Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
Dobrý den, mám prosbu na zdejší odborníky se kterýma bych se mohl spojit ohledně mého dotazu na andulku... S přítelkyní mám andulku 6 týdnu doma, je stará cca 12 týdnu, po pár dnech u nás se jí objevily problémy že náhle začne otevírat zobák a jakoby cvakat, klikat což po chvilce přejde v jakoby mokrý kašel, trvá to vždy tak minutku a je klid, udělá to cca 2x nebo 3x za den a je klid, byly jsme s ní u veterináře pro exoty v Žatci, nechali si ji tam 5 dní, diagnóza byla zánět volatka...nicmene hned druhý den problémy opět začali, stejně jako předtím.. Zima doma není, vetra se, má kvalitní stravu, vitamíny do stravy i vody... Andulka mluví, je aktivní, hraje si, všechno je v pořádku je neustále aktivní (někdy až moc) ale vždy ji tohle popadne, na fb mi doporučili dávat jód, týden dávám jodove perličky a od včera i jodovou vodu ale bez známek zlepšení, už si nevím rady, mám i video, byl bych moc rád kdyby se mi ozval nějaký odborník kterému bych video mohl zaslat, jsem ochotný i zaplatit za dobrou radu, děkuji za odpověďi. Míra.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mirek52
napsal(a):
Dobrý den, mám prosbu na zdejší odborníky se kterýma bych se mohl spojit ohledně mého dotazu na andulku... S přítelkyní mám andulku 6 týdnu doma, je stará cca 12 týdnu, po pár dnech u nás se jí objevily problémy že náhle začne otevírat zobák a jakoby cvakat, klikat což po chvilce přejde v jakoby mokrý kašel, trvá to vždy tak minutku a je klid, udělá to cca 2x nebo 3x za den a je klid, byly jsme s ní u veterináře pro exoty v Žatci, nechali si ji tam 5 dní, diagnóza byla zánět volatka...nicmene hned druhý den problémy opět začali, stejně jako předtím.. Zima doma není, vetra se, má kvalitní stravu, vitamíny do stravy i vody... Andulka mluví, je aktivní, hraje si, všechno je v pořádku je neustále aktivní (někdy až moc) ale vždy ji tohle popadne, na fb mi doporučili dávat jód, týden dávám jodove perličky a od včera i jodovou vodu ale bez známek zlepšení, už si nevím rady, mám i video, byl bych moc rád kdyby se mi ozval nějaký odborník kterému bych video mohl zaslat, jsem ochotný i zaplatit za dobrou radu, děkuji za odpověďi. Míra.
Abyste zase tím jódem nepředávkoval.
https://youtu.be/RTMbefjXWro
Nahrál jsem na YouTube.
Můžete být prosím konkrétnější? Rozvést to, hledal jsem snad všude a na podobné symptomy či jak to nazvat jsem nikde nenarazil, je pro to nějaký konkrétní termín? Vím že andulky nerady samotu, ale často si hraje, ve vším možným, s námi je také často... Trochu jste mě uklidnil ale opravdu bych chtěl vědět více, a děkuji.
Jinak větvičky má takové, vše krom té barevné hračky jsem sehnal u lesa, vše umyté a vycistine (mám virkon s)
Mirek52
napsal(a):
Jinak větvičky má takové, vše krom té barevné hračky jsem sehnal u lesa, vše umyté a vycistine (mám virkon s)
Vy jste ty větvičky dezinfikoval? Proboha proč?
No, nechtěla bych u vás být andulkou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Odstraňte tu vánoční výzdobu z klece.
Mirek52
napsal(a):
Virkon jsem použil kvůli škůdcům a proto že je pro papoušky vhodný a neškodný.. Nicméně ani jeden názor nebyl k tématu takže děkuji za postřehy ale dal mě zajímá problematika tematu
Kvůli jakým škůdcům? Promiňte, ale připomínáte mi matky, které dezinfikují hračky pro děti v Savu. A pak se diví, odkud se berou alergie.
A problematika tématu proběhla - andulka potřebuje kámoše.
Zdravím, tak můj názor je, že chce krmit samičku nebo prostě parťáka. A jak uvádíte stáří, tak je ještě mladý, ale stejně jako u člověka puberta začíná každému jinak 😎
A to cvakání zobáku může znamenat, že je v pohodě a že si prostě lebedí = je mu dobře!
Není to nic nového a o žádnou nemoc se nejedná a cesta k veterináři a nechání ho tam 5dní byla úplně zbytečná a navíc si myslím, že né levná! S pozdravem Zappe