Andulka

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám krásné opeřené mladé andulky jsou asi 5...
130 KčHeinricht
XXX.XXX.167.232
Dobrý den.
Chci se zeptat, jak nejlépe na andulku.
Andulka je stará z letošního podzimu (takže cca 2,5-3 měsíce) a je odchovaná matkou později ve venkovní voliéře s ostatníma. andulku mám 11. Den, 1. Den byla samozřejmě
Plachá ale na nové prostředí si zvykla během chvíle. Nejdříve nešla na ruku a když jsem se snažil dát k ní ruku tak zmizela což je jasný, 2. Den mi vyletěla z klece protože jsem nechal otevřená dvířka, tak jsem jí nechal létat a hned si zvyknout na celé prostředí. Po nějaké době co se rozkoukala tak jsem k ní zkoušel dávat ruka a když odlétla, tak jsem nastavil ruku před místo kde přistávala a vždy mi přistála na ruce a po chvíli se mi podařilo jí dát prstem před obličejem a mazlit se s ní. Od té chvíle už se nebojí na prst ani celkově mně, ale někdy se i tak stane že třeba uletí na jiné bydélko nebo že když jí chci dát ven z klece tak několikrát seskočí z prstů a až po několikáté se mi to teprve podaří.
K tomu je taková že hraček si nevšímá je taková "znuděná" bez nálady si hrát. Tak bych chtěl poradit jak nejlépe to změnit a snáze si andulku ochočit... Nejlépe jak do ní prostě dát tu náladu si hrát více poznávat okolí a ne být jen na bydélku a jak nejlépe si jí ochočit když je (jak jsem psal) vychovaná matkou a byla ve venkovní voliéře s pár dalšími (je to sameček).
Mimochodem když jsem měl svou 1. Andulku tak ti jsem si ochočil hned že na mně byla doslova závislá a musela být pořád se mnou 😅..
A pořád být v mé přítomnosti.. a všechno co jsem tu napsal jsem udělal u té 1. A to šlo krásně ale u téhle je to oříšek .
Neptám se protože bych nebyl trpělivý ale spíš nechci něco pokazit.
Předem děkuji za NORMÁLNÍ odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
No, já na tom chování nic divného neshledávám. Prostě je to živý tvor a ne vždy si má náladu hrát či se mazlit. Ono andulky obecně tolik na to hlazení nejsou. Spíš akčně poskakují kolem, atd. Navíc ji máte doma 11 dní, tj. pořád si zvyká.
Mmch. vyměňte to hrozné plastové bidlo za přírodní větev. Takhle si brzy udělá otlaky.