Chov kanarů pospolu v klecích v bytě

Kanár
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.4.2023 23:39
Hana22

XXX.XXX.75.170

Dobrý den, obracím se na vás, chovatele kanarků s dotazem a případnou prosbou o radu. vlastním kanarky ( měla jsem původně dva kluky, dva bratry).tyto bratry mám už kolem 6-ti let. Po úmrtí jednoho z kanarků jsem si koupila kanárky tři nové( dvě holky, jeden kluk). Nejsem volierový chovatel, kanarky nechovam na odchov, mám je jako milou společnost v bytě. Mam dvě klece, jednu menší, klasickou, velikostne tak obdélníková pro andulku a pak jednu velikou. Kanárci bydli společně ve veliké kleci, občas si zaletí do menší klece, přes den mají volný pohyb po mem tří- pokojovém bytě. A teď na co se ptám. Jelikož mám samicky, vím ze mohou jít do toku a chtít stavet hnízdo. Pro jejich příjemný život. Jim tohle chci umožnit ale nemám vůbec žádné prozatím zkušenosti s chovem. A tak mě zajímá : existuje nějaká dle vás nejlepší kniha o kanarcich? Nebo kde bych mohla získat na internetu informace potřebné k chovu kanarků, pokud se samickam zadarí? Je na internetu nějaká stránka z které bych mohla čerpat ať jsem co nejlépe informovaná. A dále mě zajímá, jestli lze mít mladé kanarka odchované i v bytě? Zatím jsem četla rady od chovatelů ve volierach a velmi odborně…ale pro mě je toho tolik až mi jde hlava kolem. Jeden píše ze mám kanary v době chovu krmit tím, druhy tím a já jsem jen zmatená, nevím čeho se držet.

Neregistrovaný uživatel

7.4.2023 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Budete to mít velmi těžké i když něco nastudujete-kanáři volně v třípokojovém bytě??

7.4.2023 18:27
Hana22

XXX.XXX.75.170

Děkuji mockrát .. za veškerou pomoc 😘

7.4.2023 21:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Budete to mít velmi těžké i když něco nastudujete-kanáři volně v třípokojovém bytě??

A proč ne ? Rozhodně lepší než v 40 cm "hekovačce" na ochuzeným suchým krmení.

9.4.2023 09:48
Hana22

XXX.XXX.75.170

No přesně tak … vy jste nikdy neslyšel/a že jsou lidé, co nemají voliery s kanarky ale kupuji si andulky a kanarky pro prosté u mně velmi kamarádské soužití v domě.? Nevím proč bych svým kanarkům a hlavně kanářicím, když už jsem si je koupila, nedopřála mít možnost hnizdit. Je mi úplně jasné že to sranda nebude, bude to moc starostí a pozorování,plánování a reorganizace ale to ke starosti o zvířata patří. A když se k tomu chci postavit zodpovědně a zajistit jim vše aby byli naprosto spokojeni, tak potřebuji informace.

9.4.2023 15:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

hana22 přihlaste si profil a dotazy co vám není jasné mi napište do SZ (soukromá zpráva, zelená obálka u nicku, pokud budu vědět poradím )

10.4.2023 17:13
Hana22

XXX.XXX.138.129

lupus4 napsal(a):
hana22 přihlaste si profil a dotazy co vám není jasné mi napište do SZ (soukromá zpráva, zelená obálka u nicku, pokud budu vědět poradím )

Děkuji mockrát za velikou ochotu a pomoc, moc si toho vážím. . No jelikož kanárky mám ráda a rozhodla jsem s nimi trávit život, tak pár dotazů jistě budu mít.

10.4.2023 17:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak první dva odkazy z 7.4.2023 08:39 klidně vynechte,
třetí je dobrý, 4. + 5. nevadí
6. je kompilát dobrých i špatných info

10.4.2023 18:09
Hana22

XXX.XXX.138.129

lupus4 napsal(a):

tak první dva odkazy z 7.4.2023 08:39 klidně vynechte,
třetí je dobrý, 4. + 5. nevadí
6. je kompilát dobrých i špatných info

Super ... děkuji .. No jako já mám doma jednu knihu, co jsem si koupila už před sedmi lety, ale to je jen průlet kanářím světem, sice pro začátečníka pěkně napsané, ale jinak více podrobností kniha nemá.
Mně teď spíš jak jsem psala zajímá to- čím krmit nekrmit, kdy dát hnízdo, jak a co naklíčit, samotné hnízdění a krmení na hnízdě.. no prostě tyto informace, aby se kanářicím povedlo vychovat mladé.
Přiznám se, hledám informace na internetu, ale někdy mám hlavu jak pátrací balon , někdo krmí tím, někdo tím, jiný postup má chovatel ve voliérách, kdežto já mám kanárky ne na chov, ale pro radost a když se podaří vychovat mladé, tak si některé nechám, nebo podaruji zájemcům, co by si ptáčka vzali. ( z mé rodiny)
Jinak mám dohromady 4 kanárky. Jeden kanár, v mých fotkách oranžový- je původní- ten má už 7 let. A pak mám dvě kanářice, rok staré, a jednoho kanára, ten má také jeden rok. Mám je po párech ve dvou klecích, a když je nechávám proletět volně, tak vypustím jeden pár, až se vrátí do klece, tak pak pustím ten druhý pár. Takže nehrozí, že bych nevěděla který samec mi skočil na kterou samici. . Všechny zaráz nevypouštím.
Původně jsem měla vždycky ve velké kleci dva kanáry, ale tentokrát mi paní, od které mám nové tři kanáry nabízela i samice a já si je vzala také.
Nyní to u mých kanárů vypadá tak že ten sedmiletý kanár si obskakuje tu svoji kanářici v kleci, kanářice se shání po materiálu na stavbu hnízda. Druhý párek zatím nic.

Jinak mám koupená hnízda na zavěšení do klece a vlákno bavlněné pro stavbu.

Omlouvám se za tak vyčerpávající monolog, ale píšu to jen, aby bylo jasné, jak to u mě a u kanárů je. .. Jen ať má kdokoliv představu, jak to s ptáčky mám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík