Prodám letošní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letošní andulky z celoroční venkovni vol...
100 KčDobrý den, moc prosím o radu zkušené chovatele. Andulky mají už asi druhý měsíc divné peří. Jakoby roztřepené, hlavně na zadních letkách. Andulky mám ve voliéře s vnitřním záletem, Krmím směsí pros, nahý oves, lesknice, senegal občas zelené. Původně jsem myslela, že se přepeřují, ale už mi to připadá nějak dlouho a nezlepšuje se to. Ve voliéře jsou jen andulky, žádný jiný druh. O co by mohlo jít? Děkuji předem za názory. Jana
zelenafarma
napsal(a):
Dobrý den, moc prosím o radu zkušené chovatele. Andulky mají už asi druhý měsíc divné peří. Jakoby roztřepené, hlavně na zadních letkách. Andulky mám ve voliéře s vnitřním záletem, Krmím směsí pros, nahý oves, lesknice, senegal občas zelené. Původně jsem myslela, že se přepeřují, ale už mi to připadá nějak dlouho a nezlepšuje se to. Ve voliéře jsou jen andulky, žádný jiný druh. O co by mohlo jít? Děkuji předem za názory. Jana
Letky vidět na fotkách nejsou, ale ten roztřepený ocas je z toho jak spí na pletivu, takže nic jiného v tom nehledejte, je to naprosto běžná věc.
Děkuji, no kéž by to bylo jak říkáte, ale ve voliéře mám dohromady 9 andulek a mají ty roztřepené ocasy skoro všechny. A spí určitě na větvích. Přikládám ještě pár fotek + foto venkovní voliéry. Omlouvám se za kvalitu, ale nafotit je v klidu je nereálné.Jana
zelenafarma
napsal(a):
Děkuji, no kéž by to bylo jak říkáte, ale ve voliéře mám dohromady 9 andulek a mají ty roztřepené ocasy skoro všechny. A spí určitě na větvích. Přikládám ještě pár fotek + foto venkovní voliéry. Omlouvám se za kvalitu, ale nafotit je v klidu je nereálné.Jana
Vetsina vam rekne ze je to v poradku,neni bohuzel jsou zdegenerovane s vadou vrozenou. Prominte za tak hruby vyraz,ale takove snad ani nepatri do chovu.
zelenafarma
napsal(a):
Takle to má kde kdo, včetně mých během zimování a jak se pustí na jaře ven do větší voliéry, tak se to narovná. Stačí že po pletivu než lezou a tím jak se oípírají o ocasní peří , tak k tomu dojde. Víc na to trpí větší andulky s hrubším peřím výstavního postavového typu a jejich kříženci s obyčejnými. Vyhnout se tomu dá pouze náhradou pletiva za mřížky s podélnými stojatými štěrbinami. U bodovacích klecí na výstavách nikdy není použito pletivo, aby ptáci měli peří v co nejlepším stavu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.14.54
Podle fota se jim o úpravu ocásků stará modrý kamarád.
exotchov
napsal(a):
Vetsina vam rekne ze je to v poradku,neni bohuzel jsou zdegenerovane s vadou vrozenou. Prominte za tak hruby vyraz,ale takove snad ani nepatri do chovu.
Promiňte ale je tam pouze jedna pára rodičů(zcela nepříbuzných) a zbytek jsou jejich mladí z loňského roku. Před zimou byli všichni nádherní. Byli až do mrazů ve venkovní voliéře a na noc jsem je zavírala dovnitř. Krmení mají nadstandardní, Avicentra mix, grit a minerální kámen Versele Laga, denně senegal, sepiové kosti, do vody Viusid Avis. Když začnou trávy mají denně listy a květy trav. Nebo přes zimu kupuji mix salátů. Voliéra na 9 kusů si myslím taky vyhovuje. To není žádná degenerace. Prostě se to nějak stalo a já zde hledám odpověď proč. Pokud je to opravdu jen kosmetická vada, budu moc ráda, protože jinak si opravdu nejsem vědomá nějaké chyby v chovu. Jana
zarak
XXX.XXX.127.73
zelenafarma
napsal(a):
Promiňte ale je tam pouze jedna pára rodičů(zcela nepříbuzných) a zbytek jsou jejich mladí z loňského roku. Před zimou byli všichni nádherní. Byli až do mrazů ve venkovní voliéře a na noc jsem je zavírala dovnitř. Krmení mají nadstandardní, Avicentra mix, grit a minerální kámen Versele Laga, denně senegal, sepiové kosti, do vody Viusid Avis. Když začnou trávy mají denně listy a květy trav. Nebo přes zimu kupuji mix salátů. Voliéra na 9 kusů si myslím taky vyhovuje. To není žádná degenerace. Prostě se to nějak stalo a já zde hledám odpověď proč. Pokud je to opravdu jen kosmetická vada, budu moc ráda, protože jinak si opravdu nejsem vědomá nějaké chyby v chovu. Jana
Dobrý den,
vypadá to, že ocasní pera jim probírá a okusuje nekterý jedinec. Většinou to bývá ten, který má ty ocasní pera v pořádku. Hodně častý jev. Muselo by se vypozorovat, který jedinec to dělá a oddělit jej. Myslím si, že to tak bude.