Výstavní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky asi 70ks cena od 400...
400 KčMartin1998
XXX.XXX.237.114
Dobrý den,koupil jsem si před 14 dny andulku ze zverimexu, je moc plachá a bojí se když dám ruku do klece kouka a nic nedělá když se přiblížím tak začne poletovat bojí se jíst senegalske proso ovoce zeleninu ji jen klasiku proto mi nejde přilákat na pamlsek nevím jak postupovat a co dělat jen sedí a nereaguje,údajně má 5 měsíců nevím co je na tom pravdy vím že je každý jedinec jiný a ze je to těžký ochcocit jen ztrácím naděj ze to nedokážu měli jste podobný problém? Po případě co vám pomohlo předem děkuji za odpověď
CK
XXX.XXX.50.136
Je normální, že nově přivezená andulka ze zverimexu je plachá a potřebuje čas na adaptaci na nové prostředí a nového majitele. Zvíře potřebuje pocit bezpečí, stabilitu a trpělivost, aby se postupně přizpůsobilo novému domovu a začalo se cítit pohodlně.
Pokud andulka po 14 dnech stále projevuje plachost a bojí se, bylo by vhodné nechat ji v klidu a nevytvářet na ni tlak. Zvíře si musí postupně zvykat na vás a nové prostředí.
Pokuste se vytvořit pro andulku pohodlné a příjemné prostředí, nejlépe ze začátku nějaké zákoutí, kde má soukromí.
Pokuste se být trpělivý a postupně důvěru získávat postupně. Například ze začátku jen sedět u klece a pozorovat ji, vzít si klec k televizi, nebo někam kde trávíte v klidu hodně času, například při učení. Postupně se snažte andulku přilákat pozitivními zážitky - dávejte ji oblíbené potraviny, mluvte s ní a snažte se ji lákat pomocí hraček a zábavy. Teď už je pozdě, ale andulka na mazlíka je nejlepší od chovatele z hnízda, nicméně i s "divočáky" ze zverimexu je možné si postupně vybudovat vztah.
Martin1998
XXX.XXX.237.114
Mockrát děkuji za radu nechám jí v klidu
jenže nevím jak si tu důvěru získat protože ji opravdu na nic nenalákate celkové ji nezajímají hračky nejí ovoce zeleninu zkrátka nic jen ten zob koupil jsem i tu vaničku protože se prý rádi koupaji ještě tam nevlezla
po pravdě nevím jestli to je holka nebo kluk ozdobí má hnědé celkově divné protože na netu jsem nenašel nic podobného možná si to jen myslím
před nedávnem sem donesl andulku domu a bylo vše v pohodě a teď si začala vytrhavat peří četl jsem že se prepeřuji nebo je to ne způsobeno stresem? Nebo nějakou nemocí? Přikládám foto děkuji za odpověď
CK
XXX.XXX.50.136
Martin1998
napsal(a):
jenže nevím jak si tu důvěru získat protože ji opravdu na nic nenalákate celkové ji nezajímají hračky nejí ovoce zeleninu zkrátka nic jen ten zob koupil jsem i tu vaničku protože se prý rádi koupaji ještě tam nevlezla
po pravdě nevím jestli to je holka nebo kluk ozdobí má hnědé celkově divné protože na netu jsem nenašel nic podobného možná si to jen myslím
před nedávnem sem donesl andulku domu a bylo vše v pohodě a teď si začala vytrhavat peří četl jsem že se prepeřuji nebo je to ne způsobeno stresem? Nebo nějakou nemocí? Přikládám foto děkuji za odpověď
To je pěkně stará samice:D ...je důležité nechat andulku v klidu a poskytnout jí dostatek času na adaptaci. Pokud se bojí, je důležité ji nenutit a respektovat její potřeby. Pokud jde o vaničku, může být užitečné ji umístit do klece a nechat ji na ni zvyknout, časem ji začne využívat. Pokud se andulka nezajímá o potravu, jako je ovoce a zelenina, můžete zkusit nabídnout jí jiné druhy krmiva, které jí chutnají. Ze stresu ale zatím nemusí mít na pamlsky ani pomyšlení, to se může zlepšit časem. Pokud si ale Vaše andulka trhá peří, může to být způsobeno stresem nebo nějakou nemocí. V tom případě není od věci s ní zajít k veterináři, který jí může provést vyšetření a případně zjistit, co je příčinou tohoto chování.
Martin1998
napsal(a):
Ta samice by raději hnízdila.
Je to dospělá samice, kdoví jak stará a která byla určitě X krát honěná a chytaná do ruky. A teď jako z ničeho nic má lidem důvěřovat ? Tak hloupá není.
Trpělivost a nevnucovat se jí. Každou naší reakcí bychom se měli snažit papouška utvrzovat v tom, že jsme ti, kteří mu nikdy neublíží a k nimž může mít důvěru.
Moji anduláci taky nejedí ovoce ani zeleninu. Ale milují, když jim natrhám kvetoucí trávy, nebo mladé obilí. Jinak občas vařené vajíčko. Takže jsou o zrní a vodě, občas klásek, nevypadají, že by jim to vadilo. Venku taky na ruku nejdou, jeden občas ano, ale jen občas, druhý nikdy. Ale do klece andulku přenesete celkem spolehlivě, když před ní dáte třeba klacík, vařečku a pod.
Jinak, ruku do klece nedávejte, je to její území. Přibližujte ruku vně klece, ať jí nepřijde tak nebezpečná. Naši si taky zvykli, neplaší už, když jim v kleci něco dělám, venku na ruku sice nejdou, ale taky je neděsí, prostě jen líně popoletí.