Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miavendulina

10.12.2022 21:28
Miavendulina

XXX.XXX.8.34

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších chovatelů, zda se jedná o vápenku? Andulky jsem dostala před pár dny, ale to ozobí se mi nějak nezdá, tak váhám zda je vzít k veterináři nebo je obava zbytečná? Nerada bych je zbytečně stresovala převozem k vet. Mělo by jim být údajně kolem 6 měsíců. Předem moc děkuji za odpovědi.

10.12.2022 22:44
jarat

XXX.XXX.205.181

Dobrý večer, vypadá to, že Vaše samičky mají vápenku. K veterináři je brát nemusíte. Jen si tam kupte Ivomec a ten jim kapněte pod křídla.

11.12.2022 09:56
bb-k

XXX.XXX.13.154

Já si myslím, že vápenku nemají. Když,tak jim ozobí natřete stolním olejem a zkontrolujte okolí pod peřím, což není na fotkách ani normálně vidět 🤔🦜🙃

11.12.2022 12:57
David2013

XXX.XXX.170.4

Miavendulina napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších chovatelů, zda se jedná o vápenku? Andulky jsem dostala před pár dny, ale to ozobí se mi nějak nezdá, tak váhám zda je vzít k veterináři nebo je obava zbytečná? Nerada bych je zbytečně stresovala převozem k vet. Mělo by jim být údajně kolem 6 měsíců. Předem moc děkuji za odpovědi.

Já bych řekl, že hlavně u té druhé se jedná o vápenku, ikdyž nohy i zobák vypadají v pořádku, ale to nemusí nic znamenat,třeba je v počátku. Každopádně jak bylo psáno k veterináři nemusíte, stačí pod křídlo kapka ivomecu pokud se jedná o vápenku, ten koupíte téměř na každé veterině. Stojí pár korun a andulce tím neublížíte i kdyby to vápenka nebyla, z fotek to nelze s určitostí říct. Olejem bych nemazal.

11.12.2022 16:50
lavice

XXX.XXX.225.114

Miavendulina napsal(a):

Jsou to dvě dospívající samice. Nic jim není.

11.12.2022 16:54
norw

XXX.XXX.182.253

tým vtákom absolútne nič nie je....

Miavendulina

11.12.2022 18:56
Miavendulina

XXX.XXX.8.34

Všem moc děkuji za odpovědi. Budu jejich ozobí zatím sledovat, jak se to bude vyvíjet a kdyžtak si zajdu k veterináři pro ten Ivomec. Jinak bylo mi teda řečeno, že zelený je samec 🤦🏼‍♀️😅 Ale nevadí, prý jsou spolu od malička a jsou na sebe zvyklý, což zatím tak je. Tak uvidíme jak se jejich vztah bude vyvíjet. Samice se totiž spolu příliš v jedné kleci nesnesou, že?

11.12.2022 20:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

raději jim vyměňte ta umělá bidla za přírodní

pouštíte je na prolet ? ta klec bude asi na 3 věci

Miavendulina

11.12.2022 21:33
Miavendulina

XXX.XXX.8.34

Žádná umělá tam nejsou. Mají tam přírodní větvičky + jedno minerální a jedno teda bavlněné. Nebo i to je špatně? Proletět je nechávám, jak jsem psala mám je zatím pár dní, zatím je odvážná jen ta zelená a několikrát už se proletěla po pokoji a sama se vrátila do klece. Ta druhá zatím nechce.

12.12.2022 17:25
supik99

XXX.XXX.64.140

O bavlněné bidlo by se mohli zachytit drápkem. Stačí toto bidlo pravidelně kontrolovat a když bude moc roztřepené, tak z klece odstranit. Ať nedojde k nehodě :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík