Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kamila_145

12.5.2023 20:11
Kamila_145

XXX.XXX.233.210

Mám doma mladě kosa vypadlo z hnízda a zkoušela jsem ho podstčit zpět ale nic se nedělo tak ho mám doma jí piškoty máčené ve vodě a převážně žížali . Prosím o radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2023 21:02

Kamila_145 napsal(a):
Mám doma mladě kosa vypadlo z hnízda a zkoušela jsem ho podstčit zpět ale nic se nedělo tak ho mám doma jí piškoty máčené ve vodě a převážně žížali . Prosím o radu.

Žížaly.

Rady

1) Mladé kosy nesbírat a nekrmit máčenými piškoty
2) Nastudovat něco o jejich etologii - jako, že opouštějí hnízdo dříve, než umí létat
3) Když mám pochyby, oslovím nejbližší záchrannou stanici

13.5.2023 14:08
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

letos mi vyvedli kosi také mladé z hnízda ukrytého v břečťanu a mláďata běhaly po zemi asi dva dny než zesílili a už jsou fuč. Nevšímal jsem si jich, jen jsem jedno vyprostil když se schovalo do mezery mezi káď na zeď. Ze zkušenosti vím, že někteří mladí ptáci opouštějí hnízdo ještě v době, kdy neumí létat. Viděl jsem i mláďata sov která byla v okolí hnízda a ozývala se rodičům na nakrmení. Proto bych nechal přírodu jednat a nestarat se čemu nerozumím.

13.5.2023 15:03
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Jojo, a každý rok dělají záchranné stanice osvětu, jak se chovat, když najdeme mládě, a stejně je lidé sbírají a krmí piškoty nebo mlékem z lednice🙈

Taky si tu kosáčata hrají na parašutisty, jediné co bylo, naučit psa, že mimina se netlapkují, rodiče se normálně dál starali.
Rehčata se zapojovala do chodu "rodiny" asistovala (pozorovala) při práci, nebo lelkování na zahradě.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2023 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Rronjabutterfly napsal(a):
Jojo, a každý rok dělají záchranné stanice osvětu, jak se chovat, když najdeme mládě, a stejně je lidé sbírají a krmí piškoty nebo mlékem z lednice🙈

Taky si tu kosáčata hrají na parašutisty, jediné co bylo, naučit psa, že mimina se netlapkují, rodiče se normálně dál starali.
Rehčata se zapojovala do chodu "rodiny" asistovala (pozorovala) při práci, nebo lelkování na zahradě.

Kosáčata- rehčata-co to je??

13.5.2023 19:52
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Domácí označení mláďat ptáků usídlených na naší zahradě. Běžně je nazývám mnohem hůř - Kulihrášek 1., 2. , případně Pipíci, to mi přišlo přeci jen moc.
Pokud se Vás ta infantilnost ( uznávám, nechala jsem se unést dnešní dobrou náladou) dotkla, asi ano?, tak se omlouvám (upřímně) a chápu, že si třeba poklepete na čelo.

Mláďata kosa černého, rehka zahradního a domácího.

Neregistrovaný uživatel

13.5.2023 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Domácí označení mláďat ptáků usídlených na naší zahradě. Běžně je nazývám mnohem hůř - Kulihrášek 1., 2. , případně Pipíci, to mi přišlo přeci jen moc.
Pokud se Vás ta infantilnost ( uznávám, nechala jsem se unést dnešní dobrou náladou) dotkla, asi ano?, tak se omlouvám (upřímně) a chápu, že si třeba poklepete na čelo.

A jde to i hezky srozumitelně.

14.5.2023 07:53

A mně se to líbí.

Já zase používám výrazy jako poňátko, vydřátko, oslátko...

A myslím, že jinak jsem normální. Snad.

14.5.2023 11:53
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A mně se to líbí.

Já zase používám výrazy jako poňátko, vydřátko, oslátko...

A myslím, že jinak jsem normální. Snad.

Kometo, já mám pojmenovaný dům a třeba i auto...takže asi tak.

Pokud tu mám na návštěvě děti, tak jdou nějací Pipíci samozřejmě stranou a o přírodě se bavíme normálně.

Konec plevelení. Hezký den.

14.5.2023 13:52
lavice

XXX.XXX.225.114

Kamila_145 napsal(a):

Proč jste ho brali? Staří by si ho našli, vědí o něm. Který dobrák vám to poradil?

Neregistrovaný uživatel

14.5.2023 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

lavice napsal(a):
Proč jste ho brali? Staří by si ho našli, vědí o něm. Který dobrák vám to poradil?

Teď už o něm bohužel nevědí-díky Kamilce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík