Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 Kč
Zdravím, prosím poraďte co si myslíte o mých andulkach.
Mám od jara 4 páry, přes léto byly venku v zavetri, přes zimu (ted) v nevytapene garáži, kde jim dopo a odpo svítím led zarivkou.
Krmim klasickou směsí, dávám naklicene zrno, zelené, haluzky na okusovani.
V létě jsem je preventivně odcervil pod křídlem.
Andulky nemají průjem, normálně žerou, jsou aktivní, ALE..v létě jsem si koupil jednu samičku cca roční. A postupně jsem si všiml, že má takovy divný postoj, jakoby nahrbena a kmitá ocáskem. Bral jsem to tak, že má takou stavbu těla. A jen jsem uvažoval že ji vyřídím z chovu.
Ale poslední cca 2-3 týdny mi prijde že ten postoj přebírají i ostatní a jsou takové rozcepirene, nepekne.
Mohli byste mi zkušenější chovatele říct názor? Ty fotky jsem vybral takové kde jsou co nejvyrazneji nahrbene, nejsou v takových pozach celý den..ale prostě se mi nezdají..
Děkuji za názory.
Antonio222
napsal(a):
Zdravím, prosím poraďte co si myslíte o mých andulkach.
Mám od jara 4 páry, přes léto byly venku v zavetri, přes zimu (ted) v nevytapene garáži, kde jim dopo a odpo svítím led zarivkou.
Krmim klasickou směsí, dávám naklicene zrno, zelené, haluzky na okusovani.
V létě jsem je preventivně odcervil pod křídlem.
Andulky nemají průjem, normálně žerou, jsou aktivní, ALE..v létě jsem si koupil jednu samičku cca roční. A postupně jsem si všiml, že má takovy divný postoj, jakoby nahrbena a kmitá ocáskem. Bral jsem to tak, že má takou stavbu těla. A jen jsem uvažoval že ji vyřídím z chovu.
Ale poslední cca 2-3 týdny mi prijde že ten postoj přebírají i ostatní a jsou takové rozcepirene, nepekne.
Mohli byste mi zkušenější chovatele říct názor? Ty fotky jsem vybral takové kde jsou co nejvyrazneji nahrbene, nejsou v takových pozach celý den..ale prostě se mi nezdají..
Děkuji za názory.
Co vám na to poradit ? Píšete, andulkám svítíte dopoledne a odpoledne. Přisvěcujte tak, aby měly světlo v kuse alespon 10-12h. denně. Dále uvádíte. že je krmíte nakllíčeným zrním. Jakým zrním ? Zrní a zrní je rozdíl. Ty andulky na fotkách pelíchají a vypadají jako kdyby byly hladové.přes zimu stačí, když jim budete dávat více druhů prosa, s lesknicí a nahého ovsa, jablko a mrkev. Proč tam máte ty budky ? Ty jim dejte opět až venku z jara. Preventivně je neodčervujte, tím jim můžete jen ublížit.Když jim neodeberete ty budky, tak až přepeří, budou hnízdit v garáži. A ta nová samička co byla načepýřená a kmitala ocáskem,měla v sobě pravděpodobně vajíčko , které snesla někde v kleci na zem. Doporučuji přečíst si nějaké články o chovu andulek, třeba tady na netu. máte tady toho desítky.
Naklíčenou pšenicí a prosem jen přikrmuji. Krmím suchou směsí lesknice, prosa a ovsa.
Budky mám, protože jsem se dočetl, že přes zimu andulky hnízdit mohou. A jelikož nemrznou a mají světlo, tak jsem to bral, že podmínky jsou dobré. Taky teď 2 samice hnízdí, začaly snášet vajíčka.
Ta andulka má ten nahrbený postoj stále (takže to asi nebylo vajíčkem) - aby bylo jasné, co tím myslím, dávám obrázek.
Jak jsem psal, šlo mi o názor zkušených, že třeba mimo sezonu (v zimě) mohou andulky takto vypadat... Ale stejně asi jednu vezmu a pojedu na veterinu, ať mám klid a nepřemýšlím nad tím pořád.
Antonio222
napsal(a):
Naklíčenou pšenicí a prosem jen přikrmuji. Krmím suchou směsí lesknice, prosa a ovsa.
Budky mám, protože jsem se dočetl, že přes zimu andulky hnízdit mohou. A jelikož nemrznou a mají světlo, tak jsem to bral, že podmínky jsou dobré. Taky teď 2 samice hnízdí, začaly snášet vajíčka.
Ta andulka má ten nahrbený postoj stále (takže to asi nebylo vajíčkem) - aby bylo jasné, co tím myslím, dávám obrázek.
Jak jsem psal, šlo mi o názor zkušených, že třeba mimo sezonu (v zimě) mohou andulky takto vypadat... Ale stejně asi jednu vezmu a pojedu na veterinu, ať mám klid a nepřemýšlím nad tím pořád.
Jakou tam máte teplotu ? Jsou to ptáci nakřížení s výstavkama a může jim být zima. Při hnízdění v zimě je potřeba v místnosti alespoň 15st.C a také 2x denně vyvětrat, popř. při větším počtu ptáků pustit čističku vzduchu.
Když hnízdili přes léto proc je nenechas v klidu a chceš at hnizdi v zimě. ? Takže se nediv ze jsou andulky rozbité a zničené. Naklicene krmení vždyť chceš ať hnizdi? Kdo ti to poradil takhle ? Proč chováš andulky duvod.... pokud ti bude chybět vapnik a nedostatek svetla taky budeš hrbatej. Promiň přeji ať se ti daří ale takhle se chovatel nechová nechci a nemam chuť te osocovat ale jak napsal chovatel pre de mnou nejdřív si vse přečti a navštivte chovatele a pak se do něčeho poustej.
A skus si sednout teď v trenirkach v garáži. Kolik dní tam vydržíš.
JoPe: No je tam tak 5-10stp celou zimu. Takže málo. Já četl že andulky zvládnou vpoho aj mráz, pokud není průvan. Takže jsem to bral, že je to vyhovující.
Těch 15stp je pro hnízdění jo?
A pro běžné přezimování stačí, když nebude mrznout?
Gloria: Hnízdění podporuji, protože se vždy těším, jaké barvy budou mít mladé.
Díky za tvé rady, ale jak píšeš, dá se to podat i normálním tónem bez osočování.. Věřím, že při osobním kontaktu bys poradila ráda s slušně, tak proč tady takhle.. Ale díky, tvá odpověď mě zase směřuje trochu lepším směrem.
Dobre pokud poradit: vse se tu toci a clanku je tu dost spousta chovatelů který začínali s andulkama a teď chovají jiné ptactvo se učili. Tehdy tolik informaci nebylo a měli svetove odchovi. Je smutné ze se těšíš na nove barvy ale zdravý ptáků a samotný Welfer ti moc neříká. To ze andulky zvládnou mraz je pravda jenže mají jinou stravu mají klid a nehnizdi nehnizdi. Pokud chci odchovat potomstvo na které se člověk rad podívá tak se to chová jinak. A pokud chceš poradit ok výhod budky dej ptákům klid dej kvalitní směs krmení náprav jejich stav zvys teplotu min. Na 15 stupňů cely den ČEZ noc muze klesnout na 10. Zabezpec dostatek svetla. Min 12 hodin. Dodej ptákům chybějící vitamíny jak přírodní formou salát mrkev jablko něco na okus ne ze jim dáš zmrzlé větve...a uvidíš v únoru březnu jak se ptaci chovají ...pak jim dej budky a můžou hnizdit. Jinak nejsou žena jsem muž stačí si přečíst profil. A nick je jméno psa. At nemusím vymýšlet kraviny. Chovu zdar. A o osocovani nejde jde o to ze něco chceš a chceš se těšit hned pak se nediv ze ti někdo takhle odpovi
JoPe: No je tam tak 5-10stp celou zimu. Takže málo. Já četl že andulky zvládnou vpoho aj mráz, pokud není průvan. Takže jsem to bral, že je to vyhovující.
Těch 15stp je pro hnízdění jo?
A pro běžné přezimování stačí, když nebude mrznout?
Přezimovat můžou běžné andulky v závětří samozřejmě i venku. Ale hnízdit ? Viděl jste někdy postup a čas opeřování mladých a umíte si představit tu energetickou zátěž při 5 -10st.C 24h denně? Člověče PŘEMÝŠLEJTE !