Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 Kč
Zdravím, prosím o radu či názor...mám 5 párů a teď přes zimu je mám společně ve voliéře bez budek. Ony se tak nějak popárovaly, ale ani jeden pár, jak si je sestavily mi nevyhovuje :-)
Popárováním beru to, že se krmí, čistí vzájemně peří a sedí většinou vedle sebe.
No a otázka zní..respektovat jejich volbu, nebo je na jaro napárovat podle mého názoru?
Díky.
Chybí vám tu informace, kde pak Andulky hnízdí a za jakým účelem je odchováváte.
Každopádně pokud je hnízdíte po párech v bednovkách, tak bych si je určitě napároval podle sebe. Což samozřejmě nemusí vždy vyjít.
Ve voliérovém hromadném chovu je to problém, tam nemáte nikdy jistotu, kdo s kým a jak často
Já si za tím účelem pořídil kamery, ale kdo by pak zpětně sledoval celý den.
Chovám je jen pro zábavu. Teď jsou společně, ale ty vybrané páry bych dal na jaro samostatně.
Jako přežiju, když se popáří sami jak chtějí, ale představy mám jiné...
Hlavně se ptám proto, jestli když je rozdělím podle sebe, jestli klesne výrazně chuť se množit, nebo si to sedne po chvíli...jaké máte zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já osobně mám ráda větší hejno a nechávám je si vybrat partnera samotné. Běžně mám jen 3-5 samic a k nim 6-12 samců (mám ráda pestrost barev). Vždy se mi sestavily úspěšné páry, kde byl odchov 5-7 mladých.
Pokud chcete odchovat určité mutace, tak je budete muset přepárovat. To už bych udělala nyní a pak je podpořit vaječnicí a klíčeným.
Antonio222
napsal(a):
Zdravím, prosím o radu či názor...mám 5 párů a teď přes zimu je mám společně ve voliéře bez budek. Ony se tak nějak popárovaly, ale ani jeden pár, jak si je sestavily mi nevyhovuje :-)
Popárováním beru to, že se krmí, čistí vzájemně peří a sedí většinou vedle sebe.
No a otázka zní..respektovat jejich volbu, nebo je na jaro napárovat podle mého názoru?
Díky.
Zdravím, pokud chováte v hejnu, musíte předpokládat, že páry se vytvoří podle vlastních sympatií. Pokud chce odchovy podle vlastního uvážení, doporučuji chovat páry samostatně.
U některých druhů i tak není záruka odchovů.
U andulek, ale tyto problémy moc často nebývají. Je to takový australský vrabec
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Antonio222
napsal(a):
Já mám totiž jednoho krásného výstavního samce, ale je tak šlechtěný, že se mu nechce souložit. A pak mám jednu samičku, která je tak trošku coura a už měla potomky se dvouma samcema. Tak jsem si říkal, že bych je zavřel spolu, aby ho znásilnila :-) :-)
Jen tak mimochodem-ptáci nesouloží i další výrazy jako coura a znásilnění jsou poplatné spíše u lidí.