Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kakadu178

Dnes 17:38
kakadu178

XXX.XXX.174.158

Ahoj všem,vybírám své první papoušky do bytu a chtěl bych poprosit o radu, po čem se poohlédnout. Chci kupovat rovnou dva ptáky, aby nebyli sami, a sháním určitě ručně dokrmená, ochočená mláďata na mazlíky přímo od chovatele.Mám ale celkem specifické požadavky a nevím, co by pro pár sedělo nejvíc. Budu rád, když mi poradíte jakýkoliv druh papouška, který by co nejlépe spojoval tyto vlastnosti: vysokou inteligenci, tichost kvůli sousedům v bytě, dobrou a nekonfliktní povahu, hravost a aspoň trochu talent na mluvení nebo pískání melodií.Cenově bych se chtěl za jednoho mladého ptáka vejít maximálně do 5 tisíc korun, s vyšší investicí do velké klece a kompletní výbavy pro dva samozřejmě počítám.Zatím jsem koukal hlavně na pyruru zelenolícího, prý jsou to hrozní mazlové, dají se skvěle ochočit i v páru a moc nekřičí, ale nevím, jak jsou na tom s tím mluvením. Lákal mě i mníšek, ale u dvou mníšků se dost bojím hluku, co jsem tak četl. Původně se mi líbil i amazónek modrohlavý, ale tam už je cena za dva přes rozpočet.Máte někdo zkušenosti s chovem páru v bytě? Jaký druh byste mi podle mých požadavků doporučili, aby to byli parťáci, dalo se s nimi pracovat a sousedi mě nesežrali?

Dnes 18:31
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, když budou dva, tak se ozývají více a Vás až tak potřebovat nebudou, vystačí si sami. Když budou v páru, tak budou i vajíčka a pak starosti s odchovem. Dvě samičky nedoporučuji, časem budou snášet obě a pak velké problémy. Nejlepší dva samečky a jelikož teda asi moc zkušeností nemáte, tak to vidím na KORELY - nejsou uřvané a agresivní, jsou milé, přátelské, naučí se nějaké to slovo a nebo pískat melodie a jsou v různých krásných mutacích. Ten plán pořízení Vám jen schvaluji, jsou na výběr. Nastudujte si všechny informace na netu nebo na chovat.portálech, info je hodně.
S pozdravem Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík