Kanár

Prodám Kanára - Prodávám dva kanárky, samce a samici, a hledám pro ně nový...
1500 Kč
fouly
napsal(a):
Zdravím, začínám s chovem kanárků a chci se zeptat mám klec 140x100x50, kolik tam mužů dat kanárků popř. jaký je lepši počet samic a samců. Jestli můj dotaz přijde někomu hloupý tak nereagujte, začínám a jdu si pro radu. :)
Děkuji moc
Pro začátek doporučuji jeden pár. Klec by stačila 60 cm dlouhá 40, vysoká i hluboká.
Jistě ta veliká je výborná. Až odchováte a samička bude sedět na další snůšce, samec krmí vylétlé a voliéra bude hned zaplněnější.
Víc samců v době hnízdění nemít spolu. Mohl by tam být samec a dvě samice
fouly
napsal(a):
Právě jsem přemýšlel ze bych dal třeba 2 samce a 4 samičky když mam tak velkou klec. To by nefungovalo??
ne
bohatě stačí pár
nevymejšlej blbosti a raději studuj
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/chov/?hledat=kan%C3%A1r
Dynamit
XXX.XXX.185.179
Víc samců určitě ne.
Buď pár nebo samec+1-3 samice.
clok
XXX.XXX.57.161
lupus4
napsal(a):
ne
bohatě stačí pár
nevymejšlej blbosti a raději studuj
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/chov/?hledat=kan%C3%A1r
mnoho chytreho je tam dostatek,ale jake velikosti kleci jsou vhodne pro par nebo samec a dve samicky ani pismenko
clok
napsal(a):
mnoho chytreho je tam dostatek,ale jake velikosti kleci jsou vhodne pro par nebo samec a dve samicky ani pismenko
jeden z nej producentů a chovatelů dutopěvců u nás je chová po párech v klecích 100 d x 60 h x 100 v chová tak několik stovek párů (cca 400) a odchovává přes 2000 ks mladých
neodebírá vejce, po druhém - třetím hnízdění rozdělí je dle pohlaví a jdou do "proletovaček" cca 40 x 8 x 3 vše v m (podkroví stodoly) kde i zimují , vynikající kondice i vitalita samozřejmostí
tudíž zadavatelovo klícka je dobrá na JEDEN pár a měl by koumat kam dá pořádnou proletovačku s odchovy
clok
XXX.XXX.57.161
lupus4
napsal(a):
jeden z nej producentů a chovatelů dutopěvců u nás je chová po párech v klecích 100 d x 60 h x 100 v chová tak několik stovek párů (cca 400) a odchovává přes 2000 ks mladých
neodebírá vejce, po druhém - třetím hnízdění rozdělí je dle pohlaví a jdou do "proletovaček" cca 40 x 8 x 3 vše v m (podkroví stodoly) kde i zimují , vynikající kondice i vitalita samozřejmostí
tudíž zadavatelovo klícka je dobrá na JEDEN pár a měl by koumat kam dá pořádnou proletovačku s odchovy
Tak to je v haji...ja si poridil klece 60d..40v..31hl od vyrobce pro kanary...a doufal jak jsem neudelal dobre...druha rada byla ze vetsi klec neni dobra pry se kanari tzv..vyletaji a jsou slabi..tak a ted babo rad :)
co říká selský rozum ?
Já je měl pop párech ve "smíšených" voliérách ( + neofémy, d.holoubci, č. křepelky)
ve voliérách 3d x 1š x 2v (v m ) od dubna do listopadu venku, pak světlý sklep teploty nad nulou do 10°C
sami se ustálili na 2 hnízděních, vše zdravé - pohoda
PS. za stara to chovali v děsnejch krcálkách, pak ale museli omezovat krmení, oddělovat samce atd...atd...
nic přirozeného
clok
XXX.XXX.57.161
lupus4
napsal(a):
co říká selský rozum ?
Já je měl pop párech ve "smíšených" voliérách ( + neofémy, d.holoubci, č. křepelky)
ve voliérách 3d x 1š x 2v (v m ) od dubna do listopadu venku, pak světlý sklep teploty nad nulou do 10°C
sami se ustálili na 2 hnízděních, vše zdravé - pohoda
PS. za stara to chovali v děsnejch krcálkách, pak ale museli omezovat krmení, oddělovat samce atd...atd...
nic přirozeného
kdyz nemate zkusenost..tak selsky rozum moc nepomuze a chcete radu od chovatele co uz selsky rozum v tom ma radu let..no ne ?..takze radite asi klicky prodat ?..jinak knih o kanarech moc neni..ta z r.1981 uz neni tak dobra
ze vetsi klec neni dobra pry se kanari tzv..vyletaji a jsou slabi..t
tak na to poznat, že je tohle kravina, zkušenosti třeba nejsou
ty vaše klícky by se líbili tak chůvičkám (po 1,1 na odchov)a pak taky do proletovačky
Vyrobit si sám na míru (dle místa) nezvládnete ? A chovat chcete venku či doma ?
clok
XXX.XXX.57.161
lupus4
napsal(a):
ze vetsi klec neni dobra pry se kanari tzv..vyletaji a jsou slabi..t
tak na to poznat, že je tohle kravina, zkušenosti třeba nejsou
ty vaše klícky by se líbili tak chůvičkám (po 1,1 na odchov)a pak taky do proletovačky
Vyrobit si sám na míru (dle místa) nezvládnete ? A chovat chcete venku či doma ?
ja mam vyrobene..cca metr dluhe..50v..40hl..ale poridil jsem si podle predpisu..
clok
napsal(a):
Tak to je v haji...ja si poridil klece 60d..40v..31hl od vyrobce pro kanary...a doufal jak jsem neudelal dobre...druha rada byla ze vetsi klec neni dobra pry se kanari tzv..vyletaji a jsou slabi..tak a ted babo rad :)
Ty malé klece vám pro chov stačí. Po osamostatnění odchov pustit do velké proletovačkiy nebo ven v létě do voliéry. Tak jsme to dělali jak zde bylo uvedeno "za stara". Byly zdravé odchovy, žádní mrzáčci.
Samozřejmě odpovídající krmení a teplota, délka dne. Najděte si literaturu, vyšly od zkušených autorů už kdysi, stále platí.a vykašlete se na zde nekonečnou diskuzi, kde každý radíme a ono to co platí u jednoho u druhého zklame. A že větší klec není pro kanára, že budou vylétaní slabí, To je snad silvstovský fór..
clok
XXX.XXX.57.161
Moudivláček
napsal(a):
Ty malé klece vám pro chov stačí. Po osamostatnění odchov pustit do velké proletovačkiy nebo ven v létě do voliéry. Tak jsme to dělali jak zde bylo uvedeno "za stara". Byly zdravé odchovy, žádní mrzáčci.
Samozřejmě odpovídající krmení a teplota, délka dne. Najděte si literaturu, vyšly od zkušených autorů už kdysi, stále platí.a vykašlete se na zde nekonečnou diskuzi, kde každý radíme a ono to co platí u jednoho u druhého zklame. A že větší klec není pro kanára, že budou vylétaní slabí, To je snad silvstovský fór..
Dekuji za dobre info...ted se musim rozhodnout sam co a jak udelam...zkusim do metr delka dat samca a dve samice..snad to bude fungovat..knizku mam z r.81..kanari a jejich krizenci...tak diik
do metr delka dat samca a dve samice.
PROČ ?
přirozený je chov po páru
komu není rady , tomu ....
PS. chovatel , kterého jsem zde zmiňoval, za dlouhá léta chovu vyzkoušel všechny známé způsoby chovu, aby po letech zjistil, že NEJ výsledky a nejlepší odchovy jsou v chovu po párech, prostě přirozený způsob
jen ... nevyužije těžce získané zkušenosti těch úspěšných
škoda času
howgh
Nejsem kanárkář ale co jsem už vícekrát viděl tak chov samec a dvě samice byl osvědčený.ovšem chovatele to řešili přepážkou a samce pouštěli k jedné či druhé samici na střídačku.a i když nerozvracim vaše názory tak co 10 chovatelů to 10 způsobů chovu a každému funguje to či ono jinak..
clok
XXX.XXX.57.161
lupus4
napsal(a):
do metr delka dat samca a dve samice.
PROČ ?
přirozený je chov po páru
komu není rady , tomu ....
PS. chovatel , kterého jsem zde zmiňoval, za dlouhá léta chovu vyzkoušel všechny známé způsoby chovu, aby po letech zjistil, že NEJ výsledky a nejlepší odchovy jsou v chovu po párech, prostě přirozený způsob
jen ... nevyužije těžce získané zkušenosti těch úspěšných
škoda času
howgh
tak kdyz 60 delka staci jednomu paru..tak 110cm delka by mohla stacot i na dve samicky a samce..vyzkouset se to muze..ten kdo stim prisel pred mnoha lety asi vedel co pise :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
lupus4
napsal(a):
je to proti přírodě, proč asi všichni krmiví odchovávají pouze v páru ?
je to marný...je to marný...je to marný
Souhlas. Skutečný chovatel se snaží přiblížit tomu jak to funguje v přírodě... Dementom nemá smysl něco opětovně vysvětlovat...
clok
XXX.XXX.57.161
Mráz
napsal(a):
Zdravím,můžete mi napsat kde jste pořídil ty klece?
https://www.kanari-exoti.cz/e/kategorie-7/klece-40/2gr-48/chovne-klec-62/
clok
XXX.XXX.57.161
clok
napsal(a):
https://www.kanari-exoti.cz/e/kategorie-7/klece-40/2gr-48/chovne-klec-62/
Nebo jeste...
http://www.volieryzelinka.cz/potreby-pro-chovatele/klece/
Venca3
XXX.XXX.29.10
fouly
napsal(a):
Zdravím, začínám s chovem kanárků a chci se zeptat mám klec 140x100x50, kolik tam mužů dat kanárků popř. jaký je lepši počet samic a samců. Jestli můj dotaz přijde někomu hloupý tak nereagujte, začínám a jdu si pro radu. :)
Děkuji moc
Jednoduše to musíte vyzkoušet, zda se snesou. 1,2 . Měl sem pár kterej sem musel rozdělit . Chovám tedy jen po 1,1 vajíčka neodebiram a samečka nechávám. Občas se škorpi ale hodně pomáhá při krmení. Klec máte dostatečnou na chov 1,2 otom žádná. Většina kanárů v chovech si o takové mohou jen nechat zdát. Znám chovatelé co chovají a vystavují. A chovné páry jen v klecích okolo 60cm. Odchovy pěkný , mladé samo sebou že mají proletovačku. Každej nemůže použít stodolu 40m. Pokud chcete příště radu použijte starší knihy o chovu. Jeto jistější než internet a diskuse na fauně.