uz od tech 5. Jako ted ten pes. Nebo by dle vas v takovem případě meli byt cele dny zavreni protoze panicla vedle je hysterka? Fakt? Sila. Atheira at si konecne bud predela miatboat, zvykne si nebo odhlucni danou miatnoat. Taky je možnost ziveho husteho plotu který neco malo taky eliminuke a bude ji lip. Ale jednodusi je pindat a nadavat a domahat se svejch orav protoze ja chci ja chxi ja chci a vy vsichni okolo musite. Cloveka kterej by me na vsi přišel servat ze ho rano budi muj kohout bych poslala do patricnych mist behem 5 vterin

napsal(a):
Změřit hluk není složité (měří Zdravotní ústavy, mohou i na základě požadavku hygieny), ale komplikované je hodnocení naměřených hodnot. Hygienická služba posuzuje hlukovou zátěž z hlediska vlivu na zdraví obyvatel, tzn. lze posoudit trvalou nebo v pravidelných intervalech se opakující jasně změřitelnou hlukovou zátěž. U nepravidelné a nestejnoměrné hlukové zátěže není možné vyhodnotit vliv na zdraví. Leda by ten pes fungoval jako siréna. Tady bych to viděla spíš na občanské soužití a rušení nočního klidu.
Než jsem to dopsala, tak mě espiro předběhla. Ale aspoň jsme se shodly

leithian napsal(a):
Přesně tak, proto soused nemá právo obtěžovat neúměrně své sousedy svým psem.
Vy jste fakt vtipná a tak zahleděná do sebe, to je hrůza. Nevím kolikrát vám tu mám na ty vaše papouchy psát, že by mi byli úplně jedno, i kdybyste si je pouštěla ve čtyři. Je mi jedno veškerá drůbež, kachny, husy, krůty... Jsou mi jedno ovce, kozy, koně. Jsou mi ukradení úplně normální psi, co tady všichni mají. Vy vůbec totiž nevíte, o jaký situaci tady mluvím, tak se prosimvás buď už nevyjadřujte nebo mi přestaňte cpát ty vaše papouchy ježišikriste.

No tohle je situace, že fakty nezávidím....upřímně, mě by vadilo, i když by vyřvával takhle můj pes a i proto se snažím sousedy štěkotem svých psů nadměrně neobtěžovat. V době nočního klidu jsou zavření a mimo noční klid...tak jasně nebydlím na samotě u lesa a kolem baráku se mi pěší lidi couraj a psi na ně více či méně reagují. A ne, neletím s každým zaštěkáním psy umravnit, ale pokud štěkot trvá pár minut a nepřestává, tak to jdu okamžitě pořešit.
Myslím, že proti ignorantům jako je Atheiry soused je člověk více méně prostě bezmocný...navíc opravdu hrozí riziko, že čím víc ho budu prudit já...policie, obec a nebo spousta rad, co tady padly, tak že o to víc začne prudit mě...bude ještě víc zlomyslný a bůh ví, kam až to zajde....prostě slušný člověk nemá moc páky na to, aby něčemu podobnýmu zamezil.
Přiznám se, že jsem tady nečetla všechno hodně do podrobna....hadice s vodou mi přišla jako dobrej nápad, ale pokud pes bere kramle do jiné části zahrady hned jak Atheira vyleze ven, tak to moc účinné není, to by tam fakty musela potichoučku číhat a až by třeba přilítnul zpátky v domění, že vzduch je čistej, tak ho postříkat. Dobrá mi přišla taky rada zkusit reakci na střelbu...ale aby pak zas nepřijeli policajti, že někdo hlásil, že střílíte...stejnej efekt by mohl mít jiný hlasitý předmět..https://www.megamix.shop/trubka-15db-300ml-mega-hlasita jenže to už teda pak člověk vzbudí půl vesnice.
Tak mě teď napadlo...jsou přeci ty budky proti štěkání...nevím jak spolehlivě fungují, jestli s tím má někdo zkušenost...jestli už to tady někdo nenavrhoval. Jako je to investice, ale pokud bych byla zoufalá, tak jí pořídím...no a s tím, že i já mám psy, tak bych jí prostě zapínala přes noc a na den klidně vypnula...
"Přiznám se, že jsem tady nečetla všechno hodně do podrobna....hadice s vodou mi přišla jako dobrej nápad, ale pokud pes bere kramle do jiné části zahrady hned jak Atheira vyleze ven, tak to moc účinné není, to by tam fakty musela potichoučku číhat a až by třeba přilítnul zpátky v domění, že vzduch je čistej, tak ho postříkat."
Tak tohle by šlo jednoduše zařídit s postřikem hadicí, kterou pustím někde za rohem. Třeba si čokl spojí štěkání s postříkáním "shůry"... ale pro Atheiru to bude dost vopruz.
napsal(a):
Párkrát bych pořídila nahrávku na mobil. A pak začala pravidelně volat policajty s oznámením na rušení nočního klidu. Nenechala bych se odbýt, trvala bych na sepsání oznámení a tohle, předané na obec, už se ignorovat a stopit nedá. Jinou cestu nemáte.
Já mám nový problém...
Když tak se s dovolením ozvu do SZ...
Já vám nevim jak si tohle vysvětlit:
a jejiho predelavani. 4tydny od 7h do 18h mi drncelo vsechno v policich neb bourali, staveli, vrtali řezali. Vibrace a kraval neskutečnej. Na moji zadoat ze v domech bydlime i lidi co chodi na nocni 12tky (podporili me dalsi dva byty) a radi bychom se mezi smenami vyspali tak aby prace posunuli alespon od 10h at mame ty 3 na kratky spanek vysmala se nam majitelka do ksichtu ze nas rat.
vs
adt. atd. nemá cenu dál citovat.
?????
asi mozkovou nedostatečnosti? Páč jak jinak si vysvětlit, že my jsme netolerantní čůzy, co by se rády vyspaly do žůžovoučka ve své vlastní ložnici a drahá leithan je tolerantnost sama Když ne mozková nedostatečnost, tak pak jedině schíza dva jednom, neb jinak se skutečně nedá tohle vysvětlit.

Atheiro - konstitučně a povahově jste na tom osobně jak? Máte aspoň špetku hereckých vloh?
Námět na malou etudu pro souseda:
"Cizi" člověk vám zazvoní na vrata, vy jdete k brance, tam dojde ke slovnímu konfliktu s následnou gradací do napadení. Vy "cizáka" dobře mířenou ranou pošlete na zem, kde zůstane bez pohnutí ležet. Vy vzteklá až na půdu vyjedete ven s vozem, zacouváte k tělu, otevřete kufr, narvete tělo dovnitř, přihodíte lopatu a odjedete. Za hodinu se vrátíte, špinavá, upracovaná a s lopatou od hlíny. Čumícího souseda s úsměvem pozdravíte, zatímco ostentativně čistíte lopatu a luxujete kufr auta.
napsal(a):
Atheiro - konstitučně a povahově jste na tom osobně jak? Máte aspoň špetku hereckých vloh?
"Cizi" člověk vám zazvoní na vrata, vy jdete k brance, tam dojde ke slovnímu konfliktu s následnou gradací do napadení. Vy "cizáka" dobře mířenou ranou pošlete na zem, kde zůstane bez pohnutí ležet. Vy vzteklá až na půdu vyjedete ven s vozem, zacouváte k tělu, otevřete kufr, narvete tělo dovnitř, přihodíte lopatu a odjedete. Za hodinu se vrátíte, špinavá, upracovaná a s lopatou od hlíny. Čumícího souseda s úsměvem pozdravíte, zatímco ostentativně čistíte lopatu a luxujete kufr auta.
Mohlo by to vyjít, kdyby tam zastavila Leithan s papouškem a hadem.
napsal(a):
Myslím, že na tomhle by se ráda podílela celá rodina, ta nejbližší určitě. Jsou všichni skvěle uhození.
Ale tady v tomhle je to spíš právě obráceně, že my si z něj tady prostě nesednem na pr... z něj ani z jeho psa a to to celý eskaluje. Až budu mít chvíli, tak vám něco napíšu neveřejně. Už se to táhne desátý měsíc, tak je z toho fakt divoká story.